Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Gyermeket várok a jelenlegi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyermeket várok a jelenlegi páromtól, de még nincs kimondva a válás. Kinek a nevére fog kerülni a gyermek?

Figyelt kérdés
A párommal gyermeket várunk, a 8. hétben vagyok de a "volt" férjemmel még papíron házasságban vagyunk. Már 3 éve nem élünk már együtt, de a válást még nem sikerült elintézni. Kinek a nevére fog kerülni a gyermek, ha nem sikerül addig elintézni? Lehet-e kérni a bíróságot arra, hogy mindenképpen szétválasszanak? Olvastam valahol, hogy 300-napnak kell eltelnie a válás után és akkor kerülhet a gyermek a jelenlegi párom nevére, ez így van?
2011. júl. 18. 15:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
32%
nahát, ide vezet ez a sok válás...
2011. júl. 18. 16:30
 12/29 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudom miért kell bonyolítani, mi szülés előtt lekéstük az apasági nyilatkozatot, kicsit szétszórtak vagyunk, utána már bonyolultabb volt elintézni. Sokkal egyszerűbb lett volna, ha párom a kórházban elismeri, hogy az övé.
2011. júl. 18. 16:36
 13/29 anonim ***** válasza:
89%
De nem így működik! Hiába ismeri el, hogy az övé, ha nem telt el a 300 nap ill. ha nem házasodtatok össze az apával,akkor hiába ír alá apaságit, akkor sem kerül a nevére!
2011. júl. 18. 16:40
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

16:36!

HA férjnél van az anya, vagy nem telt még el 300 nap a válás kimondásától, akkor nem tehet apasági nyilatkozatot a biológiai apa, mert alapból a férj nevére anyakönyvezik a gyereket.

2011. júl. 18. 16:40
 15/29 anonim ***** válasza:
0%
le kell tagadni a férjet és kész.
2011. júl. 18. 16:45
 16/29 anonim ***** válasza:
54%
Aha, ha letagadja, akkor üres lesz az apa neve rovat az anyakönyvi kivonatban
2011. júl. 18. 16:57
 17/29 anonim ***** válasza:
27%

nem hiszem, mert a barátja nyilatkozik, hogy ő az apa.

egyébként meg inkább maradjon üresen, minthogy hülyeség legyen beírva.

2011. júl. 18. 17:01
 18/29 anonim ***** válasza:
89%

Ne okoskodjatok már, ezt nem lehet letagadni. Komolyan azt hiszik egyesek, hogy nem derül ki?

Istenem.

2011. júl. 18. 17:03
 19/29 anonim ***** válasza:
22%
és ha kiderül akkor mi van? akkor már nem fogják felvenni a nevét a kivonatra, hanem a valódi apáét fogják
2011. júl. 18. 17:13
 20/29 anonim válasza:
Nekem a testvérem 1 hónapig az apám nevén volt(csak anyai ágon testvér, de Ő az egyetlen testvérem, és úgy szeretjük egymást, mint a teljesek :)). Aztán átírták, de ráadásul az én apám nem akart válni, szóval nehéz, hosszú procedúra... Attól függ, hogy milyen kedvében van a (volt)férjed. Ezt személy szerint nagyon idióta törvénynek tartom, de ez csak szerény véleményem.
2011. júl. 18. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!