Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bevállalnád a párod problémás gyerekének nevelését a tiéd mellé?
Sziasztok!
Bocsi hg az összes kommentet nem tudtam elolvasni.
Én 24 éves nő vagyok és én bevállaltam a párom "problémás" gyermekeit. Egy fiú (14 éves), és egy kislány (7 éves).
Ők is elég problémásak. A kislány nagyon le van maradva értelmi szintem ami csakis a hiányos nevelés miatt van. A fiú lázadozó kamasz. Sok formálni való van rajtuk. Rosszak, de ahogy látják azt hogy valaki figyel rájuk és törődik velük, érdekli amit mondanak már nem is annyira rosszak mert valójában csak odafigyelésre vágytak. Most tőlem megkapják. És már pár hónap alatt látható a változás. Bár ebbe az is bele tartozik hogy elfogadtak engem és nem kívülállóként kezelnek. Hozzák a leckét hg ellenőrizzem, összepakolnak a szobájukba és ilyesmi dolgok amik eddig nem voltak. Én szeretem őket. Bár nekem nincs még saját gyermekem, ezt a tapasztalatot tudom megosztani veled. Üdv.: L/24
Igen, bevállalnám. Hiszen a szerelmem gyermeke. Kötelessége vele is foglalkozni, én pedig nyilván tudtam volna ezt a kapcsolat elején.
Ez oda-vissza működik, eleve olyan párt választanék, aki ugyanezt megtenné az én gyermekemért is.
Először is a férjeddel a-z-ig ki kell ezt vesézzétek. Kinek mik az elvárásai, mennyire vagytok felkészülve, hogy a gyerek ellenezni fog valószínűleg bármit amit te mondanál, és lázadozni fog eleinte jó darabig talán mindkettőtök ellen. Neki a legrosszabb. Egy gyerek nem magától dühöng, és szeret vitatkozni, válságon megy keresztül. Talán mielőtt megtennétek a lépést elmehetnétek egy szociális központba, ahol felvilágosítanak mire számíthattok, és hogyan kezeljétek, majd a gyerekkel is egy ilyen találkát. Viszont ne érezze a gyerek azt, hogy azért viszitek oda, hogy ő egy bajkeverő, hanem, egyszerűen, arra tegyétek a hangsúlyt, hogy ti hogyan kezeljétek őt, hogy legjobb lehessen a helyzet. Lássa, hogy akarjátok őt. Sokszor eleinte az ilyen szituációk lefele mennek, mielőtt elkezdenek javulni, ez már csak így van, de ha számít nektek a gyerek, akkor meg kell ezt tenni érte, különben csak zülleni fog, és apukának lelkiismeretfurdalása lesz.
Miért akarja hozni a gyereket állandóan ? A volt feleség nem látja el rendesen ? Vagy valami káros szenvedélye van ? Egyedül él nehéz neki ? Mert nálatok sem lesz a helyzet virágos, de valakinek el kell kezdeni a gyerekért lenni, hogy szép jövője lehessen, Ő most valószínűleg szét van esve. Nagy felelősség ez nektek kérjetek segítséget, és készljetek fel, és türelem, türelem.
Gondolom, hogy aggódsz a te gyereked miatt, ő ha megkapta eddig a rendes neveltetést, akkor látja a különbséget, és érti. Nem fogja akarni azt a csetepatét, amit esetleg a másik eleinte kiküzd magának a viselkedésével. Egyre vigyázzatok, ha belementek hogy jöjjön a gyerek, ki kell tartani mellette, nem lehet, egy gyereket ide-oda lökdösni !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!