Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Más is maradt teljesen egyedül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is maradt teljesen egyedül a válás után?

Figyelt kérdés

Több évig húztam a válást, hátha javulnak a dolgok. Sajnos a házasság során a feleségem egyre telhetetlenebb lett, majd a amikor nem tudtam teljesíteni az elszállt igényeket, agresszív lett. Pl képes volt nyilvános helyen ordítozni velem, hogy “takarodj el több pénzt keresni te lúzer idióta barom”. A pénz második (!) külföldi nyaralásra kellett volna. De mindegy is, sok ilyen volt. Testvérem nincs, Apám meghalt gyerekkoromban, Nagyszüleim már rég, unokatestvéreim sincsenek. Anyám volt nekem egyedül, de a válás után nem tudott segíteni nekem, mert rá 4 hónappal meghalt szegény. Zárkózott, érzelgős ember vagyok, nincs humorérzékem, így a férfitársaságok sose fogadtak be, barátaim sose voltak. Jelenleg 8 éve volt a válás, 36 éves vagyok, azóta se történt velem semmi. Azt hittem majd rendbejön az életem, de nem így történt. Azt hittem, ha kedves vagyok, udvarias vagyok, jól keresek, akkor igen fog mondani egyszer egy kedves, jószívű nő a meghívásomra. Sajnos nem. Magamat nagyon rendben tartom, több nem tudok lenni sajnos. Sportolok is, de nem hiszem hogy az lenne a megoldás, hogy hegyomlásra gyúrom magamat. Nőkben nincs zsánerem, csak a jószívűség. Gonosz nővel nem tudnék újra összejönni. Nem hittem, hogy ennyire egyedül maradok. Magamat egy tisztelettudó, udvarias férfinek tartom és a visszejelzések sem rosszak a viselkedésemmel kapcsolatban. Tavasszal úgy sikerült elkapnom a covidot, hogy kórházba is kerültem. Ott kérték, hogy értesítési telefonszámot adjak meg. Akkor tudatosult bennem, hogy teljesen egyedül vagyok, akár meg is halhatok itt, senkit nem fog érdekelni.

Úgy érzem én vagyok egyedül ilyen az országban, aki így járt. Vagy másokkal is történt ez? Ti hogy élitek meg? Van ebből kiút? Barátkozni mindig szoktam, se taszítom az embereket. Legtöbbször maximum nők akarnak barátkozni velem egy visszautasítás után, de kivétel nélkül ki akarnak használni, majd nekem támadnak, hogy én azért segítek nekik, mert szerelmes vagyok beléjük titokban. Festettem már ki egész lakást, javítottam meg mindenféle gépet, ezer kilométereket autóztam el sofőrként, aztán mindig ez lett. Így nőkkel szigorúan nem barátkozom.

Mi értelme így az életnek?

2022. aug. 20. 08:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

#9:

Értelek, de véleményem szerint, úgy kell élni, hogy covid, infláció, háború, klímaválság, rezsiár-emelkedés, belpolitikai viszályok, nukleáris fenyegetettség esetén is tudj egyedül, aztán jöhetnek az életünkbe az ismerősök, barátok, társ, ápolt rokoni kapcsolatok, ha igényünk van rá.

#10:

Köszönöm...

2022. aug. 20. 14:00
 12/23 anonim ***** válasza:
81%
Ekkora marhasagot. Miért lenne minden kapcsolat érdek vezérelt ? Nyilván az ember szeret kapni, és fontos az egyensúly ilyen teren, de adni is kell. Ebben mi az érdek?
2022. aug. 20. 14:00
 13/23 anonim ***** válasza:
18%

#12:

Röviden, mert nem tudnak önzetlenek lenni,általában, manapság.

2022. aug. 20. 14:06
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

10

nagyon torz általánosítás, ha te minden emberi kapcsolatot érdekvezéreltnek tartasz! azok a diszfunkcionális kapcsolatok, de itt most nem erről van szó!

a funkciónáló és egészséges emberi kapcsolatok tartalmasak, érzelemvezéreltek, emocionális és instrumentális és méltányoló támogatást nyújtanak, a szolidaritás színterei.

