Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor fizessek gyerektartást vagy nem kell? A feleségem maradt a lakásba (hitel is van még rajta), nekem kellett kiköltöznöm, de sem a hitelbe nem száll be, sem pedig lakáshasználatért nem fizet.
Az ügyvédem azt mondja le a lakáshasználati pénzről a gyerektartás fejében. Mert nekem is vhol laknom és élnem kell. Volt feleségem kéri a gyerektartást(fizetésem 20%),bár erről még nem született döntés a bíróságon. Már két hónapja külön élünk. Kell fizetnem? vagy visszamenőleg behajtják?
Eddig ismerősnél laktam,h félre tudjak tenni albérlet+ kaukióra. De már érzem h nekik is terhes a vendégségem,nem maradhatok ott tovább.
Kifizetni nem tud,az eladásba nem egyezik bele,mert gyesből,családiból,meg ha adom majd a gyerektartást nem tud hitelhez jutni. Meg aztán a mai ingatlan árak mellett csak p.icsa pénzért lehetne eladni gyorsan.
Én viszont így nem tudok megélni. Az én fizetésemből vonják a hitelt,épp h marad vmi. Az albérletre is két hónap kelett h összespróljam
De igenis lemondhat róla a feleség, mert annak semmi értelme, hogy kb. ugyanannyi összeget utalgassanak egymásnak. Ilyen létezik. Szerencsétlen pasasnak egy fillérje sem maradt, meg vagyona sem.
Igaza van az ügyvédednek.
Még nem volt tárgyalás a gyerektartásról,és a közös vagyonról. De a feleségem azt mondja(az ügyvédje tanácsolta neki),h nekem akkor is fizetnem kell a gyerektartást.
Az én ügyvédem azt mondja h ne fizessek,mert ő nem fizeti a hitel részét,és kirakott a lakásból. Azt mondja h ha az egyik fél marad a közös lakásba,a másiknak lakáshasználatot kell fizetnie.
Az én ügyvédem azt mondja h ha oda is adnám a gyerektartást,azt a feleségem adhatná is nekem,a lakáshasználatért,vagy micsoda.
Nem szeretnék koppani h majd visszamenőleg egy összegbe adjam neki oda pénzt.
várd meg a bírósági döntést. max kamatozva kell majd kifizetned.
am meg dobd ki ha fizetned kell neki.
am meg sztem inkább az ügyvéded kérdezd meg erről. őneki ez a szakmája nem úgy mint itt a töbségnek
Az én ügyvédem ezt mondja,a feleségemé mást. Tanácstalan vagyok.
Azért kérdeztem meg itt hátha volt vki hasonló helyzetbe
Nézd mi nem vagyunk ügyvédek, így azt tanácsolom, hogy olyat válassz, akiben megbízol.
Egyébként ki sem költöztem volna vagy ha nem lakom ott nem fizetném be a teljes hitelt.Hát mi ez komolyan??
Szívem szakad meg érted és isten bizony segítenék, ha jobban értenék a joghoz. Annyit tudok, hogy amennyiben megítéli a gyerektartást a bíróság, akkor visszamenőleg behajtják, de a te eseted a lakáshasználat miatt más. Szóval konzultálj az ügyvédeddel még egyszer.
Nem tudom nem fizetni be a hitelt,mert amint pénz érkezik a számlámra már a bank vonja is le.
Arra gondoltam hátha vki volt hasonló helyzetbe mint én,és tudna tanácsot adni addig amig nincs tárgyalás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!