Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elköltöznék az új páromhoz. A...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elköltöznék az új páromhoz. A jelenlegi párom zsarol, fenyeget, szerinte nem vihetem el a gyereket. Vagy mégis?

Figyelt kérdés
9 éve élek élettársi kapcsolatban. Van egy közös 2 és fél éves fiunk. A kapcsolatunk már rég megromlott, a lakás, amiben élünk a jelenlegi párom nevén van, én is , a gyerek is ide van bejelentve. Van egy szeretői kapcsolatom, az a férfi, már egy éve mondogatja, hogy költözzek hozzá a fiammal együtt. Igen ám, de a fiam apja azt mondja, én bármikor elmehetek, ide többé a lábam be nem tehetem, a gyerek viszont marad!!! Majd ő felneveli, ha én elmegyek, esetleg láthatási jogom marad hétvégen ként, menjek csak nyugodtan, ahová akarok, de a gyereket nem vihetem. Hová forduljak ilyen esetben? A jelenlegi helyzet rossz nekem, rossz a kisgyereknek, mindennap vita, veszekedés, ordítás megy a gyerek szeme láttára. Sem gyerektartást, semmit nem kérnék tőle, csak azt, hogy hadd menjek már el innen a gyerekkel, hadd éljük nyugodtan, békességben. De ő hajthatatlan, nem engedi, hogy elvigyem a gyereket. Plusz még azzal is zsarol, hogy agyonveri azt az embert, ahová költöznénk a kisfiammal. Mit csináljak? Itt megőrülünk, az új párom türelme pedig már igencsak fogy, mert már egy éve vár rám és a kisfiúra.
2010. nov. 24. 18:19
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
44%

tán nem félre kellett volna menni, hanem megpróbálni helyrehozni a kapcsolatot először

amúgy meg fogod magad és bepakolod a cuccokat, és mész, semmivel nem tarthat ott + beadod a gyermekelhelyezés miatt a keresetet a bíróságon és rendezitek a láthatást

2010. nov. 24. 18:29
 2/26 anonim ***** válasza:
89%

Ha menni akarsz a gyermeket valószínűleg a bíróság nálad helyezi el...

de kérdés az, hogy vajon ez volt a helyes döntés?

2010. nov. 24. 18:34
 3/26 Oxa ***** válasza:
66%

Szia!

Kezdjük a fontosabb dolgokkal!

1, A gyerek.

Nos, ha a gyámügy erről tudomást szerez, akkor akár mindkettőtöktől is elvehetik a gyereket. A gyámügy minden csak nem egy kedves hivatal!

Szóval erre már ügyelni kell!

2, A fenyegetést igen komolyan kell venni!

A mai világban bárkiről bármi kideríthető! Sokan nem is tudják, hogy közösségi oldalakon, Google-n, stb. helyeken rengeteg dolog megtudható a másik személy(ek)ről!

Minél hamarabb költözz olyan helyre, ahol biztonságban vagy! Tehát az a személy aki fenyeget, nem fog tudni megtalálni!

Ugyanakkor a lehető leghamarabb fordulj a rendőrséghez és részletesen számolj be az esetről!

Természetesen említsd meg, hogy a félelem és az életveszélyre irányuló fenyegetés miatt választottad azt az alternatívát, hogy XY helyre költözöl!

A rendőrségi jegyzőkönyvről kérj egy példányt!

Ez azért fontos, hogyha a fenyegető fél elkezdene kerestetni, akár a gyámüggyel, akkor a kezedben van már egy papír, ami téged véd!

Természetesen ennek az ügynek a jogi kimenetele ezerféle is lehet, úgyhogy abba ne is menjünk bele!

A címedet persze majd kérd a rendőrségtől, hogy ne adják ki!

Ettől jobbat jelenleg nem tudsz tenni!

Az eseted ismertetése után, amennyiben szükségesnek véled és/vagy a rendőrség is szükségesnek véli, kap(hat)sz rendőri védelmet.

Mindenesetre sok sikert!

2010. nov. 24. 18:35
 4/26 anonim ***** válasza:
30%

Mért csodálkozol, ha azt mondja, hogy megveri a szeretőd?

Te is benne vagy ám rendesen,nem kéne mindenkinek szétteni a lábad.

Ezenkívül mit gondolsz?Hova viszed a gyereket?A bizonytalan szeretődhöz?

Jobb annak az apjánál,ahol biztos fedél van a feje felett, és szerintem az agressziója is elmúlna mivel megszűnne az oka:te.

Fájna neked az a gyerektartás mi, amit neked kéne fizetni?

2010. nov. 24. 18:35
 5/26 A kérdező kommentje:
Próbáltuk mindketten helyrehozni... nagyon sok időt áldoztunk rá, de úgy alakult, hogy mégis más mellett lennék boldog. Csak azért fenyeget, mert ő nem akar egyedül maradni... és tudja, hogy a zsarolással húzhatja az időt. Nincs viszont sem pénzem, sem erőm harcolni vele... és amíg lezajlik a gyerekelhelyezési per? Az idő alatt itt kell maradnom? Meddig szenvedjünk még a gyerekemmel? Meddig?
2010. nov. 24. 18:36
 6/26 anonim ***** válasza:
40%

Ha nem volt jó a kapcsolatod,akkor miért szültél gyereket? Az ő érdekében a pároddal kellett volna rendbehozni a kapcsolatotokat,nem szeretőt keresni. Elhiszem,hogy a gyerek apja nem örüol, amiért megcsalod már egy éve.

Előbb kellett volna felelősen gondolkodnod!

Elmehetsz az új pasasodhoz,csak kérdés,hogy ő jobb lesz e,mint a jelenlegi párod? A szerető nem biztos,hogy együttélés esetén is jó pár és jó apa lesz!

2010. nov. 24. 18:38
 7/26 Oxa ***** válasza:
96%

Ne cseszegessétek már! Van elég baja! Nekik így jött ki az élet! Szubjektívan senki se ítélkezzen! Tökéletes ember nincs!

Leírtam mit tehet! Ide az emberek segítség miatt jönnek, nem pedig leb***ás miatt!

Egy kis tisztelet a másik felé (akármilyen is legyen), szerintem nem nagy kérés...

2010. nov. 24. 18:40
 8/26 anonim ***** válasza:
74%

Nem teszi mindenkinek "szét a lábát".. Miért baj az, hogy valaki egy évek óta szar kapcsolatból ki akar lépni és egy újat kezdeni, és komolyan kérdezem: a gyereknek melyik a jobb, ha a zsarolós, fenyegetős apa mellett nő fel, vagy egy elméletileg normális, de mindenképp normálisabb környezetben?

Ha valami menthetetlenül megromlott, miért ne kezdhetné újra?

2010. nov. 24. 18:42
 9/26 A kérdező kommentje:
Széttettem a lábam?! Hú, de barom emberek vannak itt. Mindig is zsarolásban és boldogtalanságban éltem vele, más nő egyetlen hónapig sem élt volna vele. Beteg volt 6 évig, én mellette voltam, 8 évig hű voltam hozzá, és hagytam, hogy ránőjön a fejemre, meert ő így akarta... végre van olyan, aki szeret, aki gyerekkel együtt elfogadna. Még jó, hogy lépni akarok.
2010. nov. 24. 18:44
 10/26 anonim ***** válasza:
95%
már holnap pakolj össze amig a párod dolgozik és menj a gyerekkel együtt!! A biróság neked fogja itélni a gyereket,ettől ne félj! Sokan megtették már ezt előtted. Bátorság!!
2010. nov. 24. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!