Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki hogy kapja a gyereketartást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki hogy kapja a gyereketartást?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi,hogy pl nálunk kapok egy fix összeget(30ezret) és ennyi,de van olyan ismerősöm akiknél úgy van a bírósági papíron,hogy a beiskoláztatást szeptemberbe,az iskolai étkeztetést,a kirándulásokat,a zeneiskolát,a különórákat is közösen fizetik. Mert elvileg az a fix összeg csak arra van,hogy maga az otthoni létre (étkezés,áram,víz,öltöztetés stb)jár.

Nálunk én fizetek mindent,az étkezést,a zenesulikat,a kirándulásokat(ami mostanság 10ezer alatt nem áll meg sajnos) a korrepetálási órákat,az iskolába az szmk-s pénzt,osztálypénzt stb stb.. a gyógyszereket mikor beteg. És hát már az én pénztárcám is véges a mostani árak miatt,de a gyerektől nem szeretném megvonni ezeket.

Apuka amúgy akkor vihetné a gyereket amikor szeretné,de nem szokta csak 7végén egy napot,mert sose ér rá. :(

A szüneteket is itthon tölti,nem viszi el csak nyáron egy hetet.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2023. febr. 1. 18:46
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
17%
Nem tartom igazságosnak a rendszert. Az fizessen, aki indítványozta a válást. A másiktól bíróságon követelni a pénzt, miközben pár éve még "örök hűséget" fogadtál neki és mindenki happy volt az esküvőn... vicc az egész. Semmit nem tudtok a házasságról.
2023. febr. 1. 18:49
 2/31 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem a fizetéstől függ, ha keveset keress, akkor miből adjon többet? Nyujts be új kérvényt esetleg, mutassátok ki ki mennyit ad bele.

Ha nincs mivel alátámasztania, hogy miért nem küld többet, miért nem feleztek, akkor talán behajtják rajta.

2023. febr. 1. 18:58
 3/31 anonim ***** válasza:
94%

Mikor ítélték meg ezt a 30 ezret? Ez nagyon kevés mai viszonylatban.

Nálunk 40 ezer gyerekenként, 2 gyerek van. A plusz kiadások felét általában állja az apuka, sajnos nem 100 %, hogy hajlandó (ezt le kellett volna papírozni a bíróságon, sajnos hittem neki, így csak szóban egyeztünk meg róla). Nálunk is bármikor vihetné a gyerekeket az apuka, de kb kéthetente 4-8 órára viszi el őket (mindig arra hivatkozik, hogy dolgozik, jól is keres). Szünetekben gyakorlatilag nem viszi el őket. Most pl a hosszú téli szünetben pár órára vitte el őket 23-án Karácsonyozni... tavaly nyáron sem vitte el őket még egy napra sem.

2023. febr. 1. 19:13
 4/31 anonim ***** válasza:
14%
1. A válások 70-75%-át a nők kezdeményezik és a maradék 25%-ban is sokszor papíron a férfi, de a nő ráhatására.
2023. febr. 1. 19:14
 5/31 anonim ***** válasza:
88%

"Az fizessen, aki indítványozta a válást."

Persze, elég haza vinni a szeretőt, rendszeresen hullarészegen elverni a zasszonyt, és akkor mentesülsz minden fizetési kötelezettség alól :D

2023. febr. 1. 19:18
 6/31 anonim ***** válasza:
100%
30 ezer és semmi több. Inflációval se emelkedett.
2023. febr. 1. 19:20
 7/31 anonim ***** válasza:
92%

30e/gyerek de most adtam be emelésre.

1# tudod van olyan is amikor vki mindent megtesz hogy a másikat menésre kényszeritse. Vagy, házasságot köt a másik háta mögött élettársi kapcsolatban. Jó hogy beadom az igényt gyt-re, nem nekem kell az a pénz!

2023. febr. 1. 19:21
 8/31 anonim ***** válasza:
88%
1) ez teljesen barom elképzelés. A gyerektartás, amint a neve is utal rá, arra szolgál, hogy a gyerek költségeinek egy részével támogassák azt a szülőt, aki a gyerek költségeit fizeti... mi a tököm köze van ennek a válás körülményeihez?
2023. febr. 1. 19:53
 9/31 anonim ***** válasza:
79%

80-at utalok havonta a volt feleségemnek.Ő ugyan többet szeretett volna, de amikor a bírónő megtudta, hogy egy ronccsal járok, és a szülőkhöz költöztem, mert albérletre se elég a maradék, ennyit határozott.

Vígan elélnek, fizetik az albérletet, van új párja is. A gyerekeimet szeretem, sokat vannak nálam. Ruhát, cipőt veszek nekik, ha kell.

Ha pl. kiírja valamelyiket a doki, van hogy nálam vannak és a szüleim vigyáznak rájuk.Van egy másodállásom is, mert kénytelen vagyok a mai árak mellett, de megmondtam a volt feleségemnek, hogy ha beadja a bíróságon az emelésre a kérvényt, feladom a másodállást és elmegyek koldulni. Olyan árak vannak, hogy a főállásomból a gyerektartás után nem marad egy buznyákom se a megélhetésen kívül. Új párkapcsolatról csak álmodni tudok, senkinek nem kell elvált csóró férfi még szexre se.

2023. febr. 1. 20:16
 10/31 A kérdező kommentje:

7 éve vagyunk külön,mi nem voltunk házasok amúgy.. nem akart elvenni. Ő nem hitt a házasságba.. ki is derült miért.. neki undorító lett,hogy gyereket szültem.. ez van. Hozzáteszem ő is akarta! De ez lényegtelen,jelenleg boldog házasságban élek aki igazi apa és nem néz rám undormány szemekkel mert kitoltam két gyereket. Nem mindig a nő a hibás kedves 1-es! :@

Eddig úgy voltam vele,hogy nem akarok vele veszekedni a gyerek miatt,de igen most a jelenlegi helyzetben jó lenne ha kicsit besegítene pluszba,de ezt hiába magyarázom neki sajnos.

Az nem baj ha a gyerektartást magát nem emelik,de azt nem lehet esetleg valahol kérvényezni,hogy az ilyen plusz dolgokba fizesse a felét,ha nem is mindenbe csak a nagyobb kiadásokba?

2023. febr. 1. 20:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!