Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermeket várok a jelenlegi páromtól, de még nincs kimondva a válás. Kinek a nevére fog kerülni a gyermek?
Igen, sajnos így van a férjed nevére fog kerülni a gyerek.
Utána kell majd kijavíttatni.
Automatikusan a volt férjed nevén lesz. Akkor nem lenne rajta, ha a fogantatás és a válás óta 300 nap eltelt.
Szépen megmondjátok mi történt és hosszas ügyintézés után át fog kerülni a jelenlegi párod nevére, de nyugi, azért nem évek kérdése.
Nálunk hasonló volt a helyzet. Én pocakkal mentem a válásra, az új páromtól. Már válás előtt elmentem a férjemmel az önkormányzatra, és kértük, hogy írják bele a házassági anyakönyvi kivonatunkba, hogy a születendő gyermekek neve az enyém!
A bíróságon azonnal szétválasztottak minket, amikor látták a pocakomat és mondtam, hogy új életet kezdtem mással és azzal szeretnék mihamarabb összeházasodni. Ezzel nem volt komplikáció. Jegyzőkönyvbe vették ugyan mindkettőnktől, hogy a gyerek nem közös.
Aztán a következő lépés vagy az lett volna, hogy azonnal összeházasodunk a gyerek apjával, azt hiszem apasági elismerő nyilatkozatot talán nem tehetett volna.
Én kórházba kerültem a maradék időre, így esküvőről nem lehett szó. Megszületett a gyerek, az én nevemet kapta, majd hármasban: volt férj, apa, anya el kellett mennünk a bíróságra, hogy "tisztázzuk" kié a gyerek. Egy körös és gyors volt, onnantól a gyerek az apja nevét viselte. Most már én is, mert azóta összeházasodtunk. Bonyolult, de nem annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!