Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Fizessek tovább gyerektartást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fizessek tovább gyerektartást vagy várjam meg a bírósági ítéletet?

Figyelt kérdés

Tegnap tudtam meg ha gyerek nem is jár főiskolára,mert idén halasztott egy évet és majd szeptembertől másik szakon fog kezdeni.

Én mindig rózsaszín csekken adom fel a gyerektartást magamtól. Nem kértem én iskolalátogatási igazolást,mert ugy tudtam h be jár a suliba.

Találkozni ritkán tudunk,mert úgy alakult h munka miatt az ország másik felébe költöztem. Mikor telefonon beszéltem a gyerekkel,akkor ha a sulit kérdeztem h mi van vele azt mondta semmi,és más témáról beszéltünk.

2011. ápr. 23. 17:15
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező:

1., 18 éves korig jár gyerektartás, azután NEM. Amíg nappali tagozaton tanul ADDIG kell ROKONTARTÁST fizet AKKOR, hogyha rászorul illetve a te megélhetésedet nem fenyegeti. Ha NEM szorul rá vagy a te megélhetésed fenyegeti akkor nem kell.

2., MAXIMUM 25 éves koráig tarthat igényt erre a fiatal (az anyuka EGYÁLTALÁN nem tarthat igényt semmiféle gyerektartásra 18 éves kor után, csak a fiatal!!!). Tehát még max. 1 évről beszélünk, utána már nem vagy kötelezhető semmire sem.

3., Szerintem is gerinctelen dolog amit veled csináltak. Én teljesen beszüntetném a fizetést jövő szeptemberig, aztán a 25. szülinap után véglegesen + egy agymosás kijárna a kölyöknek is... az gyenge kifogás, hogy az anyja akarta, hogy mondja ezt.

2011. ápr. 24. 11:16
 42/46 anonim ***** válasza:

Utolsó: nem. Ha gyerektartásként indult az ügy, akkor az is marad, nem változtatható meg rokontartásra. Ebben az esetben pedig addig kell fizetnie, amíg a gyermek nappali tagozaton, szünet nélkül tanul. (Tehát egy év csúszáskor elvileg már nem kell fizetnie!)

Egyébként meg ha nincs semmi kapcsolata a gyerekkel, minek kellene neki eltartania? Fizette rendesen a gyerektartást, de ha nincs kapcsolata vele, akkor a továbbiakban miért támogatná? Van anyja is annak a gyereknek.

2011. ápr. 30. 15:07
 43/46 anonim ***** válasza:

Ja, még valami. Elvileg 25 éves koráig járna csak, de ezt a bíróságok szokásjogi alapon nem veszik figyelembe, tehát ha 30 éves koráig egyfolytában, mindig magasabb szintű tagozaton tanul, addig fizetned kell. (Tehát ha elvégzett egy főiskolát, és utána mesterképzést folytat, vagy egyetemre beiratkozik, akkor is fizetned kell ezeket, a diploma megszerzéséig.) Amennyiben az egyetem után egy főiskolára iratkozik be, nem kell fizetned. Sok múlik a bírón.

A gyerektartást mindenképp fizesd, mert a gyerektartás nem fizetése végrehajtást von(hat) maga után.

2011. ápr. 30. 15:13
 44/46 A kérdező kommentje:
Ha a bíróság úgy ítéli h feleslegesen fizettem majdnem egy évig a gyerektartást,akkor viszont látom valaha a pénzt? Vagy át módosítják rokontartásra,és addig ne fizessek amig le nem megy az az összeg amit feleslegesen fizettem?
2011. ápr. 30. 15:14
 45/46 anonim ***** válasza:

Mint írtam, nem módosítják át, azt sajnos kár várnod. Ha gyerektartásként indult, az is fog maradni.

Visszakaphatod a feleslegesen fizetett pénzt 6 hónapra visszamenőlegesen, de ez is bírói döntés függvénye, mert lehet, hogy nem ítéli ezt meg neked.

Gyerektartást mindenképp fizess, mert mint írtam, végrehajtható. Ha van pl. hiteled a házadon, akkor az exnejed/gyereked bepanaszolhat a gyerektartás fizetségének elmulasztása miatt, és kérheti, hogy az elmaradt összeget terheljék rá a házadra. A banknak a végrehajtó irodák kötelességből jelzik, hogy a házra bizonyos összeget ráterhelhetek, és ebben az esetben a bankok elég gyakran elállnak a hiteltől, amit ugye azonnal kamatostul ki kell fizetned. Persze ez egy megoldható helyzet, de szerintem kár kockáztatni. Arról nem beszélve, hogy a gyerektartást csak bírói végzéssel a kezedben vagy jogosult nem fizetni.

2011. ápr. 30. 15:26
 46/46 ekeke ***** válasza:

Hagyd abba a fizetést. Most ők izguljanak, hogy meddig lébecolhatnak a pénzedből.

Ha jön valami követelés, azt írásban kérd, az összes irattal együtt. Amint élesedik valami iskola, majd kivonod a már befizetett hónapokat.

Amúgy lehet dolgozni is!!!!! (magam 17 évesen kezdtem, és érdemes volt)

2011. máj. 22. 09:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!