Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18 éves fiú vagyok családi okok miatt elköltöznék otthonról (jogi kérdés) hogyan?
sajnos sok fiatal kerül ilyen helyzetbe. Ilyenkor az a teendő, hogy elmész a kerületi bíróságra panasznapra, ott tudnak neked tanácsot adni, h hogy kezd el a procedúrát. Elméletileg külön tudsz költözni, és mind a két szülődnek gyerektartást (esetedben rokontartást) kell fizetnie feléd. De ez elég hosszú folyamat, bizonyítanod (tanúval) kell, h miért nem tudsz ott élni anyukádnál.
Iskola mellett dolgoznod kell valószínűleg, mert az a pénz nem valószínű, h elég lesz, amit megítélnek. Apukádhoz nem tudsz költözni, vagy más rokonhoz?
Azért ne vedd készpénznek a rokon tartási díjat..Mivel 18 éves vagy felnőtt ember vagy..A szüleid a törvény szerint 18 éves korodig kötelesek támogatni vagy ha nappali egyetemre mész 22 éves korig..De nem kötelesek az albérletbe beleszállni..Egyébként ez is olyan mint a 22-es csapdája..Állítólag van egy ilyen törvény csak nehezen kivitelezhető..Ha anyudnak nincs önálló jövedelme akkor nincs miből levonni.Ha van valami jövedelme akkor figyelembe veszik az ő kiadásait,megélhetését,és talán ami marad abból számolnak ki valami összeget.Ugyanez a helyzet apukádnál is..
Mivel sem apád,sem anyád nem dob ki az utcára így a döntésed csakis a tied..
A családit viszont tényleg tudod magad is igényelni..
Szóval a végeredmény ugyanaz lesz..Nem fogsz annyi pénzt kapni,hogy fenn tudj tartani egy albérletet,havi kaja,ruha,és iskolai dolgok..
Inkább próbáld meg a kollégiumot..Vagy csináld azt amit a fiam legjobb barátja..Ő is nehéz körülmények között élt..Ő is albérletbe akart menni,és rokontartást akart a szüleitől..Azt hamar elfelejtette,mert a szülei mindenhol azt nyilatkozták,hogy ők nem akarják,hogy a fiúk elköltözzön,ők nem dobták ki) A törvénynek ennyi elég is volt,és úgy kezelték a srácot is..Megmondták neki,hogy amíg szülői támogatás önként megvan ők nem tehetnek semmit..
Végül is a fiam és a barátja elém álltak,hogy hozzánk költözhetne-e..Voltaképpen üzletet kötöttünk..Mivel az etetés,és a villany nekem sincs ingyen így fizetett nekem havi díjat..Én kajára havonta 10.000 forintot kértem,és rezsire 5000 forintot..(szerintem ez reális összeg volt)Így 5 évig velünk élt,mintha a másik fiam lett volna..
Én nagyon büszke vagyok rá...
Esetleg neked nincs ilyen segítséged??
Ha tudod bizonyítani,hogy te kaptad ajándékba akkor a tied,és viheted magaddal..
Ha csak ott van ,és használtad akkor anyád mondhatja azt is,hogy minden az övé,ő vette..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!