Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Bevállalnád a párod problémás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bevállalnád a párod problémás gyerekének nevelését a tiéd mellé?

Figyelt kérdés
7 év korkülönbség és súlyos nevelési gondok vannak. Mi stabilan élünk. Vessetek rám követ, de nem akarom, a gyerekemre nem lenne jó hatással a másik akivel csak gond van. Semmit sem akar csinálni, lázad és nincs a földön ember aki tudna rá hatni. Félek a gyerekem elkallódna ha mellette nőne fel. Szeretem őt is, de hétvégekre bőven elég.
2011. márc. 14. 09:56
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
82%

Helyzetfüggő, de ha párom szeretné bevállalnám, képzeld el neked milyen rosz lenne, ha ő mondaná a te gyerekedre, hogy elég belőle hétvégente.

Lehet hogy egy nyugodt környezet csak hatna rá valamennyire.

2011. márc. 14. 10:02
 2/35 anonim ***** válasza:
74%

Lehet, hogy pont az tenne jót neki, ha látná, hogy ti hogy éltek, és alkalmazkodnia kéne.

Neked sincs választási lehetőséged, ha egyszer olyan férfi kellett, aki már apa.

Ahogy a párodnak sincs választási lehetősége, hogy akar-e egy problémás gyerek apja lenni.

Nem hiszem, hogy korrekt dolog lenne azért nem vállalni a párod gyerekét, mert van közös gyereketek.

Neki ez a gyerek épp úgy a sajátja, mint a tiétek. Ha ezzel nem tudsz megbirkózni, akkor legközelebb olyan férfival kezdj, akinek nincs "priusza".

Csak akkor ne sírjon a szád, hogy nem törődik úgy a közös gyerekkel, mint amikor együtt éltetek, és irgum-burgum, milyen apa az ilyen...

Amúgy szerintem szégyelld magad, hogy a gyerek és az apja közé akarsz állni, mert neked neked hétvégére bőven elég...

2011. márc. 14. 10:05
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha szeretsz valakit, akkor fogadd el őt úgy, ahogy van, ő így a teljes.Én megértelek, én nem hiszem, hogy vállalnám, viszont akkor a férfiról is lemondanék, mert sajnos ha a gyermekét nem tudod elfogadni most, akkor ez mindig egy nagy űr marad köztetek, és a veszekedéseitek majd erre fog irányulni.Mindent, vagy semmit!Ezt már te döntöd el!
 4/35 anonim ***** válasza:
52%
Termts neki nyugodt körülményeket, hátha otthon nem azok vannak. Én a szeretetemmel segítenék rajta. Ne vegye észre, hogy a sajátodat jobban szereted, és többet foglalkozol vele.
 5/35 anonim ***** válasza:
76%

Nem lehet, hogy pont azért lázad, mert nem érez igazán stabilitást maga körül?

Ez a gyerek elvált szülők gyereke, ráadásul gyanítom kamaszodik is, kicsit próbáld meg beleképzelni magad a helyzetébe. Nem azt mondom, hogy vállald be, de a lázadásnak mindig oka van. Minél súlyosabb a lázadás, annál nyomósabb az ok.

Amúgy miért kéne bevállalnod? Bár, ha felmerült a gondolat, akkor megkockáztatom, hogy az anyjánál nincs jó helyen (és ez megerősíti a lázadásra az elméletemet). Egyáltalán nem lehetetlen, hogy egy kis odafigyeléssel helyes irányba lehetne terelni és nem lenne elkallódott fiatal, akivel senki sem törődik igazán... (és most itt kérlek ne érts félre, mert tökéletesen megértem a te álláspontodat, csak próbálom megvilágítani az ő szemszögéből a helyzetet) ...mert az anyja nem foglalkozik vele és az apjának van egy másik gyereke, aki fontosabb neki, mert vele folyamatosan van és akit folyamatosan támogat. (És a támogatás alatt nem csak anyagiakat kell érteni, hanem egy állandó támaszt, aki ott van mindig. Mivel viszont az apja nem vele él, ezért ez már nála nem ugyanaz, mint mondjuk a ti közös fiatoknál).

2011. márc. 14. 10:06
 6/35 anonim ***** válasza:
93%

Talán épp azért problémás az a gyerek, mert a szülei elváltak. Egy biztos családi háttér sokat lendíthene a helyzeten. Persze ehhez az is kellene, hogy az őt jelenleg gondozó szülő is akarja, hogy hozzátok kerüljön és te se legyél vele ilyen elutasító.

Az ellenállásod valamilyen szinten érthető, de így nem is érdemes a kérdésen gondolkodnod. A gyerek érzi, ha elutasító vele valaki.

2011. márc. 14. 10:06
 7/35 anonim ***** válasza:
55%

Te ezt a gyereket egyáltalán nem szereted, mert akkor nem így írnál róla.

Neked ez a gyerek csak nyűg, és ha szeretnéd, segíteni akarnál rajta, nem pedig minél jobban kizárni az apja életéből.

2011. márc. 14. 10:10
 8/35 anonim ***** válasza:
25%
Hány évesek a gyerekek?
2011. márc. 14. 10:10
 9/35 anonim ***** válasza:
90%
Egy próbát tennék azért, ha szeretem az apját. Szerintem is jó esély van rá, hogy egy normális környezetben a kezelhetetlen kölyök is idővel változni tud majd. Nyilván alapvető itt szerintem, hogy milyen a kapcsolatkialakítás a gyerekkel. Ő nem fog közeledni egy fikarsznyit sem, ha te már eleve úgy állsz neki, hogy ő csak elrontja majd a te gyerekedet, meg hasonlók. Kemény dió, az biztos, de életre szóló feladatot és tapasztalatot jelenthet mindannyiotoknak, s ha sikerül, akkor van mire büszkének lenned. De lehet, hogy csak én vagyok ezzel így. Én biztosan kihívásnak tekinteném a feladatot, s sokat tennék bele, hogy bizalmába kerüljek. S ha a bizalom meg van, akkor akár milyen korú is, sokat lehet tenni a gyerekért. Gondolom, nem sok támogatója van a gyereknek, azért is vált kezelhetetlenné.
2011. márc. 14. 10:11
 10/35 anonim ***** válasza:
57%

Azért más szeretni a saját gyerekünket, mint valaki másét... Az meg azért jól meg tudja nehezíteni, ha az a másik gyerek nem egy kisangyal.

De nem is szeretni kell, hanem tisztelni és elfogadni. A szeretet nem jön parancs szóra.

Ha kétségek vannak benned a nevelésével kapcsolatban, akkor ne vállald. Mondd el a párodnak, hogy nem érzed magad képesnek arra, hogy megbírkózz a feladattal.

2011. márc. 14. 10:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!