Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jó ötletnek tartanád-e, hogy a válást pénzbirsággal kellene büntetni?
Természetesen nem azért gondoltam erre a lépésre, hogy a hatalmon lévő kormányok még ebből is pézt tudjanak beszedni, hanem mert politikai nézettől függetlenül mindenki igazat ad annak, hogy a válás elsősorban a gyereket viseli meg legjobban és mivel ők mindenféle szempontból még sebezhetőek, ezért mély nyomot hagy bennük ha az anyuka meg az apuka külön utakra megy.
Értem azt is, hogy jobb szétmenni mint hogy nap mint nap a vitákat, veszekedéseket, ne adj' Isten verekedéseket kelljen a gyereknek elszenvednie. Azonban a pénzbirság talán ösztönzően hatna a fiatal párokra is, hogy ne csak szerelemből vagy a nem tervezett gyerek miatt házasodjanak össze, mivel ezek a házasságok bomlanak fel legkönnyebben. Talán egy iskolai edukáció mellett meglehetne nekik magyarázni, hogy olyat válasszanak akikkel úgy gondolják hogy egész életükben együtt tudnak maradni, mivel ha elválnak a gyerekek isszák meg a levét. És az embereknek a gyerekek érdekeit kellene a maguk érdekei elé helyezni (szerintem).
Ez csak egy eszmefuttatás. Mit gondoltok erről?
Nehéz kérdés abban az esetben ha a válás hűtlenség miatt következik be akkor igen.
De az elszenvedet lelki sérelmeket nem lehet pénzben kifejezni.
A biroságok is könnyen kezelik a válást.
A volt feleségem elment egy másik pasival majd beadta a válást.
A tárgyaláson ugy éreztem,hogy nem érdekelte a bironőt amit én elmondtam kb. 20-30 perc mulva már ki is mondta a válást.
Sajnos vannak olyan esetek ahol sokáig tart de a vége ugyanaz mindig a megbántot fél huza a rövidebet.
Talán pénzbirságnak lenne anyi viszatartó ereje,hogy leüljenek megbeszélni a problémakat és nem más ágyában vigasztalodni.
És talán nem lenne ennyi csonka család és ennyi tönkre tett élet.
Miért emeled ki hogy nőnek? Mind a két nemnél előfordul hogy félrelép, a férfiakról inkább elképzelem hogy félrekúrnak mint a nők, mivel erősebb a szexuális igényük.
Amúgy az zsidóknál az Ószövetség szerint halál járt ha valakit rajtakaptak amint félrelép. És ha belegondolunk, elrettentő példának nem volt rossz, biztos vagyok benne hogy abban a tudatban élve hogy meghalnak ha megcsalják a házastársukat akkor az esetek száma közelebb volt a 0-hoz mint az 1%-hoz. Nem gondolom hogy rosszabb törvény volt mint a mai közös megegyezésen alapuló válás lehetősége. Lehet hogy durvának tűnik, de így nekem az jön le, hogy akkoriban jobban érdekelték a gyerekek sorsai az embereket mint ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!