Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért kezd elfogadottá válni,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kezd elfogadottá válni, hogy az apuka, minden komoly indok nélkül, csak mert megunta a párját, keres egy új nőt, és otthagyja a családját?

Figyelt kérdés
Egyre több ilyen helyzetet sugalló kérdés van. Megértem, ha már utálják egymást, mindenki menekülne, állandóan veszekednek, válni kell. De ált. nem ez a helyzet, erre utal a sok haragos, bosszúálló ex-ről szóló kérdés is. Ha nem szeretné a férjét, örülne, hogy szabadul, nemhogy bosszút állna, netalán még a gyerek felhasználásával is. Hol van a felelősség? Egy apának végsőkig ki kellene tartani a családja mellett, ehelyett mi van: már nem szeretem, van új... Nem válhat elfogadottá ez a szemlélet! Saját gyerekeit teszi tönkre az ilyen apa (+ az exet is), milyen lesz az élet a depressziós, megkeseredett, sokszor anyagilag is lehetetlen helyzetbe jutott, egyedülálló anyukával nekik? Milyen családképük lesz? Rengeteg lehetőségtől lesznek megfosztva, és ezt csak az tudja, aki megéli ezt a helyzetet, v. veszi a fáradtságot, és átgondolja, mi mindenből maradnak ki az egyedülálló szülők gyerekei. És erről nem az anya tehet, ki tudna ezek után mosolyogva továbblépni? Az a sok "eszes" lányka pedig, aki írja az exet szidó kérdéseket, meg válásra buzdítást, tényleg nem látja, hogy maga alatt vágja a fát?
2011. ápr. 5. 13:10
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
30%
Talán azért van ez így, mert a pasi rádöbbent, mekkora ökörség volt hozzákötnie valakihez magát életfogytiglan. Biztos nem véletlenül ellenzem a házasságot meg az együttélést...
2011. ápr. 5. 13:45
 12/44 anonim ***** válasza:
91%

"Egy apának végsőkig ki kellene tartani a családja mellett"

Ez azért teljesülni szokott. Lehet, hogy a kérdező szerint a férfiak csak azért lépnek le a nő és gyerek mellől, mert új nő kell nekik, de nem ez az általános helyzet.

Nálunk nagyon korán jött a gyerek, még nem is ismertük egymást igazán. Ha már becsúszott, akkor megtartottuk, hiszen még nem ismertük ki egymás árnyoldalát. Összeköltöztünk, felépítettük az egész anyagi oldalát, a baba megszületett, rendben nevelgettük 3-4 évig. Közben szépen lassan elmúlt a lángolás, és egyre többet veszekedtünk. Mindketten sokat hibáztunk, de mindig sikerült megbeszélni. Egy idő után viszont elkezdett zsarolni, hogy ha nem teszek így vagy úgy, akkor elveszi tőlem örökre a gyereket, elköltöznek jó messzire, sosem láthatom. Először még csak 1-2 ilyen alkalom volt, de aztán már mindenért veszekedett, és mindenre az volt az első reakció, hogy majd sosem látom többet a gyerekem. Szép lassan épített le, és formált a saját ízlése szerint, mert nála volt az ütőkártya. Meggyűlöltem ezért, mert a fiamat nagyon szeretem, és vele zsarolni a világ legundorítóbb dolga volt. Végül már tudtam, hogy vagy kilépek ebből, vagy egész életemben ez fog menni. Egy veszekedés alkalmával(nem kellett sokat várni) hívtam a blöffjét, és kiadtam az útját. Meg volt döbbenve, és addig sosem hallott mocskolódást kaptam tőle: tudtam, hogy jól teszem amit teszek.

Szerintem sokkal rosszabb a gyereknek, ha két veszekedő, egymást gyűlölő szülővel él együtt. Én önző módon nem akartam egy életet leélni ilyen emberrel, mert tönkretett volna, és a gyerekem is, ha azt látja, hogy mit művelnek egymással a szülők.

És hogy mennyire nem másik nő miatt, azt az mutatja, hogy 2 évig utána képtelen voltam összehozni egy kapcsolatot, annyira kiábrándultam a nőkből.

