Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megcsalt nők, hogyan dolgoztátok fel ezt a traumát? Hogy legyek túl rajta, hogy verjem ki a fejemből azt, hogy elárult, megcsalt a férjem?
Én úgy gondolom, mivel megcsalt a férjed, teljesen egészséges, érthető és jogos reakció a düh, a neheztelés. Te most mégis azon akarsz dolgozni, hogy elnyomd a lelkednek ezt az egészséges válaszát. Pedig ez "csak" azt jelenti, hogy tartod még magad mint nőt, mint embert valamire - kár lenne az önbecsülésedet, önérzetedet elnyomni.
Te kergetted a karjaiba? Ugyan már! Az áldozathibáztatás sajnos itt is tipikus jelenség. A férjed nem fogja bevallani, hogy "én egy önző, bunkó, sunyi f.aszkalap vagyok" - inkább Rád fogja, hogy Te vagy házisárkány. (úgyis olyan divatos ma ez a kifejezés) A csaj se fogja azt mondani, hogy "én egy gerinctelen dög vagyok, aki nagy ívben lesz.arja nem csak a női szolidaritást, de az alapvető emberi tisztességet is" hanem készségesen elhiszi a "párodnak" azt a negatív képet, amit ő festett Rólad. Ez olyan tipikus, hogy az önző félrelépő sajnáltatja magát! És az is tipikus, hogy a szédített lány - aki sokszor részben maga is félrevezetett áldozat, egy naiv fiatal lány, aki azt hiszi, hogy 2. lábtörlő helyett királynő lesz az evolúció egy alacsonyabb fokán megrekedt hím szemében... De nyilván egyik megcsaló se mondja azt a harmadiknak, hogy "a feleségem rendes, kedves, szeretetreméltó, csak én vagyok a beképzelt f.aszkalap, akinek nem elég egy nő, és hadd szórakozzak már veled egyet"
Itt gyk-n írta le valaki (sajnos nem találom), hogy ha egy pár válófélben van a férj félrelépése miatt, a külvilág egy vádaskodó, kibukott, ideges,lestrapált nőt és egy derűs, kedves, kiegyensúlyozott, boldog férfit lát - csak éppen azt nem tudják, hogy a megcsalás illetve az új szerelem miatt érzik így magukat. És mindenki "megérti", hogy ez a rendes pasi otthagyta ezt a sárkányt.
De ha tegyük fel, mégis tettél valami "sárkányos" dolgot, gondold végig, hogy mi volt az. Szóltál neki, hogy nem tudjátok kifizetni a számlát? Megkérted, hogy ne a gép előtt tespedjen, hanem vegye ki a részét a házimunkából, mert neked már a beled lóg? Szólni mertél, amiért elszórta az amúgy is kevés pénzeteket a kocsmában? Elmondtad, hogy hogyan lenne Neked jó a szex? ... Mert a "sárkány" kb. ilyenekre vonatkozik, ahogy észrevettem.
De ha - tegyük fel - VALÓBAN elrontottál valamit, indokolatlanul balhéztál vele, amikor ő kedves, egyenrangú partner volt és mindent megtett - akkor sem a 3.-hoz menekülés a megoldás, hanem a probléma megbeszélése. Ha Veled nem tudta megbeszélni, miért nem egy barátjának panaszolta el, ami zavarta, vagy a testvérének, az anyjának, stb. stb. Szóval ez sem indok a külső kapcsolatra.
Úgyhogy a válaszom: szerintem SEHOGY ne verd ki a fejedből, az lenne a nem normális, ha csak úgy simán túllépnél ezen, netán még örülnél, hogy egyáltalán Veled maradt, és alázatosan hajlongva feltálalnád neki a vacsorát.
29/N
Én is így jártam, 6 év házasság után lettem elárulva. 4 évvel ezelőtt. Megalázott, és főleg olyannal aki a baráti társaságban volt. (ki tudja mióta tartott) Én mertem lépni gyerekkel is, bár nem volt könnyű. Már nem haragszom már rá, de el sosem felejtem. Légy erős, és hidd el sokkal jobban bántja ha látja hogy felemelt fejjel viseled, mintha siránkozol. Agyban dől el minden. Elhatároztam, hogy szembeszállok, bár Ő nem akart válni, azt hitte kitartok bármit tesz. Na ez nem jött be neki! És nem én sírtam el magam a bíró előtt váláskor, hanem Ő!
Most van egy élettársa, és egy közös gyerekük. Hogy hogy élnek, nem tudom, nem is érdekel, csak van egy sejtésem. Mi a gyerekkel nagyon jól vagyunk. Nekem is van egy párom, aki nagyon szeret minket, de már teljesen másképp kezelem a kapcsolatot is. Mindketten elváltunk, így már kicsit másképp állunk a dolgokhoz a hibákból tanulva. Mindent megbeszélünk.
Úgyhogy azt tanácsolom, lépj, főleg ha a csaj is belepofázik már. Ha együtt maradnak Ő is így fog járni. Ha valaki egyszer odébblép, az megteszi máskor is. És a fontos: FELEMELT FEJJEL! bármennyire is fájdalmas, ne lássák a szenvedésed, mert az csak támadási felület!
Hidd el, jobbat érdemelsz!!!
09:46 köszönöm, megkíméltél attól, hogy ezt ilyen hosszan leírjam. Tele vagyunk nagy életbölcsességgekkel, aztán lődözünk vele (pl. "mindig kettőn áll a vásár"), és zt hisszük, ezek fellebbezhetetlen igazságok.
OKA biztos van mindennek, de a megoldás nem mindegy, és hánytató a szerecsenmosdatás.
Engem a régi párom mikor megcsalt, odamentem hozzájuk és a csajt durván elüldöztem, ezután a srác velem maradt, de később más nőkkel is szemezgetett, ezt már nem bírtam lelkileg, csak gyülemlett bennem a düh, így egy napon fogtam és kidobtam a fenébe, mindenfajta lelki ismeret furdalás nélkül.
A mostani barátomnak meg eszébe sem jut megcsalni, ő nem is az a csábítgatós típus, mint az előző volt.
08.31.-es! Végül is a volt férjed együtt maradt a ribijével? A lakást ti kaptátok,ki kellett fizetni belőle a volt párodat?vagy ez hogyan alakult?
Igaza van aki azt írta,hogy ez egy "gyászmunka"....fel kell dolgozni, szembenézni a múlttal,szép emlékekkel is...
*A mostani barátomnak meg eszébe sem jut megcsalni, ő nem is az a csábítgatós típus, mint az előző volt.
Nem típusfüggő. A mostani párod szeret. Az előző meg nem szeretett. Ennyi.
*Néha arra gondolok, ha egyszer elém állna, és bocsánatot kérne, mindenért...talán elég lenne a lelki békémhez. Nem tudom, talán. Valamiért reménykedem benne, hogy egyszer megteszi, ha nem most, akkor évek múlva.
8,42 vagyok - az én exem megtette, 2 év után. Valószínűleg rájött, hogy én szerettem, az utánam következő sokszámú nő meg csak a "dr. urat" látta benne. Akkor jöttem rá, hogy nekem már nem jelent semmit, egészen addig azt hittem, még mindig szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!