Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi törtenik a hazastarsak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi törtenik a hazastarsak hazassag elött vagyonával váláskor,ha nem Volt hazassagi szerzödes?

Figyelt kérdés
Kerem Csak Akkor valaszoljon valaki ha tenyleg Tudja a valaszt es Nem Csak tippelget.Köszönöm.
2022. nov. 10. 14:32
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésm pontatlan. A házasság előtt az a lakás nem a tied volt, hanem a tied és a bankké. A házasság alatt lett a tied, miután kifizettétek a férjeddel a közös vagyonból a részleteket.
2022. nov. 10. 20:15
 52/66 A kérdező kommentje:
50es Ezt mondta a biro is.Ezt Te honnan tudod?Törveny ?
2022. nov. 10. 20:22
 53/66 A kérdező kommentje:
51es-Akkor tulajdonkeppen ha Jol ertem ez a hitel amit en egyedul vettem fel beleolvadt a hazassagba es közössè valt.Akkor màr Csak azt mondd meg nekem,Hogy Miert nem kell a Volt ferjemnek mèg a futamidö vegeig fizetni a törlesztöreszletek felét?Mert Eddig is az en fizetesemböl vonta a Bank meg ezutan is
2022. nov. 10. 20:24
 54/66 A kérdező kommentje:
Van Ehhez az egeszhez mèg egy kérdésem.A parom Most vett egy lakast hitelböl.Ha ki akarnam öt semmizni(nem akarom!) Akkor Most összehazasodunk es Par Ev mulva elvalok Töle es vissza igenyelem a befizetett törlesztöreszletek felèt Ugy hogy a valosagban a hitelt vegig egyedul a sajat fizetesèböl fizette.Jol Irtam?
2022. nov. 10. 20:28
 55/66 anonim ***** válasza:
100%

Én értem a jogi alapot, ami az együttélésházasággal végződésre vonatkozó vagyonmegosztsáról szól. (bár bevallom, nem tudtam, de belegondolva azért érthető..)

Ahol zavar van a sztoridban, hogy azt írod "megkapta a ház felét". Ugyanakkor azt i írod, hogy nem kell a hátralévő törlesztőbe fizetnie.

Szerintem itt félreértesz valamit.. Hogy kaphatta volna meg a -még ki nem fizetett ház- felét, ha nem fizeti bele a törlesztőt? A hátralévőt csak te fizeted. Ergo kizárt, hogy a ház felét kapja meg, hanem ahogy írták már többször: az együttélésetek során meglévő törlesztések feléről lehet szó..

Amit írsz az nem kerek, de feltételezem, tisztában vagy az ingatlanod értékével, meg azzal is, hogy mennyit kapott tőled a férjed, ennyi matek alapján csak ki tudod kalkulálni, hogy mi a helyzet..

Például ha egy 50 milliós ingatlan, akkor annak 25 milió a fele.. Gondolom te pár milliót fizettél ki neki ( az együttélés idejére vonatozó arányra). ÉS ezért sem kell a férjednek a továbbiakban fizetnie, mert a ház továbbra is a tiéd.

De ez józan paraszti ész, másrészt a magyar jogrend ilyen szempontból valóban elég ügyfélbaráti, nem az a amcsi kisemmizős, amitől a filmek miatt úgy tartanak..

2022. nov. 10. 20:36
 56/66 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy Miert nem kell a Volt ferjemnek mèg a futamidö vegeig fizetni a törlesztöreszletek felét?"

Tehát még ki sincs fizetve a ház? Akkor minek a felét kapta meg? Kétlem, hogy megkapta a ház értékének felét, miközben a hitel még nincs is kifizetve.

Ha az új párodhoz hozzámész, akkor mindkettőtök hitele a közös vagyonból megy majd.

2022. nov. 10. 20:38
 57/66 anonim ***** válasza:
100%
54-re meg megint csak az a válasz, amit szintén többen, többsör leírtak: a házasság vagyonközösség. Innentől tök mindegy, ki, milyen számláról, mit fizet. Ha különkasszán akarsz lenni teljesen a te dolgod, de a jogrendszerben a házasság akkor is vagyonközösség 2 fél között..
2022. nov. 10. 20:41
 58/66 A kérdező kommentje:
Az ingatlan 60 millió és a következő lett az egyezség: 7 millió készpénz és lemondtam 10 évre a tartasdijrol.Tehát kb 14 millió forintot kapott.Ezt az egyezséget 3 év után azért fogadtam el mert a bíró azt mondta amit ti is hogy minden fele fele .És a legfőbb ok amiért ebbe belementem az az volt hogy már 3 év után több millió forintot fizettem ki ügyvédeknek és a vagyonmegosztasi per is iszonyú költségeket vont maga után !Sajnos már nem tudtam ezt nőként tovább finanszírozni igy is több millió forintom elment az eljárási költségekre
2022. nov. 10. 20:42
 59/66 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen akkor “ csak “ a vissza fizetett törlesztő részletek fele járt volna neki ha vegigvittem volna ezt a pert .Tehát 7 évig voltunk együtt akkor az durván 6 millió forint ..Akkor én a dupláját fizettem ki neki de cserébe nem kellett meg 10 évig pereskednem milliókért
2022. nov. 10. 20:46
 60/66 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, mi nem látjuk a matekot, a hátteret, de 60 milliónak 30 a fele, ergo biztos nem kapta meg a házad felét. Ez fix.

Az ügyvéd dolga a többi, gondolom csak felvilágosított a jogszabályról, az esélyekről. Gondolom beszéltetek is ennyi pénzért, meg tanácsot is adott..

2022. nov. 10. 20:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!