2011. ápr. 5. 13:49
 13/44 anonim ***** válasza:
100%

Én is ismerek olyan férfit aki cslja a feleségét,de nem mer elválni,mert fél h. a gyerei ellen úszítja,de ismerek olyat is aki a 3-ból 2-t az apa nevel, egyet az anya és mégis egy csomo gyerektartást követel az anya.

szerintem ha a szülőknek gondjuk van azt nem szabad a gyerekre ráhárítani.Viszont tény h. akinek az exe nem szereti a gyerekét,azt könnyű lesz megutálni, hisz egy gyereknek mindkét szülőre szüksége van.A kolléganőm volt férje pl. uszítja a gyerekeket az anyjuk ellen,pedig anya neveli őket, a pasi meg többre tartja a barátnőjét mint a gyerekeit.

2011. ápr. 5. 13:54
 14/44 anonim ***** válasza:
65%

Sajnos én fordított helyzetben voltam.

Keresztanyám itt hagyott minket,egy másik férfi helyett.

A lánya,és a férje egyedül maradtak.Rengetegszer megcsalta

kereszt apumat.És sok nőt ismerek aki még a gyerekét is elhagyta egy f.sz miatt.

Undorító.

2011. ápr. 5. 14:59
 15/44 anonim válasza:
100%

Azért az élet nem fekete és fehér ennél egy kicsit árnyaltabb. Szerintem inkább olyasmi gond lehet, h ma már valahogy nem szívesen állnak ki egymás mellett az emberek és itt nem csak a házaságokról beszélek. Nagyanyáink korában is előfordultak ilyesmi dolgok. Hullámvölgy volt akkor is, persze a mai világ nem túl kedvező és igencsak meg kell küzdeni mindenért akárcsak a kapcsolatokért is.Én hiányolom a kitartást a probléma megoldást. Lehet h otthon van egy házsártos anyu és kikandikálni jobb, szebb, érdekesebb, de hosszútávon tényleg olyan hibátlan az új barátnő v esetenként új udvarló?

Aki azt írja h ő rögtön így meg úgy az nincs benne az adott szituban... Jelezném én megtettem kiléptem egy rossz házasságból hasonló probléma miatt, de ez nem olyan egyszerű lépés pláne ha van már gyerek.

2011. ápr. 5. 15:09
 16/44 Horkýže Slíže ***** válasza:
100%
miert kellene boldogtalanul leelnie a eletet,,,,foleg ha esetleg meg fiatalon csuszik be az a problema hogy nem szeretik egymast es massal boldogabb lehetne?akkor lepni kell es nem halogatni,persze nem egy kis veszekedes miatt folrugni a kapcsolatot.de ha mar ugy elsz valaki melett hogy akarhova elmenekulnel elole akkor veget kell vetni a dolognak....az nem magyarazat hogy a gyerekkel magadhoz kotod a masikat.ha szereti a gyereket nem fog rola megfeletkezni,,,de ha egy ilyen csalad eggyut marad akkor rosszab dolga lesz a gyereknek is meg 2ember is boldogtalan.
2011. ápr. 5. 15:58
 17/44 anonim ***** válasza:
68%

Nem csak az apát kellene hibáztatnod.

Olyan kiállhatatlan, zsörtölődő, mosolytalan, undok, urakodó nők vannak, hogy sajnálom a párjukat.

Szerintük a férfi hallgasson, mert a nő a gyermeke anyja, és neki tisztelet jár. Bármit tesz, bármit mond, bárhogyan viselkedik, ő egy anya, egy feleség, úgyhogy ezt el kell tűrni. Ha a férfi tűr, akkor kikészül, ha elválik, akkor meg kapja az ilyen véleményeket, mint amit a kérdésben leírtál. "Szemét alak, elhagyta a családját."

Közben meg lehet, hogy pokol volt az élete.

Miért ne lehetne boldog egy férfi máshol? Csak azért mert családapa?

Unalmas már kicsit ez a sok "szegény elhagyott nők" szöveg.

Vannak tényleg bunkó és hűtlen férfiak, de a férfiak többségében érző emberek, nem családot szétdúló állatok, és ők is szeretetre, elfogadásra, kedvességre, megértésre vágynak.

