Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi törtenik a hazastarsak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi törtenik a hazastarsak hazassag elött vagyonával váláskor,ha nem Volt hazassagi szerzödes?

Figyelt kérdés
Kerem Csak Akkor valaszoljon valaki ha tenyleg Tudja a valaszt es Nem Csak tippelget.Köszönöm.
2022. nov. 10. 14:32
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 A kérdező kommentje:
A ház Egy az egyben abból a hitelből épült amit én vettem fel .Tehát nem az én penzembol hanem abból a hítelbol amit én vettem fel .
2022. nov. 10. 15:04
 12/66 anonim ***** válasza:
100%
A "gond" valószínűleg az lehetett, hogy az együttélés alatt elvileg közösen törlesztettétek erre a hitelt. Bár a leírásod alapján pont nem.
2022. nov. 10. 15:09
 13/66 A kérdező kommentje:
Utolsó nem !bizonyitani tudtam hogx én fizettem egyedül !az én szanlamrol vonta a munka berembol a bank!
2022. nov. 10. 15:21
 14/66 A kérdező kommentje:
De ha mi nem voltunk házasok és én törlesztettem a hitelt es én vettem fel egyedül akkor neki milyen alapon járt a ház fele ?
2022. nov. 10. 15:24
 15/66 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt ügyvéded, akitől ezt meg tudtad volna kérdezni?
2022. nov. 10. 15:32
 16/66 anonim ***** válasza:
91%

Akik írják, hogy élettársi kapcsolatban szerzés alapján számít. Ez így igaz. De ez arra az esetre is igaz, ha ez az együttélés a házasságot előzi meg...? Mert a házassági vagyonközösség már az együttéléssel indul. Márpedig akkor fifti-fifti az azt megelőző együttélés is.

Ha nincs házasságkötés, az az együttélés nyilván más.

2022. nov. 10. 15:35
 17/66 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy házasság alatt kinek a számlájáról ment az utalás, mivel akkor már vagyonközösség van. Itt a megoldás. Ha házasság előtt tehermentesen 100%-ban a te tulajdonod lett volna, akkor válás után is a tied marad, a férj maximum az értéknövelő beruházások felét kérhette volna. De mivel a házasság alatt fizetted a hitelt, azt jogilag közösen fizettétek. Ennyi történt, nincs itt semmi csoda. Ezért is f_szság házasságban a külön kasszával hülyéskedni.
2022. nov. 10. 15:36
 18/66 anonim ***** válasza:
93%
Házasságban nincs olyan, hogy a te pénzed, meg a te számlád. Közös. Ezért van, hogy jogilag közösen fizettétek a ház törlesztőit, ezért járt neki a fele. Az új házasságod előtt ettől függetlenül a saját lelked megnyugtatása érdekében nyugodtan köthetsz házassági szerződét az ingatlanodról.
2022. nov. 10. 15:41
 19/66 A kérdező kommentje:
Utolsó nem értem miért beszélsz arról hogy mi van jogilag a házasság alatt ?!en a Hazassamom előtt vásároltam a saját nevemre Egy hazat és vettem fel ra egy hitelt a saját kizárólagos nevemre .Az egy dolog hogy utána össze házasodtam valakivel de attól mèg nem Én vettem a hazat a saját nevemre ?
2022. nov. 10. 15:53
 20/66 A kérdező kommentje:
Vagy tulajdonképpen beleolvadt a én hitelem a házasságba és ezáltal a haz is amit abból vettem?!A ház amúgy kizárólagosan az én nevemre került amikor megvettem a házasság előtt ,a bank csak ra terhelt Egy jelzálogot ..
2022. nov. 10. 15:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!