Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire lehet reális, ha az exfeleség azt állítja, hogy tételesen lebontva a költségeket kb 3ezer forintot költ egy gyerekre naponta? Ebben az ennivaló és a részarányos rezsiköltség van benne.
A gyakorlatban az egyik szülő általában próbál minél magasabb indokolt szükségletet igazolni. Ez az igyekezet gyakran minden reális alapot nélkülöz. Ezzel szemben a másik szülő a gyerektartás minél alacsonyabb megállapítása érdekében még a valós költségeket is vitatja.
A gyerektartás összege meghatározásakor nem érdemes a bíróságot hülyének nézni. A legtöbb bírónak van gyermeke, teljes mértékben tisztában van a költségeivel. Tisztában van azzal is, hogy a tartásra kötelezett szülők hogyan szoktak próbálkozni az igazolt jövedelem csökkentésével. Tisztában van azzal is, hogy az emberek milyen területen általában mennyit keresnek. Higgye el nem Ön találta fel a minimálbéres bejelentést, vagy hogy pont a per előtt szűnt meg a munkaviszonya, vagy csökkent a bére.
A gyerektartás összegét gyermekenként általában a kötelezett átlagos jövedelmének a 15-25%-ában kell határozott összegben meghatározni.
A természetbeni tartást (a gyerek gondozásával együtt járó időbeni elfoglaltságot, azt a többletmunkát, amit a gyermek ellátása von maga után) nem lehet összegszérűsíteni, és nem lehet forintosítva szembe állítani a különélő szülő pénzbeni tartási kötelezettségével.
20.
De igen, azt is elkellene osztani, vagy ha nem sikerül akkor arányosan annyival többet fizetni, amennyit nem vállal el.
Viszont én már láttam ezt fordított helyzetben is, városunk szégyenfoltja az a nő aki abból él, hogy 4 gyereke van 4 apától. Lehetőleg a "nem túl csóró" változatból, ráadásul ebből 2 szereti a gyerekeit, így nem spórolgat ezen.
Na a vége az, hogy anyuka megy nyaralni az ötödik barátjával (évente kétszer és nem a Balatonra), a gyerekek meg élnek ahogy tudnak, általában a nagymamára bízva, vagy az apjukra abban a két esetben akik ezt vállalni tudják. A nőci biztosan egy bűnöző, mert van, hogy kizárja a gyerekei közül az egyiket, mert bosszantja, az összes gyerek tetves, és én nem értem miért nem lép senki ez ügyben valamit. Pedig a pénz meglenne rá. Csak anyuka leszarja, számára eszköz ez a 4 féltestvér.
Vagyis márcsak 3, mert az egyik olyan korba lépett, ahol kb. azonnal lelépett az apjához, kilépve az anyja mérgező környezetéből.
#22:
És hogy lehet valaki annyira hülye, hogy ezt elhiggye neki? Ráadásul ahogy írod 4 férfit is becsapott így. Miért ennyire ostobák egyes férfiak? Nekem szerencsém van, mert a férfi rokonaim elég okosak, de másoknál látom, hogy mennyire ostobák. Nem hülyék, hanem szimplán ostobák. Mintha egy minta állna mögötte...
Ugye?
23.
Igen, pontosan.
De akkor tüntessük fel azt is, hogy nem csak a férfiak lehetnek genyók, hanem a nők is.
Amit én alapból mondok, hogy mindkét nem ugyanolyan hitvány, a legtöbb EMBER hülye és naiv. Különösen az ún. "átlagemberek" (mentalitásra értve).
27.
A legtöbb dolog MEGÉRI anyagilag. A gyerekvállalás nem éri meg, mert válás lesz úgyis, vagy kábszeres lesz a gyerek, elmegy külföldre stb. és máris beszoptad, felesleges volt az egész kínlódás. És mit kapsz cserébe? Nem alszol éjjelenként, és minden szart el kell viselni érte.
Ui: Volt már két kapcsolatom az életem során, szóval az a "senkinek" nem egészen fedi a valóságot.
Január 1 tol a gyerektartas összege minimum 50.000 Ft lesz
Úgyhogy ne rinyálj
Bírom az ilyen apákat fillérre pontosan kiszámolják nehogy már maradjon 1000 Ft
Ami nem marad azt hozzáteszem
Nekem egy Ft gyt nem az ;apa; bár nem is megyek sehova azért h adjon.
És főleg most h itt a hideg több mint 50 ezret fizettem overàlért és téli cipőért
Beteg a gyerkőc gyógyszertár 20 ezer
Az ilyen apa szégyelhetnè magát,komolyan azt hiszi némelyik h anya magára költi a pénzt,gondolkozz már!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!