Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válóper folyamatban, de 3 éve külön élünk? Kisbabás kérdés.
A gyerek csak akkor kerül az apja nevére, ha a volt férjed bead egy családi jogállás megváltoztatására irányuló kérelmet, a gyerek biológiai apja pedig teljes jogú apai elismerő nyilatkozatot tesz.
Vagy, ha már elváltál, férjhez mész az apához és örökbefogadja a gyereket.
Az apukával együtt élünk, a "volt" férj ismeretlen helyen van,mint ahogyan irtam. Polgármesteri hivatal által van igazolva, hogy 3 éve már külön élünk a "volt" férjemtől.
3 éve próbálok már elválni tőle, de mindig máshová kellett beadni a válópert, midig találtak vmit, nehogy véletlenül rendezni tudjam az életünket. Szeptemberben lesz a válóper, remélem már az utolsó. De azt mondták, hogy be kell adni egy családi jogállás rendezésére a gyámhivatalnál, ha a pici megszületik, de voltunk bent a gyámhivatalnál, s ott azt mondták, hogy először el kell válni, s utána kerülhet az apuka nevére a baba.
Igazság szerint a birónő, amikor a tárgyaláson voltunk, bele sem nézett a papirokba, meg valami hirdetményi idézést mondott, hogy nem kértem, holott én irtam nekik, hogy persze hogy kérek. Remélem azért nem kell majd megint fizetnünk az ügygondnoki dijért, mert egyszer is elég volt. De azért köszönöm a válaszokat, esetleg még érdemi válasz lenne azt megköszönném.
Igen, csak a jogerős válás után lehet kérni a családi jogállás megváltoztatását.
A hirdetményi idézést kérd -adj fel egy tértis ajánlott levelet mielőbb- mert az azt jelenti, hogy a volt férj utolsó bejelentett lakcíme szerinti polgármesteri hivatalban kifüggesztik a számára küldött idézést és azt kézbesítettnek tekintik. Így akkor is elválasztanak, ha nem jelenik meg a tárgyaláson.
Ezt a májusi tárgyaláson már kértem, igy lesz hirdetményi idézés szerencsére. Remélem igy már elválasztanak tőle szeptemberben. S utána akkor a pici családi nevét is tudjuk intézni, na meg persze végre össze tudunk házasodni. A két fiam a mostani páromat az apjuknak tekintik, igaz, csak másfél éve vagyunk együtt, de nagyon szeretik őt, az "igazi" apjuk állandóan verte őket, ivott, nem dolgozott, orditott velük, azért hagytam ott, s kezdtem új életet.
De most az a fontos, hogy a pici egészséges, úgy is szülessen meg, s aztán jöhet a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!