Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a baj velem? (rövid a...

Mi a baj velem? (rövid a kérdés blablabla)

Figyelt kérdés

Elmondanám a történetet, lehet kicsit hosszú lesz, előre is köszönöm annak, aki elolvassa, esetleg hozzá is szól.

Mindig is kövér voltam és ráadásul ronda is. Amúgy lány vagyok. Emiatt sokat csúfoltak általánosban, majd később középsuliban is. A lényeg az az, hogy ennek a hatására nagyon visszahúzódó lettem, nem nagyon beszélgetek, inkább csak válaszolgatok, ha kérdeznek, ha új embert kell megismernem akkor kellemetlenül érzem magam, egyszerűen nem tudok miről beszélni vele. Aztán persze, ha sikerül összebarátkoznunk, akkor már jól elvagyok. De akkor se tudom teljesen magamat adni. Nagyon szégyenlős is vagyok, egyszerűen már nem merek mások előtt enni se, mert biztos azt hiszik, hogy "na a disznó zabál".

Emlékszem középsuliban nagyon megkedveltem egy csajt(osztálytársam), vele jártam egy buszon haza (egy városban laktunk), örömmel mentem suliba, pedig amúgy utáltam odajárni. Néha elhívott ide-oda, elmentem az iskolai rendezvényekre is (nem szoktam), aztán elballagtunk. Gondolhatjátok, azóta se hallottam róla. Szó szerint le vagyok szarva. Hát igen, arra jó voltam, hogy ne kelljen egyedül suliba mennie, most már nem kellek. És ez mindig így van. Ha segítség kell, megtalálnak, egyébként meg se ismernek.

A lényeg, hogy egyetlen ember van, az unokatestvérem, akivel jóba vagyok (bár kitudja lehet, ő is csak azért tartja velem a kapcsolatot, mert rokon vagyok), szóval egyedül ő az, akire számíthatok, ha el szeretnék menni valahova vagy bármi, mert senki nem jönne el velem és nem is lenne igazán kit hívnom, mert ilyen álbarátok/álbarátnők nekem nem kellenek. Ismerkedni se nagyon tudok, nem merek másokat megszólítani, nem nagyon járok el, hiszen nincs kivel, egyedül meg nem jó. Neten szoktam néha beszélgetni, volt már, hogy 1-2 emberrel elég jól kijöttem, de ők pasik voltak és sose láttak rólam képet. És egy idő után mindig képet akartak és találkozni (randi), de én persze nemet mondtam. Én nem párt keresek, csak barátokat, akikkel lehet beszélgetni esetleg eljárni ide-oda.

Na, ez a másik, én tipikusan az vagyok, aki nem szeret discoba járni, kocsmázni, részegeskedni.

Egy-egy jobb helyre szívesen beülök 1 koktélra vagy kávéra, szívesen megyek moziba, kirándulni, sétálni, grillezni a kertben, de a legtöbb korombelinek csak a buli jár a fejében. És állandóan csak ez a téma: a tegnapi buli, meg hogy ki kivel feküdt össze már megint, na meg a milyen legyen a hajam, sminkem...

Én nem ilyen vagyok. Bár lány vagyok, inkább beszélgetek zenéről, filmekről, informatikáról, arról, hogy mi volt a híradóban...stb, mint ilyenekről.

Nem tudom, hogy én miért vagyok ilyen elcseszett, de ez van, ezt kell szeretnem. De már elegem van abból, hogy míg mások jól érzik magukat meg minden, én addig bent gépezek/filmezek/olvasok, csak azért, mert nekem nincs kivel elmenni valahova.

Komolyan csak én vagyok ilyen? Csak nekem nincsenek barátaim?

Most is tisztára szégyenlem a dolgot, de jövő hónapban lesz a névnapom és nem tudok senkit se meghívni, mert nincs kit :(

2011. szept. 6. 10:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

11:13-ra érdemes odafigyelni!

Könnyű ám a körülményekre fogni a saját boldogtalanságunkat (a többi ember felszínes, gonosz, bezzeg te szegény...) Minden ember a saját sorsának a kovácsa! Ha úgy látod hogy kövér vagy és ronda, hát fogyj le, kezdj el sportolni, és adj jobban a külsődre! Az meberek megérzik a keseredettséget, és menekülnek az ilyen emberektől!

