Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Váljak? vagy a gyerek miatt maradjak?
Adott egy több éves házasság, amiből született egy gyermek, aki most 4 és fél éves.
A házassággal a probléma a ki hűlt érzelem, de csak az én (feleség) részéről.
Már külön élünk közel egy éve , én költöztem el, de a közelben maradtam.
A gyermek rosszul viseli.
Van új párkapcsolatom, ami szerelem.
A gyermek eleinte ezt is jól toleralta ma már kevésbé.
Szeretné, ha a család az család lenne. A kedvéért megtenném, de megéri?
Szenved így mindenki, hiába az új szerelem, a gyermekem nélkül és az ő rossz érzéseivel borzalmas minden. Nem tud megfelelően működni az új kapcsolat sem, mert ez a helyzet megvisel engem is, őt is de főleg a gyermeket.
Ha volt valaki hasonló helyzetben, írja le végül ő hogyan döntött, miért és hogy az volt e a jó döntés?
Egyszerűen nem tudom mit tegyek.
Mivan?
Házas vagy, külön élsz (gyerek veled v az apjával?) de már van másik faszi??
Ezt már kár erőltetni. Ez egy katyvasz. De tudd, hogy egy szerelem se örök
A házasság 10 éves, a gyermek születésekor minden rendben volt. Előre pedig nem láttam a jövőt sajnos. :)
És igen, egészen véletlenül talált rám a szerelem, de a gyermek miatt bűntudatom van, illetve a házassággal sem volt olyan probléma mint pl alkohol vagy agresszió, a kérdés maga annyi, hogy érdemes e a gyermek miatt vissza csinálni és javítani vagy bízzak az új élet lehetőségében?
Ezt úgy kérdezed, mintha a férjed biztosan visszavenne.
Ilyenkor már az is mindegy, hogy jó volt-e a házasságod. Úgy olvasom ki, hogy minden rendben volt, de te félreléptél.
Ha felmerül a visszaköltözés, akkor az csak azt jelentheti, hogy ez az új kapcsolatod sem működik.
Működik az új, ami miatt kétségeim vannak, az a gyerek.
A férj abszolút nyitott a kapcsolat helyrehozására, de nem tudom csak a gyermek miatt érdemes e felrúgnom az új kapcsolatot azért mert a gyermek nem fogadja jól a szét költözést.
Egy 3-4 éves gyerek nagyon könnyen el tudja fogadni az új férfit. (Tapasztalat.) Tehát hivatkozhatsz a gyerekre, de valamit te rontottál el.
Egy ovis gyereket nagyon könnyen lehet befolyásolni. Lehet, hogy a férjed ezt csinálja jól.
A gyereket kicsit sem érdekli, hogy ki a vér szerinti apja. Nem arra vágyis, hogy vele legyen. Hanem egy olyan családra van szüksége, ahol szeretetben, biztonságban van.
A kérdés az, hogy ezt miért nem kapja meg az új kapcsolatodban.
Ha én lennék az új párod helyében, akkor amint felhozod a témát, már el is küldenélek. Mert gondolatban már őt is megcsalod.
Az a baj, hogy de nagyon is ragaszkodik az apjához, nagyon is érti, hogy ki kicsoda, nagyon értelmes kisgyerek. Kérlel mindig engem, hogy legyünk hárman, nekem pedig a szívem szakad meg.
Na de ott az új.. Akivel lehetne jó, de bennem van a félelem hogyha nem változik a gyermek hozzáállása akkor ez sem fog működni. Vagy rosszul gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!