Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás után a gyerektartáson felül kell-e még vagy köteles e még a ferfi más egyebet is fizetni?
Nem, mindezt a gyerektartással ítélték meg.
Bármit efelett ad, költ a gyerekre láthatáskor stb. az már bónusz.
#1 A törvény szerint igen, "bónusz", emberileg viszont természetes(nek kéne lennie), hogy az apa nem szűnik meg apának lenni a válás után.
Ha szereti a gyerekét, ugyanúgy gondoskodik róla ő is.
Amit felsoroltál azok benne vannak a gyerektartásba. Általába-nálunk legalábbis igy volt- össze kell írni a gyerekkel kapcsolatos kiadásokat pl lakhatás,ovodai költségek,ruha cipö stb... és ez alapján meg a férj fizetése alapján állapítják meg a gyerektartás összegét.
Nagyobb kiadások felét viszont kérheted fizesse ki. Pl iskolakezdés,szemüveg
#5 Abban a kemény 30-40 ezer forintban aztán tényleg mindennek a fele benne van...😂
Ezt ugye te sem gondolod komolyan?
6-os:
Elöször is az anyának nem kell szám szerint annyit adni pénzben, mert természetben sokkal többet teljesít. (pl amiatt, hogy egyedül neveli a gyereket, erösen be van korlátozva a munkalehetösége - reggel vinni a gyereket, kora délután hazavinni, ha beteg, otthon maradni vele -, ezért általában igen rosszul fizetett helyet kap csak),
Másodszor egy gyerek étkezése csak 40-50 ezer Ft havonta, majdnem ennyi a ruházkodás, óvodai/iskolai költségek, szóval még a dupla összeg sem elég a gyerekre.
#9 Szerintem nem nekem szántad (#6 vagyok).
Én is pont azt írtam, hogy baromi kevés általában a gyerektartás összege (igen, még a csp-vel és mindennel együtt is).
Plusz anyuka tényleg "természetben" teljesíti a dolgok nagy részét, ahogy írod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!