Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi törtenik a hazastarsak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi törtenik a hazastarsak hazassag elött vagyonával váláskor,ha nem Volt hazassagi szerzödes?

Figyelt kérdés
Kerem Csak Akkor valaszoljon valaki ha tenyleg Tudja a valaszt es Nem Csak tippelget.Köszönöm.
2022. nov. 10. 14:32
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
100%

Ha a hitelt a házasság alatt fizettétek, akkor az a közös pénzből ment, akkor is, ha a te számládról került levonásra. A házasság vagyonközösség, tehát a közösből fizetted.

Nálunk pl. a férjem fizeti a hitelt, én pedig az élelmiszert és minden egyéb háztartási dolgot. Tehát ha elválnánk, akkor szerinted neki marad a ház, nekem meg ami a pöcegödörben van?

2022. nov. 10. 16:02
 22/66 A kérdező kommentje:

Utolsó -en ezt a hitelt akkor vettem fel amikor mèg nem voltunk házasok és egyedül -az akkor barátom

Ott sem volt mikor felvettem

És a házasság előtt már 4 évig fizettem . Egy fillért nem

Adott a haz törlesztésre se a házasság előtt se utána .A rezsi felet fizette a házasság alatt Kb ennyit .Tehát akkor ki használt ki kit szerinted?

2022. nov. 10. 16:05
 23/66 A kérdező kommentje:
Tehát a tanulság az én életemből ha jól értem az ,hogyha valaki a házassága előtt hitelből vesz egy ingatlant ,és utána házasságot köt ,akkor annak a házasság előtt vásárolt ingatlannak a fele akkor is a férjèè,ha a férj semmit nem fizetett bele a hitelbe már a házasság előtt se ,es ott Se Volt a hitel felvetelekor…Jol ertem ?!
2022. nov. 10. 16:09
 24/66 A kérdező kommentje:
Viszont Akkor maradt egy nyitott kerdes.Ha a hitel amit egyedul vettem fel ,jogilag az övè is ,es jar Neki a Fele ,Akkor Most a válàs utan a hitel törlesztesek felet is Neki kéne Fizetnie nem ,?Ha a haz Fele jart Neki Akkor a hitel törlesztesek Fele Miert nem jar Neki ?
2022. nov. 10. 16:12
 25/66 A kérdező kommentje:
21-es valaszolo : Gondolom Ti a hitelt a hazassag alatt közösen vettètek fel !Akkor persze Hogy Minden közös es a válás utan tied a Haz Fele !De ezt a hitelt egyedul vettem fel Akkor amikor mèg nem Volt hazasság!
2022. nov. 10. 16:24
 26/66 anonim ***** válasza:
100%

A pénzmozgás a lényeg, hogy mikor történik a törlesztés, nem az, hogy mikor lett fölvéve. Mivel a törlesztés "közös" pénzből ment, így jár neki rész az ingatlanból.

Ami furcsa igen, hogy nem a fele jár így, hanem arányosan az együttélés alatt törlesztett résznek a fele. Tehát váláskor neked tulajdonképpen azt a részt kell neki visszafizetned, amit házasság alatt beletett. Nyilván ez azon alapszik, hogy a házasság vagyonközösség. Az hogy ti külön kasszán voltatok a gyakorlatban a törvényt nem érdekli. Ilyen esetekre van a házassági szerződés, de hát ez már eső után köpönyeg.

Az is furcsa mondjuk, hogy az ügyvéded ezeket a dolgokat nem mondta el. Elég kontár alak lehetett.

2022. nov. 10. 16:26
 27/66 anonim ***** válasza:
19%

"a házasság kötés előtti külön vagyon (ha együtt éltek ) KÖZÖSNEK Számít!"

Nem lesz soha sem közös, ha az együttélés előtt is megvolt már.

2022. nov. 10. 16:27
 28/66 anonim ***** válasza:
80%
Előtte köthetettetek volna egy házassági szerződést. Amúgy igen, a törlesztő felét fizetnie kell
2022. nov. 10. 16:27
 29/66 anonim ***** válasza:
100%

26

Szerintem nem az ügyvéd volt kontár, hanem a kérdező nehézfelfogású.

2022. nov. 10. 16:28
 30/66 A kérdező kommentje:
Tehat a válàs utan Még 12 evig Fizetnie kéne nekem a hitel felet amit Most en fizetek ??ezt nekem egy ügyved sem mondta
2022. nov. 10. 16:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!