Ahogy szokták mondani: "Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!"

2011. szept. 6. 11:25
 12/21 anonim ***** válasza:
írj privátot!kíváncsi vagyok,hova valósi vagy.nekem is barátra lenne szükségem,mert nem rég költöztünk ide,hasonló gondolkodásunk van.szimpi vagy
2011. szept. 6. 11:34
 13/21 A kérdező kommentje:

Igen, tudom, hogy én sem vagyok tökéletes, próbálok változni.

11:34 írok

2011. szept. 6. 11:35
 14/21 anonim ***** válasza:

A "nagy" kövérséget elszámítva én is pont ilyen vagyok.Tényleg,mintha csak én írtam volna!Hozzá teszem,hogy nem vagyok elégedett azért magammal.

Sajnos tudom,hogy önbizalom hiányban szenvedek,de szerintem nem is kicsit.Így hogy 23 évesen van már egy lánykám is és párom is,mit sem javított ezen.Tudom,hogy bennem a hiba,de nehéz rajta változtatni,ha azt sem tudom,hogy hol és miként kezdjem el.

A szépség tényleg relatív.Van mikor tök szépnek látom magam,de van mikor egy bányarémnek.Ez hangulatfüggő nálam.

A suliban én is csak addig voltam jó,amíg kellett valami.Barátaimat általánosból kikerülve elvesztettem,hisz nem egy suliba kerültünk ballagás után.Van amelyikkel tartom a kapcsolatot,de csak facebookon.És azt mint tudjuk nem olyan jó,mintha egy tea vagy kávé mellett tennénk vagy épp sétálnánk valahol.Remélem idővel össze tudom szedni magam és változni fog a helyzet,mert így nem jó az egyszer biztos.

Nálad biztos,hogy egy fogyókúra segíthet,mert ezáltal egyre szebbnek fogod találni magad,ami egyenlő az önbizalom növekedésének.

Nővérem neki fogott a fogyókúrának és nem ismerek rá.Jár szórakozni,barátnőzni,amit azelőtt sose tett és új párkapcsolata is lett.Nagyon irigylem,de tudom,hogy ha én is nekifognék,akkor járhatok olyan sikerrel,mint ő,mert neki volt akaratereje változtatni és sikerült is neki,így el tudom képzelni,hogy nekem is sikerülhet és neked is.

2011. szept. 6. 11:48
 15/21 anonim válasza:
Kèrdező. Èn mindenkit elfogadok ojannak amilyen.
2011. szept. 6. 11:51
 16/21 anonim ***** válasza:

ma 11:51

ugye te írtál 11:01-kor is??

Felismerem az "ojan" szóból..

2011. szept. 6. 11:55
 17/21 A kérdező kommentje:
11:48 köszönöm,remélem neked is sikerül
2011. szept. 6. 11:58
 18/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Hát először is az ugrott be,hogy egyáltalán voltál-e már kocsmában,vagy buliban,vagy vettél-e már magadnak akár csak 1 db körömlakkot is? Mert nagyon óckodsz ezektől a dolgoktól.Ha nem volt ezekben még részed,akkor honnan tudod,hogy rossz dolgok?Túlságosan ítélkezel...

Hidd el,akinek van igazi barátja az simán elmegy buliba is,ha olyan kedve és beállítottsága van,vagy épp ha spontán személyiség és belevágnak csak úgy az éjszakába!Mert miért ne alapon.Nem ettől függ.Tény,hogy pasizni és barátokat nem dizsibe fogsz összeszedni.

Nekem sincs legjobb barátnőm,kb 12éves korom óta(dupla ennyi vagyok már)és a mai napig rinyálok azon,hogy bárcsak lenne egy állandó barátnőm,akivel naponta telózhatnék,sms-ezhetnék,és talizhatnánk akár az éjszaka közepén is beszélgetni,mert miért ne!De ez nincs így. Ennek ellenére van 1-2 csaj, akivel eltudko nagyritkán menni ide-oda mesélünk egymásnak egy csomó dolgot,magánügyeket is,viszont teljesen én sem nyílok meg előttük.Szerintem így a normális,a mai világban sose lehet tudni. Megtanultam egyedül is ellátni magam(most nem csak az anyagiakra gondolok!),hanem arra, hogy feltalálom magam.Egyedül is elmegyek különböző helyekre,persze nem ugyanaz,de néha mégis jólesik,hogy legalább elmondhatom,hogy sétáltam v kirándultam egy nagyot és nem a 4fal közt lebzseltem egésznap hétvégén!

