Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért kezd elfogadottá válni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kezd elfogadottá válni, hogy az apuka, minden komoly indok nélkül, csak mert megunta a párját, keres egy új nőt, és otthagyja a családját?

Figyelt kérdés
Egyre több ilyen helyzetet sugalló kérdés van. Megértem, ha már utálják egymást, mindenki menekülne, állandóan veszekednek, válni kell. De ált. nem ez a helyzet, erre utal a sok haragos, bosszúálló ex-ről szóló kérdés is. Ha nem szeretné a férjét, örülne, hogy szabadul, nemhogy bosszút állna, netalán még a gyerek felhasználásával is. Hol van a felelősség? Egy apának végsőkig ki kellene tartani a családja mellett, ehelyett mi van: már nem szeretem, van új... Nem válhat elfogadottá ez a szemlélet! Saját gyerekeit teszi tönkre az ilyen apa (+ az exet is), milyen lesz az élet a depressziós, megkeseredett, sokszor anyagilag is lehetetlen helyzetbe jutott, egyedülálló anyukával nekik? Milyen családképük lesz? Rengeteg lehetőségtől lesznek megfosztva, és ezt csak az tudja, aki megéli ezt a helyzetet, v. veszi a fáradtságot, és átgondolja, mi mindenből maradnak ki az egyedülálló szülők gyerekei. És erről nem az anya tehet, ki tudna ezek után mosolyogva továbblépni? Az a sok "eszes" lányka pedig, aki írja az exet szidó kérdéseket, meg válásra buzdítást, tényleg nem látja, hogy maga alatt vágja a fát?
2011. ápr. 5. 13:10
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező!

Értsd már meg, hogy amit leírsz az csak a te fejedben élő kép a tönkrement családokról.

Ez nem igaz, hogy a nők az áldozatok, akik szertő szívű angyalok, de a hűtlen, önmegvalósító gonosz férfiak tönkreteszik őket.

Ez nem igaz, nem így van, ezt csak Te gondolod így.

Azt írtad, hogy akik ilyeneket írunk nők, mi buták vagyunk, lehet, hogy így gondolod, a te dolgod, de én nem tartom magam butának.

Ez egyszerűen egy sztereotípia, hogy minden családi bajért csak a férfi a hibás.

Ha így áll valaki a másikhoz ilyen gyanakvásal, abból nem lehet jó kapcsolat.

Én sem szeretném, ha az én párom ilyeneket gondolna a nőkről. Ez egyszerűen sértő.

Senkit nem tudsz magad mellett tartani erkölcsi prédikációkkal, érzelmi zsarolással, önsajnálattal. Senkit!

Hosszú távon mindenkit fáraszt a másik mártírsága, és elmenekül. Mert a mártír emberekben mindig van egy uralkodó hajlam, csak álcázzák, pont ezzel az "én mindent feláldoztam" dologgal.

2011. ápr. 8. 13:06
 32/44 anonim ***** válasza:
75%

Érdekes hozzáállás. "Feleségül vettél, innentől kezdve tegyél meg mindent, tegyél boldoggá, mert nélküled semmi vagyok, neked ez a kötelességed életed végéig, akkor is ha te boldogtalan vagy mellettem!"

Így kell elképzelni? És ezek után még csoda, ha a férfi inkább válik és keres valakit, aki nem így gondolkozik?

Szerintem is keress egy pszichiátert, talán segíthet.

2011. ápr. 8. 15:21
 33/44 anonim ***** válasza:
67%

15.21, szerintem a kérdező így gondolja valahogy, ahogy írtad.

"Feleségül vettél, gyerekünk van: itt maradsz, ha beledöglesz is, mert ez az erkölcsi kötelességed!"

Szegény férfiak!

2011. ápr. 8. 15:43
 34/44 anonim ***** válasza:
67%

Nem, nem fordítok magyarról magyarra:

A kérdező úgy gondolja, hogy:

" feleségül vettél, én szülök pár pulyát, de te aztán melózzál és talicskaszám hordjad haza a lóvét, mert én a kisujjam nem fogom ám keresztbe tenni többet, nekem annyi dolgom van, hogy megszüljem a 2 kölyköt, ezért te tarts el életem végéig és ha ezt nem teszed meg akkor egy rohadt szemét erkölcsi nulla vagy"

Remélem érthető.

2011. ápr. 8. 15:55
 35/44 anonim ***** válasza:
65%

Kedves kérdező!

Az a gond, hogy a gyermekkori traumáid nem lettek feldolgozva és ez komoly pszichés problémát okoz nálad. Szinte beprogramoztad magadnak a sorsod, ezt a gondolatvilágot pedig a párod sem bírta elviselni, ezért odébbállt. Javaslom, hogy keress fel egy pszichológust, mert nagyon nagy szükséged volna rá.

2011. ápr. 8. 16:18
 36/44 anonim ***** válasza:
Nagy Jóisten állatkertje sajnos! Igaza van a kérdezőnek, mert szerintem úgy gondolja, hogy hamár feleségül vette férfi a nőt ( akkor persze nem volt szegény ugye?)akkor már ne tekintse a házasságot átjáróháznak. Természetesen ha már nem müködik akkor tovább állhatnak, de ezt nyilván nem 1 nap alatt kell eldönteni.
2011. ápr. 9. 13:14
 37/44 A kérdező kommentje:

Na jó, unom az erkölcsi nevelést, majd meglátjátok ti is. :DDDD

Kívánok mindenkinek kellemes egyedüli gyermeknevelést, napi 12 óra munkát, hiteltörlesztést egyedül, a foglalkozáshiánytól drogos gyereket, képeslapot karácsonyonként apukától a Bahamákról, hogy igen, én még apja vagyok a gyereknek, és még minden jót! Így tovább! :D

2011. ápr. 11. 09:54
 38/44 anonim ***** válasza:
65%
Mindezt magadnak köszönheted ezzel a viselkedéssel.
2011. ápr. 11. 10:33
 39/44 anonim ***** válasza:
50%

"Majd meglátjátok ti is"

Hogy te milyen kedves vagy! És megkeseredett. Én tényleg sajnállak, annak ellenére, hogy te mindenkinek a legrosszabbat kívánod.

2011. ápr. 11. 10:56
 40/44 anonim ***** válasza:
50%

Milyen hiteltörlesztés?

Eddig azért sírtál, hogy kiraktak a lakásból és mehetsz az utcára...

2011. ápr. 11. 11:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!