Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó ötletnek tartanád-e, hogy a válást pénzbirsággal kellene büntetni?
Természetesen nem azért gondoltam erre a lépésre, hogy a hatalmon lévő kormányok még ebből is pézt tudjanak beszedni, hanem mert politikai nézettől függetlenül mindenki igazat ad annak, hogy a válás elsősorban a gyereket viseli meg legjobban és mivel ők mindenféle szempontból még sebezhetőek, ezért mély nyomot hagy bennük ha az anyuka meg az apuka külön utakra megy.
Értem azt is, hogy jobb szétmenni mint hogy nap mint nap a vitákat, veszekedéseket, ne adj' Isten verekedéseket kelljen a gyereknek elszenvednie. Azonban a pénzbirság talán ösztönzően hatna a fiatal párokra is, hogy ne csak szerelemből vagy a nem tervezett gyerek miatt házasodjanak össze, mivel ezek a házasságok bomlanak fel legkönnyebben. Talán egy iskolai edukáció mellett meglehetne nekik magyarázni, hogy olyat válasszanak akikkel úgy gondolják hogy egész életükben együtt tudnak maradni, mivel ha elválnak a gyerekek isszák meg a levét. És az embereknek a gyerekek érdekeit kellene a maguk érdekei elé helyezni (szerintem).
Ez csak egy eszmefuttatás. Mit gondoltok erről?
32-es, aztán ezt hogyan valósítanád meg? Kényszer-abortusz járna annak, aki engedély nélkül teherbe esik?
Komolyan mondom, a nácik kismiskák voltak ahhoz képest, amit itt ma, 2023-ban, egy EU-tag országban, internettel rendelkező (tehát valószínűleg nem a lecsúszott kocsmatöltelékek szintjén élő) személyek összehordanak!
Sokszor szidom Orbán rendszerét, de ha a ti véleményeteket vállalná fel egy politikus, az ezerszer rosszabb világot hozna el.
33
Azt nem írta, hogy megvalósítható a gyakorlatban is, csak hogy jó lenne.
Amúgy ez erkölcsfilozófiai kérdés, nincs jogunk senkitől sem megvonni a reprodukciós jogait. Viszont, az érem másik oldalán, ha jobban belegondolunk, ha egy sima vezetéshez is szükséges a jogosítvány, az örökbefogadáshoz is több hónapos procedúra, akkor a gyerekvállaláshoz meg miért nem?
Én sem venném el senkit sem a szaporodáshoz való jogát, inkább a gyermekvédelmi törvényeken kellene szigorítani. Tehát a rendőrök igenis foglalkozzannak azzal a bántalmazóval, aki bántalmazza a feleségét/férjét/gyerekét.
"És az embereknek a gyerekek érdekeit kellene a maguk érdekei elé helyezni (szerintem)."
A gyerek érdeke nem az, hogy mérgező családban nőjjön fel és egész gyerekkorában a szülei rossz viszonya legyen neki az alap egy párkapcsolat mibenlétében.
Nem büntetném pénzzel a válást, de abban igaza van a kérdezőnek, hogy felelősebben kellene házasodni. Ez a probléma viszont annyira komplex, hogy nem lehet lebutítani arra a szintre, hogy "Marcsi megunta a férjét, ezért elvált". Egy egész pszichológiai ágazat foglalkozik a társas kapcsolatok és a párkeresési nehezésgékekkel meg azok okaival. Ha valaki rosszul választ magának társat, annak több oka van (önismeret hiánya, önbizalomhiány, anyagi és szociális helyzet, diszfunkcionális családi minta, stb).
A magyar társadalom nem egy boldog, kiegyensúlyozott társadalom, ez pedig a kapcsolatok minőségén, a válások mennyiségén is tükröződik.
Valóban kivitelezhetetlen, viszont egyáltalán nem hülyeség.
Eleve a felvetés is az ő saját, illetve a gyerekek érdeke lenne. Nem tudom ennek mi köze a nácikhoz. Tudtommal a zsidóknak nem volt érdeke hogy elvigyék dolgoztatni őket aztán meghaljanak, de te biztos tájékozottabb vagy.
Rengeteg gyereknevelésre alkalmatlan szülő van, csak ha a legtriviálisabb dolgot nézzük; anyagi szempontból. Mélyszegénységben élő 5 gyerek mellé 6.-at szülni egyértelműen megállapítható hogy nonszensz, lehet itt romantizálni a szegénységet, hogy "de szegényen is lehet boldognak lenni", ami igaz is bizonyos mértékben, de van egy létminimum, ami alatt semmi értelme gyereket vállalni, mert az alap szükségleteket sem tudja nyújtani a szülő.
De ha ennél tovább megyünk, pl az óvónőnek miért kell 3+ év felsőoktatást elvégeznie, hogyha a szülőnek ezerszer széleskörűbb gyerekneveléshez semmit nem kell elvégeznie? Pontosabban, miért nincs semmiféle alkalmassághoz kötve a szülőség, ha csak egy 3-tól 6 éves korig tartó nevelés is 3 év felsőoktatáshoz van kötve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!