Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Most akkor fizessek gyerektart...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most akkor fizessek gyerektartást vagy nem kell? A feleségem maradt a lakásba (hitel is van még rajta), nekem kellett kiköltöznöm, de sem a hitelbe nem száll be, sem pedig lakáshasználatért nem fizet.

Figyelt kérdés

Az ügyvédem azt mondja le a lakáshasználati pénzről a gyerektartás fejében. Mert nekem is vhol laknom és élnem kell. Volt feleségem kéri a gyerektartást(fizetésem 20%),bár erről még nem született döntés a bíróságon. Már két hónapja külön élünk. Kell fizetnem? vagy visszamenőleg behajtják?

Eddig ismerősnél laktam,h félre tudjak tenni albérlet+ kaukióra. De már érzem h nekik is terhes a vendégségem,nem maradhatok ott tovább.

2011. ápr. 16. 16:28
1 2 3 4
 1/34 A kérdező kommentje:

Kifizetni nem tud,az eladásba nem egyezik bele,mert gyesből,családiból,meg ha adom majd a gyerektartást nem tud hitelhez jutni. Meg aztán a mai ingatlan árak mellett csak p.icsa pénzért lehetne eladni gyorsan.

Én viszont így nem tudok megélni. Az én fizetésemből vonják a hitelt,épp h marad vmi. Az albérletre is két hónap kelett h összespróljam

2011. ápr. 16. 16:32
 2/34 anonim ***** válasza:
Hogy döntött a bíróság?
2011. ápr. 16. 16:34
 3/34 anonim ***** válasza:
86%
Az ügyvéded mit mond, mert ő a szakember. Én mint résben hozzáértő azt mondom, mivel a gyerektartás az elméletileg a gyereknek jár, így nem tudható be más követelésbe. Viszont a kedves volt feleségednek megmondhatod, hogy akkor majd te meg azért fogsz perelni, hogy fizesse ki a részed a lakásból...
2011. ápr. 16. 16:34
 4/34 anonim ***** válasza:
81%
A gyerektartás nem a feleségednek, hanem a gyereknek jár. Arról semmilyen körülmények között nem mondhat le a feleséged. Nincs más választás, el kell adnotok a lakást, és megfelezni a pénzt.
2011. ápr. 16. 16:36
 5/34 anonim ***** válasza:

De igenis lemondhat róla a feleség, mert annak semmi értelme, hogy kb. ugyanannyi összeget utalgassanak egymásnak. Ilyen létezik. Szerencsétlen pasasnak egy fillérje sem maradt, meg vagyona sem.

Igaza van az ügyvédednek.

2011. ápr. 16. 16:40
 6/34 A kérdező kommentje:

Még nem volt tárgyalás a gyerektartásról,és a közös vagyonról. De a feleségem azt mondja(az ügyvédje tanácsolta neki),h nekem akkor is fizetnem kell a gyerektartást.

Az én ügyvédem azt mondja h ne fizessek,mert ő nem fizeti a hitel részét,és kirakott a lakásból. Azt mondja h ha az egyik fél marad a közös lakásba,a másiknak lakáshasználatot kell fizetnie.

Az én ügyvédem azt mondja h ha oda is adnám a gyerektartást,azt a feleségem adhatná is nekem,a lakáshasználatért,vagy micsoda.

Nem szeretnék koppani h majd visszamenőleg egy összegbe adjam neki oda pénzt.

2011. ápr. 16. 16:42
 7/34 anonim ***** válasza:

várd meg a bírósági döntést. max kamatozva kell majd kifizetned.

am meg dobd ki ha fizetned kell neki.

am meg sztem inkább az ügyvéded kérdezd meg erről. őneki ez a szakmája nem úgy mint itt a töbségnek

2011. ápr. 16. 16:42
 8/34 A kérdező kommentje:

Az én ügyvédem ezt mondja,a feleségemé mást. Tanácstalan vagyok.

Azért kérdeztem meg itt hátha volt vki hasonló helyzetbe

2011. ápr. 16. 16:43
 9/34 anonim ***** válasza:

Nézd mi nem vagyunk ügyvédek, így azt tanácsolom, hogy olyat válassz, akiben megbízol.

Egyébként ki sem költöztem volna vagy ha nem lakom ott nem fizetném be a teljes hitelt.Hát mi ez komolyan??

Szívem szakad meg érted és isten bizony segítenék, ha jobban értenék a joghoz. Annyit tudok, hogy amennyiben megítéli a gyerektartást a bíróság, akkor visszamenőleg behajtják, de a te eseted a lakáshasználat miatt más. Szóval konzultálj az ügyvédeddel még egyszer.

2011. ápr. 16. 16:44
 10/34 A kérdező kommentje:

Nem tudom nem fizetni be a hitelt,mert amint pénz érkezik a számlámra már a bank vonja is le.

Arra gondoltam hátha vki volt hasonló helyzetbe mint én,és tudna tanácsot adni addig amig nincs tárgyalás

2011. ápr. 16. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!