Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem válni szeretnék. Mit tennétek?
"...úgy értettem, hogy vinnem a gyereket is magammal, ha én lelépek."
Az ugye meg van, hogy ez nem így mukodik?
Kezdj el nélküle tervezni programokat. Kezdj el magadra és a kisfiúra tervezni, és ha benyögik, hogy hétvégén újabb kötelező akármi van, akkor ne veszekedj, csak mondd meg, hogy te meg a gyerek máshol lesztek, de jó szórakozást az anyósod és családjának. A férjed csatlakozhat hozzátok vagy leléphet anyához.
Menj pihentető helyekre, kirándulni, baba-mama csoporttal közösen valahova és látni fogod, hogy a férjed zavarja-e, hogy alig lát vagy erőszakoskodik veled, hogy menj (vidd a kisfiút) az ő családjához. Esetleg a kisfiút akarja elvinni nélküled (ebben az esetben gyakorlatilag az anyja foglalkozna vele valószínűleg). Látni fogod, mennyire vagytok fontosak a férjed szemében.
Innentől a szerelem kevés, ha annyira nem tudtok közös értékrend mentén együttélni és gyereket nevelni, akkor jobb külön folytatni.
"Mért hogy működik? Hagyjam az apjára? Egyértelmű, hogy a gyerek az anyánál van (megfelelő körülmények esetén) és szépen viheti az apa ha akarja, vagy úgy ahogy megegyeztunk"
Nos, a valóságban ez úgy működik, hogy a valoperrel együtt indul egy gyermekelhelyezesi per is, ahol majd eldontik, hogy kinél helyezik el a gyereket
Az nem baj, hogy szeret a családjánál/val lenni. Kérd meg, hogy az arányon változtasson.
Ezért nem kell elválni.
Az én anyósomék szartak ránk, éventr egyszer egy délutánra "beugrottak". Az én szüleim rendszeresen jártak látogatóba. A kedves feleségem is pattogott, de rávilágítottam, hogy a saját szüleimet nem fogom eltiltani magamtól meg az unokáktól csak azért, mert az ő szülei szartak ránk.
Ennél sokkal komolyabb problémák vannak. Inkább örülj, hogy összetartanak. Ha ne adj isten valami baj lesz, akkor rájuk lehet majd számítani.
Azt gondolom, mindkettőtöknek változtatni kell.
A férjednek làthatóan szerető, jó családja van, akik össszetartanak és szeretnek együtt lenni, igazàból ez a normális bizonyos fokig, szóval azt pl. nem értem, abból miért csinálsz problémàt, hogy elmentek velük nyaralni. Ez egy tök jó dolog, a gyereked is jobban fog örülni a szerető nagy csalàdnak, mint annak, hogy lakik az anyjàval egyedül.
Másrészt nyilván nem tudjuk, mennyi idötartamot jelent az, hogy sokat van a rokonaival a férjed, mivel ezt nem írtad le, igazából csak az süt belőled, hogy utálod őket és elvárnád, hogy a férjed se legyen velük jóban. Természetesen, elvárhatsz te is egy mértéket, pl. mittudomén, beszéld meg vele, hogy figyelj Józsi, kérlek, legyünk többet együtt, egyezzünk meg X számú alkalomban, ahányszor havonta elmegyünk anyádékhoz, és ugyanannyit menjünk az én családomhoz is.
Most erre nem az a megoldás, hogy egyből váltok, csak mert te utálod a családjàt, ő meg nem. Mert ha azt mondod, a férjed minden nap az anyjáéknál van munka után, az nyilván gàz, de ha heti egyszer találkozik velük, azon neked felesleges kiakadnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!