Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás kimondása előtt kérhető gyerektartás?
7 éve házasok vagyunk, van egy 4 éves gyerekünk. családi házban élünk, babaváró és lakáshitel a házon. Házassági szerződés nem lett írva, minden közös. Én otthon vagyok a gyerekkel GYOD-on , nem dolgozok, mellette tanulok is. A férjem keresete 3x-a az enyémnek.
A viselkedése miatt úgy döntöttem, hogy szeretnék elválni, és elköltözni amitn lehet. Kértem hogy a gyerekre való tekintettel, ő költözzön és ne nekünk kelljen, erre nem hajlandó , menjek én.
Amióta ez tart , kb 1 hónapja, semmivel enm járul hozzá a kiadásokhoz oldjam meg a dolgokat, ő fizeti a számlákat és törlesztőt, mást nem.
Kértem hogy fizessen gyerektartást ha elköltöztünk mert a GYOD-ból nem fook kijönni albérletben. AZt mondta csak akkor fizet ha beszélt a jogi lehetőségeiről az ügyvédjével.
Kötelezhetem hogy fizessen gyerektartást a válás kimondása előtt is?
Megteheti hogy nem fizet semmit amíg nem állapítják meg a gyerektartás összegét?
Ő ragaszkodik a házhoz, azt mondja ebben van egzisztenciája és nem költözik ki. Ha elválunk hátráltathatja majd a ház eladást valahogy? sezretném ha minél előbb eladnánk majd. Ezt mivel tudja megvétózni?
Csak halkan jegyzem meg, hogy mivel még nem váltatok el és nem volt meg a vagyonmegosztás, a ház törlesztőjének a felét neked kellene fizetned. Szóval ha nem követeli tőled a részed, akkor függetlenül attól, hogy nem fizet gyerektartás, még valószínűleg így is pluszban vagy.
Másrészt nem kell eladni a házat föltétlen, elég ha kifizeti a részed (tehát ha volt önerő annak a fele, plusz az eddig törlesztett összeg fele), a továbbiakban pedig törleszti tovább egyedül.
Én abszolút nem vagyok híve annak, hogy mindenáron benne kell maradni egy rossz kapcsolatban, mert jajj a gyerek, jajj akármi, de ez, hogy úgy vágtál bele, hogy a legalapvetőbb dolgoknak sem néztél utána, nincs munkád, nincs elég bevételed, ráadásul van egy beteg gyereked, ez a ló túloldala.
Nem értem, mit szeretnél.
Ha nem tudod eltartani a gyereked, akkor ne válj el vagy add oda apukának a felügyeleti jogot.
(Csak halkan jegyzem meg, hogy mivel még nem váltak el, a férje bevételének fele is az övé. Tehát most nem tud "jobban" vagy "rosszabbul" kijönni, mert együtt jönnek ki valahogy. A közös gyerekükkel, (a házasság miatt feltételezetten) közös döntés alapján van ő otthon a gyerekkel és dolgozik a férje teljes állásban.
Hogy egyedül él meg jobban, vagy ha együtt van a férjével, az más kérdés, bocsi kérdező, érdemben nem tudok hozzászólni a kérdéshez, csak ez az összehasonlítás megütötte a szemem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!