Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a baj velem? (rövid a...

Mi a baj velem? (rövid a kérdés blablabla)

Figyelt kérdés

Elmondanám a történetet, lehet kicsit hosszú lesz, előre is köszönöm annak, aki elolvassa, esetleg hozzá is szól.

Mindig is kövér voltam és ráadásul ronda is. Amúgy lány vagyok. Emiatt sokat csúfoltak általánosban, majd később középsuliban is. A lényeg az az, hogy ennek a hatására nagyon visszahúzódó lettem, nem nagyon beszélgetek, inkább csak válaszolgatok, ha kérdeznek, ha új embert kell megismernem akkor kellemetlenül érzem magam, egyszerűen nem tudok miről beszélni vele. Aztán persze, ha sikerül összebarátkoznunk, akkor már jól elvagyok. De akkor se tudom teljesen magamat adni. Nagyon szégyenlős is vagyok, egyszerűen már nem merek mások előtt enni se, mert biztos azt hiszik, hogy "na a disznó zabál".

Emlékszem középsuliban nagyon megkedveltem egy csajt(osztálytársam), vele jártam egy buszon haza (egy városban laktunk), örömmel mentem suliba, pedig amúgy utáltam odajárni. Néha elhívott ide-oda, elmentem az iskolai rendezvényekre is (nem szoktam), aztán elballagtunk. Gondolhatjátok, azóta se hallottam róla. Szó szerint le vagyok szarva. Hát igen, arra jó voltam, hogy ne kelljen egyedül suliba mennie, most már nem kellek. És ez mindig így van. Ha segítség kell, megtalálnak, egyébként meg se ismernek.

A lényeg, hogy egyetlen ember van, az unokatestvérem, akivel jóba vagyok (bár kitudja lehet, ő is csak azért tartja velem a kapcsolatot, mert rokon vagyok), szóval egyedül ő az, akire számíthatok, ha el szeretnék menni valahova vagy bármi, mert senki nem jönne el velem és nem is lenne igazán kit hívnom, mert ilyen álbarátok/álbarátnők nekem nem kellenek. Ismerkedni se nagyon tudok, nem merek másokat megszólítani, nem nagyon járok el, hiszen nincs kivel, egyedül meg nem jó. Neten szoktam néha beszélgetni, volt már, hogy 1-2 emberrel elég jól kijöttem, de ők pasik voltak és sose láttak rólam képet. És egy idő után mindig képet akartak és találkozni (randi), de én persze nemet mondtam. Én nem párt keresek, csak barátokat, akikkel lehet beszélgetni esetleg eljárni ide-oda.

Na, ez a másik, én tipikusan az vagyok, aki nem szeret discoba járni, kocsmázni, részegeskedni.

Egy-egy jobb helyre szívesen beülök 1 koktélra vagy kávéra, szívesen megyek moziba, kirándulni, sétálni, grillezni a kertben, de a legtöbb korombelinek csak a buli jár a fejében. És állandóan csak ez a téma: a tegnapi buli, meg hogy ki kivel feküdt össze már megint, na meg a milyen legyen a hajam, sminkem...

Én nem ilyen vagyok. Bár lány vagyok, inkább beszélgetek zenéről, filmekről, informatikáról, arról, hogy mi volt a híradóban...stb, mint ilyenekről.

Nem tudom, hogy én miért vagyok ilyen elcseszett, de ez van, ezt kell szeretnem. De már elegem van abból, hogy míg mások jól érzik magukat meg minden, én addig bent gépezek/filmezek/olvasok, csak azért, mert nekem nincs kivel elmenni valahova.

Komolyan csak én vagyok ilyen? Csak nekem nincsenek barátaim?

Most is tisztára szégyenlem a dolgot, de jövő hónapban lesz a névnapom és nem tudok senkit se meghívni, mert nincs kit :(

2011. szept. 6. 10:54
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

bocsi, ha kicsit össze-vissza lett, remélem azért érthető

az lemaradt, hogy 20 éves vagyok és mint már írtam, lány.

2011. szept. 6. 10:55
 2/21 anonim válasza:
90%
Ne foglakozz mások véleményével.Ha nemfogadnakel ojannak amijen vagy meg se èrdemelnek.
2011. szept. 6. 11:01
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Átérzem a gondod. Én is ilyen vagyok, voltam, és remélem leszek is. 2 különbség van, amit igy a leirásod után eszembe jutott, hogy nem vagyok kövér, és azt sem beszélem be magamnak, hogy ronda vagyok. Tuti, hogy te sem vagy ronda, csupán esetleg nem emeled ki a szépséged. Mert szépség mindenkiben van, de most ugye nem is ez a lényeg. A másik különbség, hogy én soha nem szerettem, és nem is szeretem a hiradót. Viszont imádok olvasni. A könyvek bárhová elrepitenek. Ehhez nem kell barát sem. Főleg nem álbarát.
2011. szept. 6. 11:01
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

ha ez vigasztal, nekem sincsenek barátaim. És nem a kinézettel van a baj szerintem, hanem az ember természetével, nálam is ez van. Engem sosem zavart, hogy kövér a barátnőm, sajnos lehet, hogy nem vagyok túl empatikus, de egyáltalán nem érdekeltek a kilói. Ő meg nem értette, mit problémázok a nagy orromon :)

Inkább a visszahúzódás miatt nincsenek barátaid szerintem.

