Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » 18 éves fiú vagyok családi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

18 éves fiú vagyok családi okok miatt elköltöznék otthonról (jogi kérdés) hogyan?

Figyelt kérdés
Szüleim elváltak, anyámmal élek, alkoholista, ebből adódóan rengeteg a konfliktus, gyerektartás és egyéb jutalékok mert vele élek havonta 50ezer forint értékben jöttek neki, mert még nyilván tanulok, ez a pénz rendszerint alkoholra lett költve, én soha semmit nem láttam belőle. Az érdekelne hogy ha elköltöznék itthonról albérletbe, lenne e bármilyen jutalék amit igényelhetnék e magamnak, akárhonnan, mert tanulás melletti melóból nem leszek képes fenttartani magam, egyetemre akarok menni ezért a tanulással meg nem szeretnék felhagyni. Valamint amiket még régebben(évekkel ezelőtt) kaptam ajándékba bútorok számitógép stb. Kiket illetne jogilag ha elköltözök. Az ok az hogy ebben a légkörben nem vagyok képes sikeresen folytatni a tanulmányaimat. Előre is köszönöm a válaszaitokat.
2010. dec. 22. 13:12
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hogy bizonyithatnam hogy ajandekba kaptam?
2010. dec. 22. 14:16
 12/19 A kérdező kommentje:
De ezen az alapon mivan azokkal a dolgokkal amiket én vettem? szóval azt nem kell bizonyitania hogy ő vett valamit? mindenre nekem kell hogy ajándékba kaptam?
2010. dec. 22. 14:17
 13/19 A kérdező kommentje:
Az előző válaszolónak, a barátnőmhöz mehetnék, de ott fennáll a szakitas veszelye, nem most, de tudjuk milyen manapsag egy kapcsolat ...
2010. dec. 22. 14:19
 14/19 anonim ***** válasza:

Jogilag számlákkal, blokkal valamint tanúkkal tudod igazolni, hogy mi a tiéd.

Gyakorlatban azért nehézkes, mert hacsak nem műszaki cikk, az emberek többynire nem őrizgetik a blokkokat, számlájuk végképp nincs.

Ha az ajándékozó hajlandó írásba adni, hogy ő ajándékozott neked valamit, illetve a vásárlást számlákkal, blokkal tudja igazolni, az elég stabil álláspont.

Egyéb esetben a te szavad áll szemben anyukád szavával. Mivel ő a kereső, vélelmezni fogják, hogy neki van igaza, mivel neki volt lehetősége vásárolni valamit.

2010. dec. 22. 15:03
 15/19 anonim ***** válasza:

13:44 vagyok

én is csak azért tudom ezeket, mert húgom is elsétált a bíróságra, mert nem akart anyámmal élni. Meg is nyerte a pert (az már más kérdés, h mindent összehazudott). Tehát amíg nappalin tanul, max. 25 éves koráig anyunak perkálnia kell. Persze lakhatott volna nálunk is, vagy a nagyszüleinknél. de az sem tetszett neki. Ha rákeresel a google-ban a "rokontartás"-ra, kidob egy csomó jogi oldalt, ott leírják, h mikor jár, mikor nem jár. Majd írd meg mi lett, hogy döntöttél!

2010. dec. 22. 16:13
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha elviszel bármit is, ki tudja bizonyítani hogy valóban létezett?

Egyébiránt meg menj el a gyámhivatalba, és családsegítőhöz, kötelezhetik anyád, hogy hagyjon fel ezzel az életvitellel, mert különben elvehetnek tőle.

2010. dec. 22. 16:21
 17/19 anonim ***** válasza:

ma 16:21

18 éves,már nem veszik el a szülőktől mert felnőtt ember..

2010. dec. 22. 16:26
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszi a segitseget fiuk lanyok, remelem jutok valamire.
2010. dec. 23. 02:31
 19/19 anonim ***** válasza:
.
2016. aug. 5. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!