és az miféle szabadság az, ha senkihez nem tudsz kapcsolódni, ha árván állsz a világban? az nem szabadság, hanem nyomorúság!

a szabadság az, ha ezt önként választod, és így érzed jól magad.kérdezőnek nincs választása, ez jutott neki, és ettől a magánytól szenved. ez óriási különbség!

2022. aug. 20. 14:09
 15/23 anonim ***** válasza:
18%

#14:

... ezért fordítsa a "szenvedését", hasznára.

2022. aug. 20. 14:12
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

15

ez a pozitív pszichológia szemfényvesztése, h. minden poszttraumás eseményt traumás növekedés követ, és hogy minden emberi szenvedés átfordítható vmi pozitívba.

de ez csalás és öncsalás!!!

az igazság az, h. a szenvedésbe az ember tönkremegy, felőrli, fogy az ereje, halványul a remény... és pont ehhez kellenének jól működő emberi kapcsolatok, amik kihúzzák a gödörből!

2022. aug. 20. 14:16
 17/23 anonim ***** válasza:
34%

14. Torz állítás? Ha én szeretek nyalni, akkor azt mondom hogy a páromért teszem. Holott nem, a magam kedvéért. Amikor megkér valamire hogy csináljam meg, azt megcsinálom, de semmi kedvem nincs hozzá(pl.). Azért csináltam meg, hogy nem legyen ebből később probléma, és ne a szex lássa a kárát a dolognak, ami ugyanis az én élvezeti forrásom. Főzök otthon, hogy ezzel jófejnek tűnjek, meg hogy én is ehessek. A jófejségem közelebb hoz a szexhez. Most gondolom ki vagy akadva a szex miatt, de az van, ha tetszik vagy nem, hogy a férfiakat a szex motiválja, az összes barátságos cselekedeteink mögött az áll hogy: SZEX. Ezért udvarlunk, ezért kedveskedünk.

Ami a hobbit illeti, azért csinálom mert élvezem. Bele lehet magyarázni a pszichológia nyelvén hogy ez nem így működik, pedig de! A kor szellemisége is rátett erre egy lapáttal, ugyanis ma már ciki hagyományokról, erkölcsről beszélni, az a sláger hogy csak TE számítasz, érd el a céjaid bármi áron. Igen, eszközként használjuk az összes embert!

Óriási kamugyár, meg ipari méretű biznisz épült arra, hogy ezt az egészet eladható formába hozza. Pont ezért érzik magányosnak magukat az emberek, ezért csalódnak mindenkiben. Lehet neked millió ismerősöd, a99.99%-a csak felszínes semmi. Ha meg kemény helyzetbe kerülne a világ, akkor meg mérget vehetsz arra, hogy hamarabb vágják beléd a kést, mintsem adjanak egy pohár vizet.

2022. aug. 20. 14:36
 18/23 anonim ***** válasza:
68%

17

neked fogalmad sincs, mi az önzetlen szeretet... és igen, emiatt a hiány miatt látod torznak az emberi kapcsolatok dinamikáját!

a farkad vezet, a kapcsolatodat a szexre redukálod. sajnállak.

az egészséges emberi kapcsolatok nem így működnek!

2022. aug. 20. 14:43
 19/23 anonim ***** válasza:
23%

18. Önzetlenül csak Krisztus szeretett, el is intézték. Látom nem érted a lényeget. Ja, én is tök önzetlenül szeretek... Gondolom te is. Kívánok neked olyan kapcsolatokat, ahol önzetlenül szerethetsz, cserébe meg lófütty jár. Vagy párkapcsolatot, ahol nincs szex. Vagy baráti kapcsolatokat, ahol csak kihasználnak.

