Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás, gyerektartás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás, gyerektartás?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm aki most szeretne elválni. Van 3 gyerekük. A nő vagyis inkább az nőnek apja minimum 150.000/hó-t akar. A srác dolgozik rendesen, eddig is fizetett x összeget. Olyan a munkahelye hogy van egy alap bére, ha van gyártás akkor van plusz pénz, ha nincs akkor az 0 abba a hónapban, és mellette messziről jár be dolgozni is kap x összeget a cégtől ami a bejárás. A kérdésem ezzel kapcsolatban hogy a bíróság az az egész összeget nézi ami a fizetés vagy csak az alapbért? Amivel a cég támogatja bejárásilag az alapból sem elég hozzá így minden hónapban hozzá kell még tennie.

Plusz még egy kérdés, anyuka nem dolgozik, apuka igen. Mennyi az esély arra hogy ha apuka szeretne a gyerekek teljes felügyeletét akkor meg is kapná?

nov. 13. 07:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
#10 Egyetértek veled, te nyilván egy határozott teljesen önálló-döntéshozó személy vagy. Sokan viszont befolyásolhatók, főleg a szülők által. Ám akármi miatt is lesz válás, az mégiscsak egy krízis, amin átmegy fel kell dolgoznia és minden támogatás-ötlet-segítség jól esik neki pláne szülőtől. Ezt próbáltam kicsit boncolgatni. 8-as voltam
nov. 13. 11:46
 12/14 A kérdező kommentje:
Semmilyen jövedelme nincs, csak amit a gyerekek után kap. Állítása szerint nem tud elmenni sehova mert nem veszik fel. Dolgozott talán 2 hetet nemrég valahol de felmondott mert nem tetszett. És tegyük hozza Pest megyéről beszélünk, városban él nem egy falun.
nov. 13. 12:21
 13/14 anonim ***** válasza:
80%
És hogy gondoltátok a pasiddal, mennyit adnátok? Abban meg nincs semmi, hogy az apja tárgyal a vővel, férfi a férfival. Vagyis hát attól még nem válik senki férfivá, hogy legyárt három gyereket. Elmegy szépen maszekolni, akkor jut rád is. Te voltál a katalizátor?
nov. 13. 12:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

“ Semmilyen jövedelme nincs, csak amit a gyerekek után kap. Állítása szerint nem tud elmenni sehova mert nem veszik fel. Dolgozott talán 2 hetet nemrég valahol de felmondott mert nem tetszett. És tegyük hozza Pest megyéről beszélünk, városban él nem egy falun.”

Az 50e/gyerek teljesen reális gyerektartás, maradjunk annyiban.

A másik, hogy 3 kicsi gyerek mellett marhára nem könnyű megtalálni a megfelelő állást, pláne egyedül.

Iszonyat kevés a részmunkaidő, és még annak is a többsége munkaidőkeretes, tehát mondjuk hiába 30 óra, ha naponta amúgy 8-10 órát kell benn lenni. A gyerekeket hozni-vinni kell az intézményekből, délután foglalkozni velük, ha betegek ki marad velük otthon stb.

Én is nagyon nehezen találtam anno állást, pedig mi együtt vagyunk a férjemmel, de hát ő váltott műszakos, így nekem kellett olyat találnom, hogy vinni és hozni is tudjam őket, közel legyen, normális legyen a hely meg fizu is stb. Egyáltalán nem egyszerű.

nov. 13. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!