Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő alatt tudja egy ember lelkileg és anyagilag újból felépiteni az életét válás után? Mennyi időt adnál erre az exednek?
A párom és a felesége még nem váltak el, mert a felesége a 2 gyerekével továbbra is a céges lakásban lakik, de amint elvalnának, a nőnek ki kellene költöznie gyerekestől.
Ahányszor felmerül a válás, jön a sírás, hogy ők az utcára fognak kerülni, nem fognak tudni miből megélni, időt kér, hogy megoldjon mindent stb. Utána viszont semmi nem történik. Ilyen esetben mennyi türelmi időt adnátok, mielőtt hivatalos mederbe terelnétek a dolgot?
Mi is szeretnénk végre nyugiban élni az életünket.
#8 vagyok, közben írtad, hogy veled lakik a férfi.
Hát akkor már a párod, de simán lehet, hogy ez a helyzet addig marad így, amíg te meg nem elégeled és ki nem vágod a pasit.
Neki esze ágáben nincsen elválni, az a nagy helyzet, és te momentán nem a barátnője vagy, hanem egy nő a felesége mellett.
Ha a pasid akarna, holnap beadhatná a válópert - ezt valamiért nem teszi. Nyilván, hogy visszamehessen a nőjéhez, ha veled pl nem jön össze.
Nagynénmmel ugyanezt eljátsszotta a férje. Tart egy dugópajtit, összeköltöznek, de nem válik el, mert ha a dugópajtival mégsem jó, akkor ott az asszony, akihez visszamehet.
"Utána viszont semmi nem történik. Ilyen esetben mennyi türelmi időt adnátok, mielőtt hivatalos mederbe terelnétek a dolgot?"
Ezt nem értem, szerintem itt hiányzik pár infó.
Milyen hivatalos követelésed van vele szemben?
"amint elvalnának, a nőnek ki kellene költöznie gyerekestől.2
Ilyen nincsen.
Előbb van a válás, ami kb. 1 nap is lehet (amikor beadja az egyik fél a válókeresetet, aznap megszűnik a vagyonközösség), utána jön csak a gyermekelhelyezési és vagyonmegosztási per, ami több év is lehet.
De amíg nem szüntetik meg a házasságot, addig ez fel sem merül és nem is fog történni semmi az állam részéről!! Hiszen ha házasok, mért lenne vagyonmegosztás és költözés?? Egyébként meg önerőből is megoldhatnák az életüket, mért kell ehhez egy bírósági ítélet és a végrehajtó??...
Már itt ismerkedtek meg. Senkije nincs, azért is kellett a gyors esküvő, mert elvették volna tőle a gyerekeket. Munkája továbbra sincs, csak a 2 gyerek utáni csp-t kapja, a gyt megelőlegezése már lejárt. A páromnak már nem lenne szüksege a lakásra, mert most közelebb is lakunk a munkahelyéhez, mint az a lakás.
Anyaként én is természetesnek vettem, hogy segitünk nekik, amiben csak tudunk, de mostanra kezd lelki zsarolás és lehúzás szaga lenni az egésznek. Néha lázad a lelkem és úgy érzem lépni kellene, utána meg mentegetem a helyzetet. A párom ugyanígy van vele. Számtalanszor kitöltötte már a szükseges dokumentumokat, utána beküldve mégsem lett, de volt, hogy én mondtam, hogy várjunk még.
Tegnap is rámírt, hogy ha nem gond, átjönnenek a gyerekek kicsit pancsolni. Mondtam, hogy jöjjenek nyugodtan, jól megvannak az enyémekkel. Mikor megjöttek az volt az első, hogy fejest ugrottak a hűtőbe. Nem faggattam őket, de az biztos, hogy nagyon éhesek voltak. Mára is áthivtam őket ebédre és megint azon kaptam magam, hogy mentegetem a helyzetet, hogy végülis elvagyunk így, de ha válnának mi lenne a gyerekekkel...
Ezért érdekelne, hogy mennyi türelmi időt, ha úgy tetszik hataridőt adnátok? Mi már egyáltalan nem látjuk reálisan az egészet.
Szerintem éljetek mindannyian együtt, tehát de facto többnejűségben!
A csecsen elnök (pontosabban: diktátor) is megmondta, hogy be kéne vezetni a többnejűséget, mert egészségesebb, mint a szerelmi háromszögek. :-)
A nőnek kell a férfi mindenáron, hogy ne kelljen dolgoznia és legyen hol laknia. A férfi és te jól megvagytok egymással. A legnagyobb poén, hogy a gyerekek is jól kijönnek egymással. Vétek lenne ezt az idillt szétrombolni! :-)
Az egész el van cs.ve úgy, hogy ez rajtad múlik, mikor adja be a FÉRFI a válást.
Itt te nem igénylef se a kizrólagos kapcsolatot, se azt, hogy ne húzzanak le a nyagilag.
Kivncsi vagyok, a te vagyonod csak úgy lett, nem te dolgoztál meg érte, hogy ilyen bőkezűen elosztogatod?
Az, hogy neki jár egy lakás, az évi 2 M Ft juttatás alsó hangon, ha te erre legyintesz, hogy jobb, ha nálad lakik, és nem veszi igénybe ezt az évi 2 M Ft-os jutattást, inkább te finanszírozod a férfi lakhatását - és ő gondolom így 2 lakás fenntartásába fizet be (!!! az se 2 fillér, 2 lakást fenntartani!) egy helyett, és még 3 ember megélhetését és rezsijét is fizeti pluszban, azt nem tudom értelmezni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!