Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fizessek tovább gyerektartást vagy várjam meg a bírósági ítéletet?
Tegnap tudtam meg ha gyerek nem is jár főiskolára,mert idén halasztott egy évet és majd szeptembertől másik szakon fog kezdeni.
Én mindig rózsaszín csekken adom fel a gyerektartást magamtól. Nem kértem én iskolalátogatási igazolást,mert ugy tudtam h be jár a suliba.
Találkozni ritkán tudunk,mert úgy alakult h munka miatt az ország másik felébe költöztem. Mikor telefonon beszéltem a gyerekkel,akkor ha a sulit kérdeztem h mi van vele azt mondta semmi,és más témáról beszéltünk.
jól van tudom, naponta nem alszol csak egy órát, mert egyszerre sulizol meg 5 munkahelyen dolgozol.
szinte mást nem is vártam, jah meg hát a szokásos mellébeszédet, mert mindent leírtál csak a kérdésemre nem válaszoltál, tipikus nő vagy.
Például, hogy milyen dolog az, h nem megy el dolgozni szeptemberig?tudtommal most nem jár iskolába, akkor meg mit magyarázol félre te analfabéta?nem tudsz szöveget értelmezni?
De ezekre úgyse fogok választ kapni.
"Tudja h utálom ezt a munkát,csak miatta vállaltam el."
Itt írja, hogy miatta csinálja az egészet, és akkor írod, h milyen apa az ilyen meg magyarázol, hogy nyűg neki...
Miért baj az ha zavar h késöbb fejezi be a tanulmányait?
23 éves,a főiskola minimum 4 év. Még mikor 27 éves lesz akkor is nyögjem a gyerektartást?
Arról nem beszélve h párom 2 év múlva mindenképp szeretne gyereket. Neki első terhessége lenne,és nem szeretne ugymond kifutni az időből. Nem akarom elveszíteni a páromat,én is szeretem,és jó lenne ha lehetne már babánk,csak amig nekem a gyerektartást kell fizetnem addig nem igazán mertük bevállalni.
Annyit agyaltam ezen a dolgon tegnap óta már. Lehet leveszem róla kezem,jobban mondva a pénztárcám.
Nem tudom h megítéli e bíróság h tovább kell fizetnem bármit is. Várom h elmenjen eza húsvét és tudjak vhol jogi infot kapni h addig is mit fizessek vagy mit ne
MEDDIG JÁR?
A gyerektartás kötelezettsége kiterjed a tanulmányok finanszírozására is. Ebbe a körbe tartozik az életpályára előkészítő szakképzettség megszerzéséhez szükséges tanfolyamok, valamint a főiskolai és egyetemi tanulmányok végzése is. A gyerektartás alá eső szükséges tanulmányok folytatása szempontjából a tanulmányok folyamatos végzésének van jelentősége; nem érinti a tanulmányok folyamatosságát az indokolt megszakítás.
Azonban nem tartozik a gyerektartás körébe és nem köteles a szülő tartani a szükséges tanulmányait folytató munkaképes nagykorú gyermeket akkor, ha a gyermek továbbtanulásra alkalmatlan; vagy a gyerek a gyerektartásra kötelezettel vagy vele együtt élő közeli hozzátartozójával szemben olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, amelyre tekintettel a társadalmi felfogás szerint a tartásra nem méltó (érdemtelenség);, ezáltal a szülő saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné.
A munkaképes nagykorú gyermek részére a szükséges tanulmányai folytatásának idejére járó gyerektartás összegének megállapításával a gyermek indokolt szükségleteit és a kötelezett teherbíró képességét kell alapul venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!