Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kellene tennem ahhoz, hogy a fateromat bepereljem?
Úgy gondolod, hogy utólag egy összegben kifizetteted vele a 18 év alatt felhalmozódott gyermektartásdíjat, kamatostól?
Próba szerencse!
Nevelő faternek szerintem nem kell fizetnie.
Anyukád perelhet ilyen esetben csak, nekem is ez volt a bajom, de Anyám félt apámtól ezért nem merte perelni.
Gyámügyhöz fordulhatsz, ha komolyabb bajod van, intézetbe is vehetnek.
Ha jól tudom, visszamenőleg, csak félévit lehet kérni.
De, ha már nagykorú vagy akkor már nem perelheted, visszamenöleg.
Hát figyelj. Nekem 10 éve nem fizet,mindig eltűnik,azt sem tudom hol lakik,mit dolgozik. Mikor bepereltük,elkezdték keresni az apámat,hogy vonhassanak tőle utólag havi 15 ezret... na de ez nem így ment/megy. Ha bármennyi összeget is utal,tegyük fel csak 600 ft-ot,az ügy lezárul,és nem is fognak vele foglalkozni többet. És ez kezdődik elölről..
De én úgy tudom hogy ha nem találják meg az édesapát,akkor lehet kérni azt,hogy az állam fizessen neked x összeget a "gyerektartásból" de az nem 15ezer lesz,hanem csak 5ezer.
21:46!
Az állam által megelőlegezett tartásdíj összege mindig azonos a jogerős bírósági ítéletben meghatározott minimum fizetendő összeggel. Ha az 10e, akkor annyi, ha 30e, akkor annyi. Nem 5.000.-...Kivéve persze, ha a bíróság annó 5e forint gyermektartásdíjat ítélt meg.
De ebben az esetben ez mindegy, mert egyrészt nevelőszülő nem fizet gyermektartásdíjat, másrészt meg a 18. évet betöltött gyermek max rokontartást igényelhetne, azt sem visszamenőleg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!