Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váláson vacilálok, de a férjem megfenyegetett, hogy ha megteszem, megöli a gyerekünket. Mit csinálnátok a helyemben?
Egyébként agresszióra hajlamos, mégis többdiplomás értelmes emberről van szó. Pont a könnyen dühbeguruló, s folyton stresszelő személyisége miatt hagynám el, mert már nem tudom így szeretni, s nem szeretném, hogy ilyen hangulatban nőljön fel a gyerek.
Ő azt mondja annyira szereti a gyerekét, hogy nem bírná elviselni, ha többet nem lakhatna vele, ha elvenném tőle.
(Ugyanakkor meg nem erőlteti meg magát, hogy foglalkozzon vele.)
Nem tudom, hogy beváltaná-e az ígéretét. Lehet, hogy nem történne semmi, csak ezzel akar sakkban tartani, én mindenesetre félek.
Ha józan eszemre hallgatok, tiszta számomra, hogy már az is nonszensz, hogy az elhangzott fenyegetésekre nem léptem rögtön. Ha csak én lennék, egy percig sem gondolkodnék, de mi lesz, ha tényleg begőzöl, és a gyerekre támad, pl. az óvodából hazajövet???
Nem tudom, mit lépjek. Bizonyítékom nincs az elhangzottakra, pedig nem egyszer mondta.
Legközelebb megpróbálod szépen felvenni, és válásnál a tárgyaláson be is mutathatod. Biztos lehetsz benne, hogy kapsz távoltartási végzést...
Ezek elég súlyos dolgok, úgyhogy mindenképpen vidd a gyereked tőle, mert ha még nem is váltja be az ígéretét, milyen lesz a gyerek egy ilyen "apa" mellett?
Ha valóban eljut oda, hogy ártson a gyerekének bosszúból, egy távoltartási nem fog megóvni tőle. Egy ilyen ember mellett nem lehet élni! Egyetlen percet sem! Menekülj el egy olyan helyre, amit nem ismer, írasd át a gyereket másik óvodába, ne mondd meg senkinek, hol vagy! Minden apróságra figyelj, pl. ne tudja meg, hol veszel fel pénzt a kártyádról, ha közös. Ezek után indítsd meg a válást, és ne felejtsd ki az indoklásból, hogy életveszélyesen megfenyegetett a gyereketekkel, ezért kénytelenek voltatok elmenekülni ismeretlen helyre. Nem fog rá túl jó fényt vetni.
Aki képes ilyet mondani, az az ember nem százas, ne bízz benne és ne becsüld le!
Gondold át alaposan a helyzetet, és ha úgy döntesz, hogy számodra vége a kapcsoolatnak - és ezt halálbiztosra eldönötted magadban - akkor menj és szép csöndben szervezd meg a menekülési útvonalat.
Pontosan tervezz, és ha lehet, több lehetőséget is vegyél számításba. MInden olyan rokon, haver, barát, munkatárs stb. jó, akiben megbízol annyira, hogy tudod, egy pár napig ki tudod húzni nála a gyerekkel együtt, amíg Krisszállóra kerülsz.
És természetesen azonnal indítsd meg a válópert. Ha kell, kérj a rednőrségen védelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!