A fél világot bejártam, több 10.000 emberrel beszéltem már, olyan helyeket voltam, ahol a nyomor, vagyis az elképzelhetetlen nyomor volt az úr. Voltam háború súlytotta övezetekben. Hidd el, tudom milyen az emberi természet. Egyébként a nyomorban nagyobb az összetartás, de ott is egy falat kenyérért ölnek. Ők azért összetartók, mert közös erőfeszítések útján tud a család vagy a közösség életben maradni. Szerelem? Boldogság? Már eleve itt fogalom zavarban vannak az emberek. A boldogság jelentése: ADNI. Azért vagy boldog mert adni tudsz, de pont azért adsz hogy érezd azt az érzést.

Mondok mást: egyedül élsz, csak te létezel a saját fejedben, az érzékszerveiden keresztül, a nevelésed, a jellemed, a tudásod szűrőjén keresztül az agyad alkot egy valóságot. Egyedül vagy, minden és mindenki csak egy díszlet. Oké, meg tudod élni más érzéseit? Nem, mert ez képtelenség. Jobb ha beletörődsz hogy mindent önmagadért teszel. Az ősközösségek sőt a mai társadalmak is azért szerveződtek úgy ahogy, hogy ezen keresztül az egyén élete egyszerűbb legyen.

Persze ezt így durva lenne kezelni, ezért alkották meg a barátság és a szerelem fogalmakat. Vagy arra válaszolj, hogy ha gyűlölsz, akkor az embert gyűlölöd? Gondolom az a válasz hogy igen. Akkor miért te érzed magadban azt az érzést? Miért nem ő? Pont azért, mert csak te létezel. Tagadhatod a dolgot, de szánj rá pár percet hogy elgondolkodj rajta.

2022. aug. 20. 15:40
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Az ember társas lény. Egyébként ha már vele példálózol, Jézusnak is közösségre biztatta a követőit. És ma is akadnak emberek, akik meghalnak más emberekért. Persze, hogy kinek milyen aszíve, az csak vészhelyzetben derül ki és sokszor önmagunkat sem ismerjük. Na de ilyen helyzetek, hogy hirtelen egy lakatlan szigeten kisorsoljuk, melyikünket együk meg, remélhetőleg nem lesznek Kérdező életében.

Ugyanakkor a párkapcsolat nem felebaráti szeretet. Nem kell benne bármit elfogadni. Elfogadhatom, ha a sarki boltos nemet vált, de ugyanezt a páromtól nem valószínű, hogy tolerálom. Teljesen normális a szeretetnek feltételeket szabni, pl. hogy ne hazudjon vagy ne legyen függő... stb. Akár persze ilyenkor is meg lehet bocsátani, szabad erre is az ember, de nem előre kell ezt elvárni. Elfogadni feltétel nélkül csak az anyáknak kell a csecsemőjüket. Viszont minden kapcsolatot üzletként kezelni, na az teljesen a ló másik oldala és kifacsarása. Egy igazi párkapcsolatban meg tudod osztani az érzéseidet, a gondolataidat és kíváncsi vagy a másikra és nem a szex miatt, mert nem segédeszközként, hanem egyenrangú csapattagként tekintesz rá. Összenőttök, tanultok egymástól. Te szerintem nem ismersz olyan párokat, családokat, akiket nem a megszokás tart össze és tényleg értékesnek tartják egymást akár 50-60 év után is. Nekem ilyenek a szüleim és még van néhány öreg barátom. A barátok meg kellenek ahhoz, hogy más szemével is lásd magadat, különben megint csak elkanyarodsz a saját pszichózisodba és elveszted a valóságérzékedet. Elég egy gáz főnök a munkahelyeden és már a Legyek urában találhatod magadat, ha nincsenek barátaid, akiknek kiönthesd a szívedet. Egy megromló házasságnál is nagy segítség, ha akad váll, amin sírhatsz. Ha nincs, akkor fizetni kell érte. Mert az ember sajnos nem csak annyit kap, amennyit elbír, elég sokan beleőrülnek vagy belebetegednek, ha nincs egy támogató közeg.

2022. aug. 20. 17:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!