Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségem bekattant?
Oh, persze, még segítsen is a házimunkában a bolond nőnek! egyem meg! szegénynek mivel otthon van, k*rvára nincs ideje rá, de majd a 12 óra meló után a férfi mosogat...
undorítóak vagytok, feminista válaszolók. érdekes, egy nőnek milliárd elvárása van a férfi felé...
dolgozzon a családjáért - de ne hanyagolja el - persze azért vegyen virágot a feleségének... valamit valamiért.
meséltem a páromnak ezt a kérdést, azt mondta, ilyen földön rugdalásért nem 2 pofont adna annak a nőnek a férj helyébe... pedig egy szelíd ember.
csak ahogy a férj is mondta: egy szülő a gyerekeiért öl.
jó vicc, h egy nőt nem lehet megütni. ilyeneket művel és még csak egy pofont se kapjon, hanem jó szót, meg bonbont virággal, mi? meg romantikus hétvégét! hol éltek ki, nők? valami más világon, az biztos...
bezzeg egy férfit az első hiba után ki kell dobni, elhagyni, mert egy utolsó disznó...
"Bezzeg fordított esetben az lenne a válasz, ha a nő verte volna meg a férfit, hogy "Miért nem adtál neki még kettőt"."
A férfiakkal szembeni erőszakkal sem értek egyet, senkit nem biztatnék erre (sem). Ahogyan a gyerekkel szembeni erőszak is elítélendő, helytelen.
Ugyanakkor egy (átlagos alkatú) nő nem tudja lefogni a rá támadó férfi kezét, egy férfi viszont simán meg tudja fékezni ütés nélkül is a nőt. A kérdezőnek ezt kellett volna tennie. Elborult az agya, tegyük fel, van ilyen, de utólag se bánja, benyomásaim szerint kifejezetten dicsekedve írja le, hogy "levertem neki kettőt" - nekem ez az előzményektől függetlenül nem szimpatikus.
Ahogyan úgy vélem, a gyereket is sokkolta ez a "megoldás" - és ebből a szempontból kevesen gondoltak rá!
Házimunka - ha mindkét fél dolgozik, nem tartom igazságosnak, hogy csak a nő végzi. Nem bagatellizálható el a fizetett munkához képest, a magyar nők sok ideje, energiája megy rá, boldogabbak azok a párok, akiknél a férfinak sem degradáló mosogatni. (tapasztalat, + környezetemben látom)
Ha viszont az egyik fél dolgozik, és a másik valami okból (ami nem mondjuk súlyos betegség) otthon van, akkor nyilván az otthon maradó fél végezze el a nagyobb részt - akár a nő, akár a férfi az.
A kérdező esetében nem tartom annyira indokoltnak a nő kiborulását, bár a férj elég kategorikusan írta azt, hogy felesége "háztartásbeli", ez sem árulkodik sok figyelmességről - nem mindegy, hogy valaki önként háztartásbeli, vagy kényszerből. Nyilván a munkakeresés és utána a házimunka megosztása lenne a megoldás.
Az elvárásoknak és egymás tiszteletének kölcsönösnek kellene lennie, ebben a családban ez nagyon nincs meg.
Feminista véleményt hallottatok - ha már valaki pejoratívan szóbahozta, gondoltam, tisztázzuk...
20:49
Először is, ha apám miközben anyám rugdalt, taposott volna megvéd így, akkor nem ezt gondolom 8 évesen, hogy: jajj, mi van itt, hanem azt, hogy jé, apám megvédett, biztos szeret. Anya meg elmehet a pi.csába. Nos ezután anyám el is mehetne a pi.csába még ma is így, 19 évesen.
A másik az, hogy te még csodálod, hogy ilyen hangnemben írta le? Csodálom hogy nem ku.rvázott, vagy hasonló. Egy ilyen nőre nézve még ez a leírás is bók. Én is hasonlót írtam volna mérgemben. Esetleg a férfiakat ne értsük meg? jajj!!!
Amúgy bármit is mondasz, megérdemelte a két sallert. Látod, én is így írok, mert szerintem is ilyen stílust érdemel ez a nő. Mellesleg tudod, nem csodálom ha már nem érez iránta úgy, mint régen. Ezek után nem.
20:49:
Szép szép, csak mi köze ennek az egészhez? Igen, ha mindkét fél dolgozik, akkor természetesen megoszlik a házimunka, ebben az esetben nem erről beszélünk.
Ilyen váratlan és döbbenetes szituációban vársz megfontoltságot, mint mikor az anya rugdalja a gyerekét? A nőnek nem kell megmagyaráznia a tettét? Csak a férfi megint a hülye, mert miért nem szép szóval kérte, h ugyan drágám, ne rúgd már szét a gyerek veséjét!
