Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan tudnék semlegesen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnék semlegesen hozzáállni a gyerekeim apjához? (⬇️)

Figyelt kérdés
15 év házasság után le lettem cserélve egy fiatalabb, gyermektelen nőre. A házasságunk végén már megcsalt ezzel a nővel, aztán el is hagyott miatta. Gyerektartást fizet, összesen 80 ezret a két gyerekre, ami szép összegnek tűnik, de ahhoz képest, hogy kb 800 ezer-1 millió körül keres, ahhoz képest nem egy nagy összeg. Nőként meg lettem alázva, anyagilag rosszabb helyzetbe kerültünk a gyerekekkel, mert az én átlagfizetésemből nyilván nem tudok nekik semmi extrát megadni (nyaralás, stb), mivel nem tudok annyit félretenni havonta. Hogyan tegyem túl magam ezen, hogy legyek semleges viszonyban az exférjemmel, amikor légyszívesebben elküldeném a fenébe, valahányszor meglátom, a történtek után? A gyerekek miatt muszáj lenne normális kapcsolatban maradnunk, de a szemét ki tudnám kaparni, amiért ilyen módon maga mögött hagyta a közös életünket...

2022. ápr. 7. 19:03
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
86%
Az a 40000 kutyafüle gyereknevelésnél... Amúgy nem értem ezt sokszor hogy gondolják, na mindegy. Hát ha "jóban" Vagytok annyira, akkor ezt neki is elmondhatod, hogy azért többet is adhatna, vagy ha nem is közvetlen neked, de akkor a gyerekekre költhetne olyan dolgokban amik szükségesek és akkor neked kevesebb lenne rá a ktg.
2022. ápr. 7. 19:09
 2/31 anonim ***** válasza:
84%
Semlegesen hozzáállni csak idővel tudsz. Írj naplót az érzéseidről, pozitív dolgokra koncentrálj, próbálj egy jobban fizető állást keresni.
2022. ápr. 7. 19:10
 3/31 A kérdező kommentje:
1: többek között ezért is haragszom rá nagyon, mert úgy van vele, hogy "ennek elégnek kell lennie". Pontosan tudja, hogy mennyire puritán szinten élünk, hogy semmi luxusra nem telik nekünk. Ő pedig simán elutazik a nőjével a tengerpartra, vagy sielni. Eszébe sem jut, hogy a gyerekeinket is vihetné magukkal, hadd szerezzenek élményeket. Szerettem volna Karácsonyra felesben fizetve megvenni egy telefont a nagyobbik gyerekünknek. Az exsógornőmtől megtudtam, hogy a nőnek méregdrága telefont vett. A saját gyerekétől pedig sajnálta a pénzt rá.
2022. ápr. 7. 19:18
 4/31 anonim ***** válasza:
84%

Hosszú évek kellenek.

Igazából nem tudsz sokat tenni. A gyerekek előtt próbálhatsz jó képet vágni, meg nem elmondani mindennek az apjuk, de ettől még nyugodtan haragudhatsz, és teljesen jogos.

A gyerekeidnek nem kell hazudozni meg megtegetni, mikor megkérdik, hogy te miért nem tudsz ezt vagy azt megvenni, vagy te miért nem viszed őket nyaralni, miközben az apjuk viszi az új nőt külföldre wellnessezni. Ebben az esetben is az őszinteség a legjobb. A gyerekek meg idővel felteszik a megfelelő kérdéseket.

A köcsög megoldás, ha leülsz vele beszélni. Van két lehetősége: beadod a kérelmet a közös felügyeletre, és akkor a gyerekek részesülnek egy kicsit a luxusból, amíg nála vannak két hetet, vagy egy hónapot. Biztos nagyon örülne, ha vele (is) élnének, az új családnak is jót tesz, legalább összeszoknak az új anyuval. Vaaaagy: fizethet többet. Ugyanis a gyerekei se élnek meg ennyiből.

2022. ápr. 7. 19:20
 5/31 anonim ***** válasza:
4%

Amugy nem ertem. Egy gyerek miert lenne tobbe havi 80ezer forintnal. A gyerektartas fuggetlen attol hogy a ferjed mennyit keres mivel az a gyerek igenyeinek szerint kell h legyen.

Es mielott a sok matekharcos idejonne, hogy dehat ket gyerekre van a 80 ropi, azoknak szolok. hogy ha apukatol elvarhato a 80 akkor anyukatol is. Vagyis 80/gyerek a budget.

2022. ápr. 7. 19:23
 6/31 anonim ***** válasza:
100%

Szégyen, ismerek ilyen "apukát", mondjuk ő még találkozni se nagyon találkozik a gyerekével.

Legalább időt tölt a gyerekeivel? Ellátja őket? Vagy hogy nevelitek?

Kérdezd meg tőle, hogy szerinte az a 80e ft mire elég két gyereknél. Főleg, hogy amúgy megtehetné hogy többet is ad, hogy legalább tekintettel lenne arra, hogy neked azért könnyebb legyen.

2022. ápr. 7. 19:25
 7/31 anonim ***** válasza:
8%
Hol van a 15 év alatt félretett pénzed?
2022. ápr. 7. 19:30
 8/31 anonim ***** válasza:
0%
Amugy csak hogy a kerdesedre is valaszoljak, megertem a sertettseged, de ez van. Nem tudsz mit tenni. Engedd el. Ismerkedj te is kanokkal. Sportolj, kajalj rendesen, nezzel ki jol, menjel emberek koze.
2022. ápr. 7. 19:33
 9/31 anonim ***** válasza:
91%
5, ez a 80-80 akkor lenne igazságos ha a nevelésből, a mindennapi nyűgből is fele fele aranyban kivenné a részét. Ez még házasságban sem sűrűn van így, nemhogy elválva.
2022. ápr. 7. 19:53
 10/31 anonim ***** válasza:
87%
Ezt a gyerektartást ki állapította meg?A jövedelme 15-20%-a állapítható meg.Szerintem kérj többet,keress egy ügyvédet.Ha már magától nem segíti a gyerekeit.Nem is értem az ilyen hozzászólásokat:Hol van a félretett pénzed?Ilyen ember nevelt már egyedül gyereket?Olyan árak vannak!,etetni , iskoláztatni,ruházni két gyereket.Hol él az ilyen ember?
2022. ápr. 7. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!