Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jó ötletnek tartanád-e, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jó ötletnek tartanád-e, hogy a válást pénzbirsággal kellene büntetni?

Figyelt kérdés

Természetesen nem azért gondoltam erre a lépésre, hogy a hatalmon lévő kormányok még ebből is pézt tudjanak beszedni, hanem mert politikai nézettől függetlenül mindenki igazat ad annak, hogy a válás elsősorban a gyereket viseli meg legjobban és mivel ők mindenféle szempontból még sebezhetőek, ezért mély nyomot hagy bennük ha az anyuka meg az apuka külön utakra megy.

Értem azt is, hogy jobb szétmenni mint hogy nap mint nap a vitákat, veszekedéseket, ne adj' Isten verekedéseket kelljen a gyereknek elszenvednie. Azonban a pénzbirság talán ösztönzően hatna a fiatal párokra is, hogy ne csak szerelemből vagy a nem tervezett gyerek miatt házasodjanak össze, mivel ezek a házasságok bomlanak fel legkönnyebben. Talán egy iskolai edukáció mellett meglehetne nekik magyarázni, hogy olyat válasszanak akikkel úgy gondolják hogy egész életükben együtt tudnak maradni, mivel ha elválnak a gyerekek isszák meg a levét. És az embereknek a gyerekek érdekeit kellene a maguk érdekei elé helyezni (szerintem).

Ez csak egy eszmefuttatás. Mit gondoltok erről?

2023. ápr. 12. 00:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/78 anonim ***** válasza:
94%

22 vagyok. Nálunk tudtommal senki nem csalt meg senkit, együtt neveltek. Anyám főként miattunk meg az anyagiak miatt nem vált el (mind2en ugyan annyit tettek bele).

Én ezerszer mondtam anyámnak hogy jobb lenne apámtól külön. Mert egy türelmetlen kötekedős ember, akinek semmi nem jó.

És nem, nem maradok benn szar házasságba/kapcsolatba (lányom apjával 5 évig éltem együtt, minden oké volt, terveztük a gyereket...aztán a közelbe jött az anyja lakni és tönkre is ment minden...előre sokmindent nem lehet tudni)...

És az hogy a saját boldogságot is néztem nem azt jelenti, hogy a lányom nem érdekelt. De amíg én nem vagyok boldog, addig a lányom se lesz az. Szóval van az az eset, amikor a saját boldogságom is nézni kell és előre helyezni.

2023. ápr. 12. 02:12
 22/78 anonim ***** válasza:
91%

A kérdés már ott elbukik, hogy a gyerekhez nem kell házastársi viszony.

Akkor kérdem én, mi van ha élettársi kapcsolatból születik a gyerek, és úgy mennek szét? Innentől kezdve nincs miről beszélni, mert mindenki így játszaná ki a "törvényt", hogy nem házasodna. Zárhatod a kérdést.

2023. ápr. 12. 02:16
 23/78 anonim ***** válasza:
92%
Ha az ezzel fogalalkozo szakemberek is a valast javasoljak, akkor miert gondolod, hogy a te otleted valtja meg a vilagot? Tobb szerenysegre lenne szukseged az otleteles teren. A masik, hogy mennyi lenne a buntetes? Csak a gazdagok valhatnak el, masok nem?
2023. ápr. 12. 03:11
 24/78 anonim ***** válasza:
100%

Én a gyerekvállalási támogatásokat változtatnám meg.

Minőség a mennyiség előtt.

Sokan úgy vállalnak be gyereket (nagy részük kettőt-hármat is), hogy valójában nincs is rá se energiájuk, türelmük, a szükséges személyiségi jellemzőik, másrészt pénzük se. Aztán persze, hogy elválnak, mert már túl sok nekik az egész élet.

Normálisan felnevelt, boldog gyerekek kellenének. Nem darabszámra gyártás.

2023. ápr. 12. 05:59
 25/78 anonim ***** válasza:
100%
Kártérités meg ilyesmiket ha a másik sz.rban hagyja a párját gyerekkel. Szerődésben kiköthetővé tenném.
2023. ápr. 12. 06:16
 26/78 NTBS ***** válasza:
67%
Én vàláskor fizettem a NAV-nak egy összeget. Pedig én voltam a vétlen fél.
2023. ápr. 12. 06:45
 27/78 anonim ***** válasza:
82%
Miért okoz a gyereknek traumát a válás?
2023. ápr. 12. 07:54
 28/78 anonim ***** válasza:
24%

27-es, miért halsz éhen, ha nem eszel?

Amikor valaki ennyire egyértelmű és alapvető dologra kérdez rá, az egyszerűen nem érdemli meg, hogy az emberek időt és energiát nem sajnálva normális választ írjanak neki.

2023. ápr. 12. 08:19
 29/78 anonim ***** válasza:
70%
Ennyire egyszerű és egyértelmű, de nem tudsz válaszolni.
2023. ápr. 12. 08:23
 30/78 anonim ***** válasza:
94%

13as vagyok.

Az én kisfiam sokkal kiegyensúlyozottabb, mint egy éve, mikor még azt kellett hallgatnia napi szinten, hogy aláz az apja!!

Nincs gyereked, hogyan mersz vitába szállni azokkal, akik már a saját bőrükön megtapasztaltalták, milyen következményekkel jár egy válás?

A kisfiam egy nyugodt környezetben nevelkedhet, miért?

Mert volt erőm lépni!

Szóval te aztán ne oktass ki senkit! Az, hogy erről úgy fantazialgatsz, hogy kapcsolatod sem volt, szánalmas!

2023. ápr. 12. 08:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!