2011. szept. 6. 11:04
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én is veled egy idős vagyok veled

és vannak hasonló gondjaim ,és próbálok küzde ni ellenük

1 vagy 2 emberrel nagyon jól elvagyok,akiket kevésbé ismerek,de ha már többen vannak elzárkózok

családom meg egy-két ember tudja,hogy egyátalán nem iolyan vagyok,mit amit magomból mutatok,építettem egy falat,amit próbálok lebontani

ha van kedved velem beszélgetni akármiről

nyugodtan írj

2011. szept. 6. 11:06
 6/21 anonim ***** válasza:
Amúgy hova valósi vagy?
2011. szept. 6. 11:10
 7/21 A kérdező kommentje:

első: Tudom, de hol találok olyat, aki elfogad?

második: most arról, hogy hogy nézek ki, nem érdemes vitatkozni és mint te is észrevetted a kérdésnek nem ez a lényege, de az előzmények miatt szükségesnek láttam, hogy ezt leírjam. Amúgy magát a híradó című műsort én se szeretem/nézem, sőt tv-t se igen nézek, csak F1 és Dr.Csont, itt inkább arra gondoltam, hogy szívesen beszélgetek arról, hogy "mi történt a világban".

köszi a válaszokat

2011. szept. 6. 11:11
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom hallottad már azt hogy

"Az életed olyan amilyené alakítod"

Azt hogy kövér vagy,azon lehet segíteni.El kell kezdeni fogyókúrázni.Amint elégedett leszel az alakoddal,amint változás lesz az alakodban úgy jön vissza az önbizalmad,és egyre boldogabb,elégedettebb leszel.Ezzel a jól eső érzéssel a kisugárzásod is megváltozik,és már ronda sem leszel.(a szépség relatív.Lehet hogy csúnyának tartod magad,de lehet hogy mások szépnek látnának ha nem lennél ilyen savanyú,elkeseredett)

Amúgy innentől mint a dominó adja magát a többi.Ha lefogytál,elégedett vagy.Lesz kisugárzásod,boldog leszel,sokat mosolyogsz.Ezáltal vonzani fogod az embereket és egyre több barátod lesz.Ha értelmes vagy( amit leírtál nekem annak tűnsz)akkor lesznek olyan barátok akik értékelni fogják a humorodat,tudásodat,érdeklődési körödet.

Egyre több program vár rád,és nem fogod magad egyedül érezni.

A végén még a szerelem is eljön..

Szóval ahogy alakítod az életed úgy fogsz élni.

Ha semmit nem teszel,csak keseregsz a négy fal között akkor semmi nem fog változni sem.Akkor egyedül maradsz.

Neked kell dönteni melyik utat választod.

(csak megjegyzem,hogy lánykoromban 160cm magas és 95 kiló voltam..Minden voltam csak szép,és jó alakú nem.Ma 60 kiló vagyok,és sugárzom.Boldog házasságban élek..)

34/N

2011. szept. 6. 11:13
 9/21 A kérdező kommentje:

11:06 írok

11:10 Budapesthez közeli városban lakom, nem írnám le, nem akarom, hogy rám ismerjenek.

2011. szept. 6. 11:14
 10/21 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem 1 kicsit eltulzod,h elvagy cseszve, meg ilyenek. En is lany vagyok es engem se kotott le a smink es milyen szinu legyen a hajam tema. Nekem epp ezert fiu jobarataim voltak tobbsegbe. A lanyok irigyeltek mindig es foleg szakkozepbe piszkaltak, de engem sose erdekelt mit mondtak. Hasonloan en is nehezen nyilok meg masok fele, de szerintem ez egyaltalan nem baj. Szerintem fel a fejjel,tuti h nem vagy ronda, csak eltulzod. Elmondasaid alapjan azt szurom le, h te egy ertelmes lany vagy, de sajnos 1 csomo nem ertemes egyennel vagy korbeveve. Fog ez valtozni, mert azert sok rendes ember van, csak megkell talalni oket, de lehet,h ok talalnak rad. Sok sikert! Fel a fejjel!
2011. szept. 6. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!