Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi törtenik a hazastarsak hazassag elött vagyonával váláskor,ha nem Volt hazassagi szerzödes?
Figyelt kérdés
Kerem Csak Akkor valaszoljon valaki ha tenyleg Tudja a valaszt es Nem Csak tippelget.Köszönöm.2022. nov. 10. 14:32
32/66 anonim válasza:
Ha az ingatlan felé jár neki, akkor a tartozás felé is még válásnál is.
33/66 anonim válasza:
Nincs benne az ítéletben? Csak az, hogy a ház értékének a felét fizesd ki neki? Ne hülyéskedj... ez ki van zárva.
Ügyvéded...???
34/66 anonim válasza:
Hát nem tudom, lehet a kérdező is kicsit lassú, de ha 3 évig pereskedtek és most hall először róla, hogy a hitele befolyásolja a vagyonmegosztást, akkor annyira nem erőlködhetett az az ügyvéd. Beszedte a pénzt és aztán szart bele.
35/66 A kérdező kommentje:
26 os Te tenyleg kened vagod ezt a temat a többiek màr kezdik a kötözködest.Akkor Most teged kerdezlek,Akkor nem is az Ingatlan ertekenek a Fele jart volna Neki ,Hanem Csak a hazassag alatt vissza törlesztett törlesztöreszletek Fele ?De hiszen az Csak kb 2,5 millio Forint !?
2022. nov. 10. 16:41
36/66 anonim válasza:
22
"Adott a haz törlesztésre se a házasság előtt se utána "
A házasság alatti törlesztések fele az üvé, mivel házasságban közösvagyon van. Az, hogy ti egymásközött mit minek neveztek, a törvényt nem érdekli. Ilyen esetben a házasság alatt, illetve ha elötte együttéltetek, akkor már az alatt is törlesztett részek közösnek számítanak.
Ez a vagyon nem házasság előtt lett szerezve, mert mázaságg alatt tölesztettétek. Ha hitelmentes lett volna az ingatlan, akkor semmi köze nem lett volna hozzá a férjednek.
37/66 anonim válasza:
Illetve a házassági vagyonközösség már a házasságkötést megelőző együttéléssel elkezdődik. Tehát amit ott törleszt is már közösnek minősül.
38/66 anonim válasza:
Őszintén ennyire mélyen nem vagyok benne a témában. Ha ennél többet ítéltek meg, az amiatt lehet, hogy az utóbbi években drasztikusan megnőttek az ingatlan árak, így a "része" már jóval többet ér, mint mikor vetted. De hogy a fele az övé legyen pár évnyi törlesztés után, úgy, hogy még nem is járt le a hitel, az teljesen nonszensz. Vagy valamit nagyon félreértettél, vagy nagyon át vagy verve. Ha van még erőd esetleg fuss egy kört egy másik ügyvéddel. De mivel már lezárult az ügy így sokat valószínűleg nem tud tenni.
39/66 A kérdező kommentje:
Es szerintetek nekem Milyen erzes Volt erre rajönni amikor El akart tölem valni ???könyörgöm ott se Volt Mikor alairtam a hitelt es a földhivatalban se szerepelt Sehol a Neve !!
2022. nov. 10. 16:55
40/66 anonim válasza:
Az lényegtelen. Amit a házasságotok alatt törlesztettél annak a fele az övé. Szerintem a házasság előtti együttélés alatt szerzett vagyonra senki nem teheti rá a kezét, tekintve, hogy sokan bizonyítani se tudják ezt az együttélést. Vannak emberek, akik a párjukkal élnek, de a szülői otthonba vannak bejelentkezve. A házasságról viszont ott a papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!