Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás kimondása előtt kérhető...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás kimondása előtt kérhető gyerektartás?

Figyelt kérdés

7 éve házasok vagyunk, van egy 4 éves gyerekünk. családi házban élünk, babaváró és lakáshitel a házon. Házassági szerződés nem lett írva, minden közös. Én otthon vagyok a gyerekkel GYOD-on , nem dolgozok, mellette tanulok is. A férjem keresete 3x-a az enyémnek.

A viselkedése miatt úgy döntöttem, hogy szeretnék elválni, és elköltözni amitn lehet. Kértem hogy a gyerekre való tekintettel, ő költözzön és ne nekünk kelljen, erre nem hajlandó , menjek én.

Amióta ez tart , kb 1 hónapja, semmivel enm járul hozzá a kiadásokhoz oldjam meg a dolgokat, ő fizeti a számlákat és törlesztőt, mást nem.

Kértem hogy fizessen gyerektartást ha elköltöztünk mert a GYOD-ból nem fook kijönni albérletben. AZt mondta csak akkor fizet ha beszélt a jogi lehetőségeiről az ügyvédjével.

Kötelezhetem hogy fizessen gyerektartást a válás kimondása előtt is?

Megteheti hogy nem fizet semmit amíg nem állapítják meg a gyerektartás összegét?

Ő ragaszkodik a házhoz, azt mondja ebben van egzisztenciája és nem költözik ki. Ha elválunk hátráltathatja majd a ház eladást valahogy? sezretném ha minél előbb eladnánk majd. Ezt mivel tudja megvétózni?

nov. 4. 16:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem köteles fizetni, míg nincs róla bírósági végzés.

Bizony hátráltathatja a ház eladását, úgy tűnik, fogja is. Közös tulajdon megszüntetése pert kell indíts ellene, ha nem megy bele az eladásba. Annak a vége az árverezés. Nagyon nem jár jól a makacskodással ő sem.

nov. 4. 16:16
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kötelezni,minél hamarabb kell kérni a bíróságon mert csak 6 hónapra visszamenőleg ítélik meg.Szoval ha te nem adod be időben a válást akkor így jársz kb...
nov. 4. 16:17
 3/13 anonim ***** válasza:
70%

"Én otthon vagyok a gyerekkel GYOD-on , nem dolgozok, mellette tanulok is."

"Kértem hogy fizessen gyerektartást ha elköltöztünk mert a GYOD-ból nem fook kijönni albérletben. "

Biztos ez a legjobb időpont a váláshoz?

nov. 4. 16:26
 4/13 anonim ***** válasza:
10%

Mire fel fizetne gyt-t, hiszen még el sem váltatok. Nem is értem hogy jutott eszedbe. Téged sem az eszedért lopnak el.

Menj vissza dolgozni! Ja, hogy az meg büdös? Ami a gyereket illeti, egész pici korától be lehet adni bölcsődébe. Mindjárt lenne pénzed

nov. 4. 16:35
 5/13 anonim ***** válasza:
77%

3! Bármikor el lehet válni, csak okosan kell és persze vissza kell menni dolgozni ☝️

Ezek nem mentségek arra hogy ne váljon el ha akar.

Én a nulláról indultam el válásnál és ne mondja nekem senki hogy meg lehet csinálni. Ma már fixen jól állunk minden téren a gyerekkel.

nov. 4. 16:41
 6/13 anonim ***** válasza:
*nem lehet megcsinálni
nov. 4. 16:41
 7/13 A kérdező kommentje:
A gyerekkel gondok vannak, csak 4 orat van ovinan, fejlesytesre szorul, mellette csak 4 oraban tudnek. Azert csinalom a sulit b vallalkoyzokent szababb legyen az idovesztasom. Fogok dolgozni de meg nincs kiforrva hogyan. A gyerek miatt be vagyok korlatozva.
nov. 4. 16:50
 8/13 anonim ***** válasza:
9%
Mindig a kifogás
nov. 4. 17:01
 9/13 anonim ***** válasza:
34%
Vállalkozóként sem lesz egyszerű, sőt. Akkor még többet is kell majd dolgoznod, ott nem lesz az, hogy hopp, 2 hét táppénz, mert épp beteg a gyerek... Vagyis lehet, csak akkor meg éhen haltok.
nov. 4. 17:03
 10/13 anonim ***** válasza:
A valoper meg a gyermektartás -gyermekfelügyeleti jog az két külön per, nem függhet egyik a másiktól.
nov. 4. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!