Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Láthatás jogok? (kérdés rövid)

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Láthatás jogok? (kérdés rövid)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

9 éves nagy fiam nálam van elhelyezve.

apuka pár éve elköltözött innen jó messzire az új barátnőhöz..

Tartásdíjat cseszik fizetni és mire a behajtó megtalálja addigra gyorsan ki is lép..

tartozása majd 300000e Ft

na de nem is ez a lényeg..

láthatás.. nincs lefixálva semmi az elhelyezésben, sosem korlátoztam, eleinte jött is szépen..

aztán elmaradozott ahogy a tartásdíj is..

másfél éve nem látta őt a gyermekem , beszélni sem akar vele (tán 3x hívta a másfél év alatt).

előtte szintúgy egy évig nem volt felé..

épp az előbb hívott és verte ki a balhét, hogy jogai vannak, ő utána járt.. (:D):.

én vigyem el a gyermekünket hozzá , mert neki joga van a szünetek feléhez meg hétvégékhez..

persze, joga van, nincs is akadályoztatva, jöjjön.

De vigyem én..

mondtam neki,hogy nem én költöztem el pár 100 km-re, oldja meg..

De én ezzel ne foglalkozzak, ez van, meg kell oldani..

hát persze, majd én utazgatok 2 gyermekkel félidős terhesen.

De ha nem lennék terhes, akkor sem.

majd kidobok 1 napot + 10000Ft-ot mert ő ezt kitalálta..

azt mondja akkor megy a bíróságra...

Kérdem én, megteheti, hogy rám /ránk terheli ezt az egészet?

Gyermekem amúgy szereti az apját elmondása szerint,

de beszélni nem akar vele, amit meg is értek.. Ha el kellene menni vele, menne , ment anno is.

utána egy hétig megint meg lesz ugyan zakkanva , mert hiányzik neki stb.. :(

Mi van ilyenkor?

2011. máj. 29. 20:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Szépen elmégy a biróságra, és kéred a láthatás szabályzását, ott elmondod, hogy az apaköltözött ilyen messze, stb.

Ezen kivül a gyerektartást is követelheted, olyan nincs, hogy nem találják meg.

2011. máj. 29. 20:09
 2/18 anonim ***** válasza:
Nem neked kell a gyereket az apjához vinni láthatásra. Az apa megy a gyerekhez, az ő költségén és nem a tiéden.
2011. máj. 29. 20:12
 3/18 A kérdező kommentje:

tartásdíj folyamatos, letiltás is elvileg útban van, csak folyton költözik, kilépked - sokáig munkanélküli, mire vonnának akkor vonnak az államnak, a gyermekem meg semmit sem kap továbbra sem.

mikor anno elköltözött vagyis bejelentette, akkor meg kérdeztem ,hogy mi lesz a gyermekkel..

ő azt mondta, hogy semmi, jön havonta, max kéthavonta.

ezt el is mondtam neki, mire csak annyit kaptam, hogy ő ezt úgy gondolta akkor..

aham.

vigyem 1x én , egyszer ő jön..

persze.

milliomos vagyok.. a francnak költözött ilyen messze, pláne,hogy itt volt bejelentett állandó , biztos munkahelye - fizetése. nem úgy mint ott, tehát nem is egy jobban fizető helyért ment el..

2011. máj. 29. 20:19
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem ér el semmit a biroságon sőt te fel is jelentheted mert a láthatás elmulasztása büntethető.
2011. máj. 29. 20:25
 5/18 anonim ***** válasza:

Mennyire költözött messzire? Több száz kilóméter? Esetleg több ezer?

És hol játszódik ez az egész történet? Mert ha az apa külföldre költözött,ott már bejátszhat a történetbe hogy a külföldi keresetéből nem biztos -ennek utána kellene járni-hogy ugyanannyit tilthat le az állam,mint ha itthon élne.Lehet,hogy többet,lehet,hogy kevesebbet.

300 ezer forint az hatalmas pénz.

Egy magánkérdés hozzád(megrovás is picit,bár semmi közöm hozzá):

Hogy lehettél annyira felelőtlen,hogy egy ilyen apának 3. gyereket is csináltál,mikor ez utána 2 gyerek után sem teljesíti nemhogy maradéktalanul,de egyáltalán,sehogy sem apai kötelezettségeit,hm?

2011. máj. 29. 20:27
 6/18 A kérdező kommentje:

hátam közepére sem kívánom apukát, de tudom, hogy a gyermekem szereti.

mivel beszélni sem akar vele, így nem ugrálok.

majd jön, ha kiváncsi a gyermeke.

bár nekem fura,hogy az elmúlt majd 3 évben 1x jött..

persze se szülinap se névnap.. semmi.

284 km van köztünk az útvonaltervező szerint

2011. máj. 29. 20:29
 7/18 A kérdező kommentje:

egy szem közös fiúnk van.

az új (már régi:)) ) élettársam, hamarosan tán a férjem is, akivel várjuk a közös második babát.

284 km a pontos táv.

2009 májusától gyűlt fel a 300000ft

15000Ft havonta eredetileg.

az elmúlt fél évben, vagyis november óta kaptam 1x 15000Ft-t

2011. máj. 29. 20:31
 8/18 anonim ***** válasza:

Semmit, ne foglalkozz vele, kiröhögik ha ezzel bárhova megy a sóhivatalon kívül.

Ha látni akarja a gyereket jöjjön, amúgy IJ.

2011. máj. 29. 20:37
 9/18 A kérdező kommentje:

köszönöm!

én is így gondoltam.

2011. máj. 29. 20:51
 10/18 anonim ***** válasza:
Én nem akarok kavarni, de úgy tudom az utazás felét az anya állja, szóval a két távolság feléig el kell vinned a gyereket.
2011. máj. 29. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!