Szerintem ennek ahhoz van köze, hogy felém azért nyitottak például a férfiak,és én is feléjük.Tudod egy csaj valahogy még ha egy kicsit is,de rivalizál a többi csajjal,mégha barátnők is.Egymásnak akarnak tetszelegni.Azonban egy pasit meghódítani sokkal nagyobb dolog.Én ezért is vagyok ilyen laza,mert voltak már párkapcsolataim,az írásodból az jön le, hogy te még igencsak tapasztalatlanka vagy. De ezt ne vedd rossz néven, még csak 20 éves vagy,ráérsz még mindenre.El jön a te időd is.Ha belül kicsit rendbe szeded magad,és van akármi,amit el szeretnél érni(ne csak a barátnők legyenek a terveid!),akkor állj neki megtervezni a dolgokat...

Ez az egyik.

A másik.Nos én sem vagyok egy nádszál, évek óta 10-15kiló ingadozik rajtam.A 166cm-emhez nem is nehéz elképzelni mennyit tud változtatni akár 5kiló plusz vagy minusz is.De mégse,mert alapvetően erős a testalkatom,van hogy csak 10 kiló víz megy ki belőlem,és épphogy csak 1 ruhamérettel vagyok kisebb/nagyobb.Van hogy 3 ruhaméret tűnik el rólam,mégis kilóba ugyanannyi vagyok(ezért nem dobok ki 1 nadrágot sem ami régebbi!). Azt tudom, hogy ha tudatosan fogyókúráztam(anyám egész életembe ezzel traktál,hogy kövér vagyok semmmilyen pasinak se fogok kelleni-szóval képzelheted milyen gyerek-kamaszfelnőtt korom volt),akkor ideig-óráig tetszettem csak magamnak,belül mégis valami hiányzott.S volt, hogy 10kiló plusszal voltam boldog és szerelmes,elégedett!

Ha 100%-ra tudod, hogy te némi fogyástól már könnyebben elindulnál a boldogság és az elégedettség felé,akkor hajrá kezdj el otthon tornázni és kevesebbet ill más ételeket enni-ez tök ingyen van.1-2 gyümölcs olcsóbb mint a sok husos étel+a kenyér...Ezt sem gorombaságból mondom.

2011. szept. 6. 13:54
 19/21 anonim ***** válasza:

Ezt a választ te írtad.

A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:54

folytatom.Véletlenül megnyomtam valamit és elküldte idő előtt.

Szóval én már annyi mindenen túl vagyok és bizton állítom nekd, hogy előb rakd magad össze egyedül lelkileg,s aztán nyiss az emberek felé. Mert enélkül hiába lesz is valaki melletted, ha nem tudsz benne megbízni,nem érzed vele jól magad,mert állandóan csak arra gondolsz, hogy nem vagy elég jó.(mindegy hogy párkapcsolatról vagy ismerősökről,haverokról,barátokról van-e szó).

Ami pedig nagyon tudja ápolni a lelket,kedvet csinál,kellemesen elfáraszt és segít jóba lenni magaddal az pedig első körben a sport és a pihenés.Méghozzá csakis rendszeresen:-)

2011. szept. 6. 13:57
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező! Nekem is írhatsz, ha gondolod! A 3. kerülethez közel lakom egy Bp.közeli városban. Ha szeretnéd, szívesen beszélgetek veled, mert teljesen átérzem a gondjaidat, 20 évesen engem is pont ilyenek gyötörtek. 115 kiló voltam. Már sikerül a 75-öt tartanom harmadik éve. Ha akarod, én is leírom neked, milyen gondolatok adtak erőt, és motiváltak, hogy kimásszak a gödörből!

24/L

2011. szept. 6. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!