Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Láthatás jogok? (kérdés rövid)
Sziasztok!
9 éves nagy fiam nálam van elhelyezve.
apuka pár éve elköltözött innen jó messzire az új barátnőhöz..
Tartásdíjat cseszik fizetni és mire a behajtó megtalálja addigra gyorsan ki is lép..
tartozása majd 300000e Ft
na de nem is ez a lényeg..
láthatás.. nincs lefixálva semmi az elhelyezésben, sosem korlátoztam, eleinte jött is szépen..
aztán elmaradozott ahogy a tartásdíj is..
másfél éve nem látta őt a gyermekem , beszélni sem akar vele (tán 3x hívta a másfél év alatt).
előtte szintúgy egy évig nem volt felé..
épp az előbb hívott és verte ki a balhét, hogy jogai vannak, ő utána járt.. (:D):.
én vigyem el a gyermekünket hozzá , mert neki joga van a szünetek feléhez meg hétvégékhez..
persze, joga van, nincs is akadályoztatva, jöjjön.
De vigyem én..
mondtam neki,hogy nem én költöztem el pár 100 km-re, oldja meg..
De én ezzel ne foglalkozzak, ez van, meg kell oldani..
hát persze, majd én utazgatok 2 gyermekkel félidős terhesen.
De ha nem lennék terhes, akkor sem.
majd kidobok 1 napot + 10000Ft-ot mert ő ezt kitalálta..
azt mondja akkor megy a bíróságra...
Kérdem én, megteheti, hogy rám /ránk terheli ezt az egészet?
Gyermekem amúgy szereti az apját elmondása szerint,
de beszélni nem akar vele, amit meg is értek.. Ha el kellene menni vele, menne , ment anno is.
utána egy hétig megint meg lesz ugyan zakkanva , mert hiányzik neki stb.. :(
Mi van ilyenkor?
Szépen elmégy a biróságra, és kéred a láthatás szabályzását, ott elmondod, hogy az apaköltözött ilyen messze, stb.
Ezen kivül a gyerektartást is követelheted, olyan nincs, hogy nem találják meg.
tartásdíj folyamatos, letiltás is elvileg útban van, csak folyton költözik, kilépked - sokáig munkanélküli, mire vonnának akkor vonnak az államnak, a gyermekem meg semmit sem kap továbbra sem.
mikor anno elköltözött vagyis bejelentette, akkor meg kérdeztem ,hogy mi lesz a gyermekkel..
ő azt mondta, hogy semmi, jön havonta, max kéthavonta.
ezt el is mondtam neki, mire csak annyit kaptam, hogy ő ezt úgy gondolta akkor..
aham.
vigyem 1x én , egyszer ő jön..
persze.
milliomos vagyok.. a francnak költözött ilyen messze, pláne,hogy itt volt bejelentett állandó , biztos munkahelye - fizetése. nem úgy mint ott, tehát nem is egy jobban fizető helyért ment el..
Mennyire költözött messzire? Több száz kilóméter? Esetleg több ezer?
És hol játszódik ez az egész történet? Mert ha az apa külföldre költözött,ott már bejátszhat a történetbe hogy a külföldi keresetéből nem biztos -ennek utána kellene járni-hogy ugyanannyit tilthat le az állam,mint ha itthon élne.Lehet,hogy többet,lehet,hogy kevesebbet.
300 ezer forint az hatalmas pénz.
Egy magánkérdés hozzád(megrovás is picit,bár semmi közöm hozzá):
Hogy lehettél annyira felelőtlen,hogy egy ilyen apának 3. gyereket is csináltál,mikor ez utána 2 gyerek után sem teljesíti nemhogy maradéktalanul,de egyáltalán,sehogy sem apai kötelezettségeit,hm?
hátam közepére sem kívánom apukát, de tudom, hogy a gyermekem szereti.
mivel beszélni sem akar vele, így nem ugrálok.
majd jön, ha kiváncsi a gyermeke.
bár nekem fura,hogy az elmúlt majd 3 évben 1x jött..
persze se szülinap se névnap.. semmi.
284 km van köztünk az útvonaltervező szerint
egy szem közös fiúnk van.
az új (már régi:)) ) élettársam, hamarosan tán a férjem is, akivel várjuk a közös második babát.
284 km a pontos táv.
2009 májusától gyűlt fel a 300000ft
15000Ft havonta eredetileg.
az elmúlt fél évben, vagyis november óta kaptam 1x 15000Ft-t
Semmit, ne foglalkozz vele, kiröhögik ha ezzel bárhova megy a sóhivatalon kívül.
Ha látni akarja a gyereket jöjjön, amúgy IJ.
köszönöm!
én is így gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!