2011. ápr. 5. 17:51
 18/44 anonim ***** válasza:
49%

Kedves kérdező, az érzelmek múlandóak lehetnek. Aki párkapcsolatba lép az ezt tudja és vállalja. Ha az érzelmek elmúlnak akkor nincs értelme együtt maradni, mert nem az őskorban élünk! Akkor az már csak szenvedés, LEGFŐKÉPPEN a gyereknek (és nem tudom te hogy vagy vele de felteszem nem tapasztaltad amiről beszélek, én viszont igen, és sokan mások is)! Mert rajta csattan minden.

Te úgy állítod be az egészet, mintha az anyák mindig tökéletesek és ártatlanok lennének, és hogy van bármi mentség is arra, hogy egyesek a válás után uszítják a gyereket stb! NEM, erre nincs semmi mentség, ilyen NEM lehet csinálni józan eszű embernek! Ugyan már, a világon mindenkivel szakítottak már, ez nem egy halálos betegség. Aki ennyit nem tud feldolgozni az életképtelen...

2011. ápr. 5. 19:31
 19/44 anonim ***** válasza:
94%
Háát.. nálunk nagyon sok szétment család van a környéken... sok barátnőmet elhagyta a párja egy "jobbért". Egy (!!!!!!) volt apuka törődik mind lelkileg, mind anyagilag az otthagyott gyerekkel, de nyaralni ő sem viszi!! Fáj, nem fáj, ez a helyzet. Van egy olyan, aki újra nősült, új gyerek, és már az újat is csalja. Sajnos a jó házasság nagyon kevés ( Az enyém még! jó, sok-sok munkával, megértéssel:)) A társadalom ezt fogadta el. A mhelyemen egy lány szerető. Ő is szidja az exét. Ha a volt apuka tényleg törődik a volt családdal, az a ritka, akkor meg megérdemli, amit kap. Hogy sárkány lesz minden nő? Hm... a legtöbbször a tutyimutyi, "papucs" asszonykákat hagyják el.. Az eszes lánykák egy része az igaz szerelem, és oka is van panaszkodni, de naggyon nagy részük csak önző, és sokan majd járnak az ex cipőjében,és akkor majd néznek, mint hal a szatyorban.. kutyából nem lesz szalonna:)
2011. ápr. 5. 19:35
 20/44 A kérdező kommentje:
Látom, a helyzet menthetetlen, tele van itt is az oldal szeretőkkel. Házasságkötéskor azt fogadjuk: jóban-rosszban. Ha a kapcsolat annyira rossz, mind2 fél menekül, nincs féltékeny, gyűlölködő ex. Azért vannak, mert a házasság, a gyereknevelés az apukának terhes lesz, talál könnyebb utat, újat, izgalmasat. A problémákat egy családban meg kell oldani, nem lelépni. Kedves naiv válaszolók, akik azt írják, ha kihűlnek az érzelmek, válni kell: kb 4 évente válhatnánk ennyi erővel, uis az érzelmek kihűlnek, ha akarjuk, ha nem. Tisztelni, szeretni pedig kell a páromat, akit választottam, és akinek ígéretet tettem, hacsk nem fordul ki magából, de én a környezetemben nem ezt tapasztaltam! Majd ha úgy jársz, hogy a szeretett férjed egyszer csak kezd kimaradozni, te mindent megteszel érte, és értetlenül állsz a dolog előtt, megérted ezt. Ha a te gyerekeid látod tönkremenni, mert az apuka MEGÉRDEMLI, hogy boldog legyen, a gyerekei helyett is, elgondolkodsz. Nem az szokott a válás oka lenni, ahol haragszik az ex, hogy tönkrement a házasság. Unalmas lett apukának, és ma ezt támogatja minden és mindenki: teljesítsd ki magad, ne hagyj ki semmit az életedből, mert megérdemled. Jaaa, hogy tönkreteszel magad miatt egész sor más embert? Nem baj, egyszer élünk. És igen, amikor az ex bosszút áll, az akkor már nem szeretet! Gyűlölet, ami a szeretetből lett akkor, amikor cserben hagyták. A gyerek felhasználása is ennek a következménye, nem normális dolog, ezzel én is egyetértek, pszihiáterre tartozik. De hajrá, terjesszük csak ezt a nézetet, lesz szép világ! Te vagy a fontos sz@rj le mindenkit, egy a fontos az életben: légy boldog, bármi áron!
2011. ápr. 7. 12:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!