Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most akkor fizessek gyerektartást vagy nem kell? A feleségem maradt a lakásba (hitel is van még rajta), nekem kellett kiköltöznöm, de sem a hitelbe nem száll be, sem pedig lakáshasználatért nem fizet.
Az ügyvédem azt mondja le a lakáshasználati pénzről a gyerektartás fejében. Mert nekem is vhol laknom és élnem kell. Volt feleségem kéri a gyerektartást(fizetésem 20%),bár erről még nem született döntés a bíróságon. Már két hónapja külön élünk. Kell fizetnem? vagy visszamenőleg behajtják?
Eddig ismerősnél laktam,h félre tudjak tenni albérlet+ kaukióra. De már érzem h nekik is terhes a vendégségem,nem maradhatok ott tovább.
A gyerektartást fizetned kell, amennyiben van honnan levonni. A lakáshasználat rád eső része meg neked jár, ha neked kell költöznöd. Nem kell lemondanod semmiről. És beszámítani sem lehet a lakáshasználatot a gyerektartásba, mert nincs meg az azonos jogalap és nincs meg a lejárat sem.
Gyerektartást csak a határozat kézbesítése után kell fizetni.
Ha a feleséged nem fizeti ki a lakáshasználatot, akkor az behajtható rajta.
Ha a hitelt a házasságotok alatt vettétek fel, akkor az közös kötelezettség a házastársi vagyonközösség miatt, tehát neki is fizetnie kell.
Csodálom, hogy ezeket az ügyvéded ezt nem magyarázta el.
Döbbenetes, hogy mik vannak...
Szerintem kérd tőle írásban, hogy fizesse a költségek felét, valamint fizesd a gyerekekkel kapcsolatos költségek felét, és mindenről tedd el a blokkot, hogy bizonyítani tudd az elmondottakat.
Egyébként nagyon sajnállak. Szörnyű ez amikor így kell véget érnie egy kapcsolatnak. A gyermeke(i)tek mennyi idős(ek)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!