Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Láthatás jogok? (kérdés rövid)

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Láthatás jogok? (kérdés rövid)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

9 éves nagy fiam nálam van elhelyezve.

apuka pár éve elköltözött innen jó messzire az új barátnőhöz..

Tartásdíjat cseszik fizetni és mire a behajtó megtalálja addigra gyorsan ki is lép..

tartozása majd 300000e Ft

na de nem is ez a lényeg..

láthatás.. nincs lefixálva semmi az elhelyezésben, sosem korlátoztam, eleinte jött is szépen..

aztán elmaradozott ahogy a tartásdíj is..

másfél éve nem látta őt a gyermekem , beszélni sem akar vele (tán 3x hívta a másfél év alatt).

előtte szintúgy egy évig nem volt felé..

épp az előbb hívott és verte ki a balhét, hogy jogai vannak, ő utána járt.. (:D):.

én vigyem el a gyermekünket hozzá , mert neki joga van a szünetek feléhez meg hétvégékhez..

persze, joga van, nincs is akadályoztatva, jöjjön.

De vigyem én..

mondtam neki,hogy nem én költöztem el pár 100 km-re, oldja meg..

De én ezzel ne foglalkozzak, ez van, meg kell oldani..

hát persze, majd én utazgatok 2 gyermekkel félidős terhesen.

De ha nem lennék terhes, akkor sem.

majd kidobok 1 napot + 10000Ft-ot mert ő ezt kitalálta..

azt mondja akkor megy a bíróságra...

Kérdem én, megteheti, hogy rám /ránk terheli ezt az egészet?

Gyermekem amúgy szereti az apját elmondása szerint,

de beszélni nem akar vele, amit meg is értek.. Ha el kellene menni vele, menne , ment anno is.

utána egy hétig megint meg lesz ugyan zakkanva , mert hiányzik neki stb.. :(

Mi van ilyenkor?

2011. máj. 29. 20:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

mire fel? nem én költöztem el, és ő szóban vállalta az utazást.

mellesleg azt se tudom hova vinné a gyermeket.

ahonnan eddig kaptam össze vissza tartásdíjat az kb 4 cím.

mikor rendőrségre és ügyészségre majd behajtóhoz ment az ügy , akkor is 3 cím lett megadva, azóta ezeken a címeken sem találják.

állítólag központilag nincs bejelentett lakhelye se.

mégis hova vinné a gyermekemet??

a 4. lakcím az utolsó amiről tudok, áprilisban megszállta a szentlélek és küldött 1 havi tartásdíjat.

2011. máj. 29. 22:31
 12/18 anonim ***** válasza:

Ez esetben fogalmam sincs. Sima egylakcímes esetnél olvastam, hogy az út feléig az egyik szülő viszi a gyermeket.

Az nem hinném, hogy számít, hogy elköltözött, mert van, akinek meló miatt nincs másra lehetősége, de mivel nálatok másképpen van a helyzet, szóval szerintem inkább ügyvédet kérdezz,mert én is csak itt olvastam ezt.

2011. máj. 29. 22:34
 13/18 A kérdező kommentje:

de akkor itt az újabb kérdésem is..

hova akarja vinni a gyermekemet?

mi van ha nem hozza vissza és én azt se tudom hova vitte?

Mit tehetek???

bele se gondoltam, így már el se merem indítani a gyermekemet :(

2011. máj. 29. 22:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem mondaná meg? Azt írod sokáig jóban voltak.
2011. máj. 29. 22:38
 15/18 A kérdező kommentje:

ilyen támadásra se számítottam.. sőt arra sem, hogy nem fogja fizetni a tartásdíjat.

csak 2009ben mentem bíróságra.. mert hittem neki, ekkor már 7 havi elmaradása volt..

tudom naív voltam..

de most nem leszek :)

már azt sem hiszem el amit kérdez...

2011. máj. 29. 22:42
 16/18 anonim ***** válasza:

Jogi oldal, saját tapasztalatból:

1. Ő költözött messzebb, neki kell megoldania az utazást.

2. Kérd az állam által megelőlegezett gyerektartást, majd az állam "leveri" apukán.

3. A láthatási jog egy lehetőség, nem kötelező, ergó nem bűntethető, max nem él vele, de gyerektartást kötelező fizetni.

4. Ha nem fizet, akkor is oda kell adnod láthatásra.

5. Szabályoztast a láthatást, mettől meddig.

Nagyjából ennyi.

Üdv.

2011. máj. 30. 09:28
 17/18 anonim ***** válasza:
Az utolsónak igaza van, a lathatáshoz még annyit, hogy ha nem vagy biztos benne, hogy rendes helyen lesz a gyerek láthatáskor vagy nem hozza vissza a gyereket, akkor kérheted, hogy csak felügyelettel láthassa a gyereket biztos helyen (pl. gyámhatóságnál egy szobában).
2011. máj. 30. 14:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Majd jön, ha akar! Ha nem tetszik neki, megy a bíróságra! Te nem tiltod el a gyereket, ő nem jön! Nem ugyan az! Vedd fel a beszélgetéseket ill, az sms-eket mentsd el! Te írd mindig neki, hogy jöhetsz nyugodtan! Láthatod nyugodtan! Én nem tudom vinni a gyermeket, mert várandós vagyok! Szépen, nyugodtan! Majd jön, ha akar! ha meg nem, akkor úgy lesz a legjobb! Ha te költöztél volna el, akkor kellene fél távon esetleg neked vinni a gyereket! mivel ő költözött messzebbre, hát rajta, jöjjön ő!
2011. jún. 16. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!