Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Láthatás jogok? (kérdés rövid)
Sziasztok!
9 éves nagy fiam nálam van elhelyezve.
apuka pár éve elköltözött innen jó messzire az új barátnőhöz..
Tartásdíjat cseszik fizetni és mire a behajtó megtalálja addigra gyorsan ki is lép..
tartozása majd 300000e Ft
na de nem is ez a lényeg..
láthatás.. nincs lefixálva semmi az elhelyezésben, sosem korlátoztam, eleinte jött is szépen..
aztán elmaradozott ahogy a tartásdíj is..
másfél éve nem látta őt a gyermekem , beszélni sem akar vele (tán 3x hívta a másfél év alatt).
előtte szintúgy egy évig nem volt felé..
épp az előbb hívott és verte ki a balhét, hogy jogai vannak, ő utána járt.. (:D):.
én vigyem el a gyermekünket hozzá , mert neki joga van a szünetek feléhez meg hétvégékhez..
persze, joga van, nincs is akadályoztatva, jöjjön.
De vigyem én..
mondtam neki,hogy nem én költöztem el pár 100 km-re, oldja meg..
De én ezzel ne foglalkozzak, ez van, meg kell oldani..
hát persze, majd én utazgatok 2 gyermekkel félidős terhesen.
De ha nem lennék terhes, akkor sem.
majd kidobok 1 napot + 10000Ft-ot mert ő ezt kitalálta..
azt mondja akkor megy a bíróságra...
Kérdem én, megteheti, hogy rám /ránk terheli ezt az egészet?
Gyermekem amúgy szereti az apját elmondása szerint,
de beszélni nem akar vele, amit meg is értek.. Ha el kellene menni vele, menne , ment anno is.
utána egy hétig megint meg lesz ugyan zakkanva , mert hiányzik neki stb.. :(
Mi van ilyenkor?
mire fel? nem én költöztem el, és ő szóban vállalta az utazást.
mellesleg azt se tudom hova vinné a gyermeket.
ahonnan eddig kaptam össze vissza tartásdíjat az kb 4 cím.
mikor rendőrségre és ügyészségre majd behajtóhoz ment az ügy , akkor is 3 cím lett megadva, azóta ezeken a címeken sem találják.
állítólag központilag nincs bejelentett lakhelye se.
mégis hova vinné a gyermekemet??
a 4. lakcím az utolsó amiről tudok, áprilisban megszállta a szentlélek és küldött 1 havi tartásdíjat.
Ez esetben fogalmam sincs. Sima egylakcímes esetnél olvastam, hogy az út feléig az egyik szülő viszi a gyermeket.
Az nem hinném, hogy számít, hogy elköltözött, mert van, akinek meló miatt nincs másra lehetősége, de mivel nálatok másképpen van a helyzet, szóval szerintem inkább ügyvédet kérdezz,mert én is csak itt olvastam ezt.
de akkor itt az újabb kérdésem is..
hova akarja vinni a gyermekemet?
mi van ha nem hozza vissza és én azt se tudom hova vitte?
Mit tehetek???
bele se gondoltam, így már el se merem indítani a gyermekemet :(
ilyen támadásra se számítottam.. sőt arra sem, hogy nem fogja fizetni a tartásdíjat.
csak 2009ben mentem bíróságra.. mert hittem neki, ekkor már 7 havi elmaradása volt..
tudom naív voltam..
de most nem leszek :)
már azt sem hiszem el amit kérdez...
Jogi oldal, saját tapasztalatból:
1. Ő költözött messzebb, neki kell megoldania az utazást.
2. Kérd az állam által megelőlegezett gyerektartást, majd az állam "leveri" apukán.
3. A láthatási jog egy lehetőség, nem kötelező, ergó nem bűntethető, max nem él vele, de gyerektartást kötelező fizetni.
4. Ha nem fizet, akkor is oda kell adnod láthatásra.
5. Szabályoztast a láthatást, mettől meddig.
Nagyjából ennyi.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!