A kérdező egyáltalán nem írta dicsekedő stílusban. Inkább csak közölte a tényeket. Te csak belemagyarázod, mert alapból ellenszenves neked, mivel megütött egy nőt. Ha a legnagyobb bűnbánattal írná, akkor is belemagyaráznád...
És miért ne beszélne dühös stílusban a feleségéről? Ki ne lenne dühös, ha egy dologtalan, idegbeteg, agresszív perszóna lenne a neje? Annak az asszonyállatnak nem kell kontrollálnia magát, az ő összes bűne mellékes, de a marha férfi ezt nyelje le, sőt még legyen megfontolt? Könyörgöm...
Az én apám is megütötte már anyámat... mikor az s*ggrészegen feküdt, és nem ment be dolgozni. Csak úgy natúrban sosem ütötte volna meg. Gyerekként is akkor kaptam apámtól pofont, mikor igazán rossz dolgot csináltam. Ok nélkül nem.
Filozofáltok, hogy éli meg a gyerek az ilyen szituációt. Elmesélem én, aki saját maga tapasztalta. Arra emlékszem, hogy dühös voltam én is anyámra, maximálisan jogosnak éreztem, hogy apám megüti. Hallgatni rossz volt persze a kiabálást, és látni a pofont, de megértettem. Láttam apámon azt a tehetetlen haragot, amit én éreztem anyám iránt. Hogy egy utolsó mocsadék, aki minden igyekezet ellenére sem akar megváltozni, újra és újra átver minket.
Majd akkor mondj véleményt, kedves feminista, ha tudod, milyen ez. A kis rózsaszín világodból ne nyilatkozz! Örülj, h sosem kellett ilyet átélned! Másképp gondolkodnál a női nemről Te is, ha azt az anyamintát láttad volna, mint én, vagy a kérdező gyermeke.
Komolyan mondom, nevetseges MINDENKI aki az anyat vedi.
A hazimunka megosztasa? A kerdezo 12 oraban dolgozik naponta, es gondolom a het maradek 2 napjaban is dolgozik, csak akkor nem 12 orat, vagyis nekem igy jott le. A no meg otthon mereszti a segget. Szerintem az az alap, hogy a no megcsinal mindent, estere ragyog a lakas, illatozik a vacsora es sorakoznak a frissen mosott-vasalt holmik a szekrenyben.
Az meg milyen nevetseges indok mar, hogy a no "bekattant"? Tessek munkat keresni, vagy ha nincs, akkor hazimunkat vegezni, akkor maris nem lenne ideje hisztizni. A diakok se kattannak be a nyari szunet alatt, az anyukak a gyes alatt, stb.. Rengeteg foallasu anyuka van, ok bekattantak?
Megis ami nalam a legjobban kicsapta a biztositekot, az az, hogy a ferfi mekkora kocsog, amiert kezet mert emelni a nore.. Hat nem azert, de ha valaki az en gyerekemet rugdosna, akkor addig utnem, amig mozog. Az ember ilyen szituacioban nem merlegel. Lehet oreg trottyos nenike is, aki uti a gyereket, vagy ereje teljeben levo huszoneves ferfi, ugyanugy nekiesnek, vedenem a gyerekem. Altalaban en is azt mondom, hogy egy ferfi SOHA ne usson meg egy not, de amikor valakit meg kell vedeni, akkor igenis usse, mert itt nem a "not" uti, hanem a gyereke bantalmazojat.
Nem bonbont adogatni kell ennek a nonek, meg viragot, hanem el kell vinni orvoshoz, addig is nyugta lesz az apanak es a gyereknek.
Ja es NO voltam, mielott valaki meggyanusitana
15:26:
a gyerek a pofonokat nem fogja rosszként megélni. csak megjegyzi, hogy megvédték, mikor bántották.
ha úgy ütik, hogy közben senki sem védi meg, na az hoz majd elő agressziót belőle. ismertem egy fiút, verték nagyon durván kiskorában, kék-zölden jött iskolába, de már 13 évesen úgy megvert egy másik fiút, hogy feldagadt a szeme egy egész nyárra...
aztán meg drogügyek, szép is karrier...
Itt áll meg az ész... Van aki az anyát védi! Az anyát?! Lehet ezt annak nevezni? Hihetetlen, milyen emberek vannak.
Oké, nőt bántani csúnya dolog, mert a nő az gyenge, satöbbi... (megjegyzem, gyakran látom mázsás háztartásbeliket kákabelű férj mellett, ott nem hiszem, hogy a nő lenne a törékeny virágszál...). És a gyerek? Az nem gyenge, nem kiszolgáltatott? Őt szabad ütni, de az idegbajos, agresszív, gyerekverő luvnyát nem? Őt védeni kell? Gondolkozzatok már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!