Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek a barátnőmmel, ha pazarolja a vizet, a villanyt és csinál akkora rezsiköltséget, hogy csak na?
Huuhhh apám téged alaposan levesz anyagilag igy, te nem táskát meg rúzst fizetsz hanem a fürdővízét.
Elárulom hogy a csajok nagyrésze ilyen, imád fürdeni órákig, mindenhol ég a lámpa mert ez olyan meghitt, télen meg szeretnek bugyiba mászkálni miközben kinn nagykabátba járnak.
Többet kellene keresned mert nagyon takarékos csajt kifogni nehéz..
Es ezt minden nap csinalja? Beszeld meg vele, hogy heti egyszer furdozzon, este mdg kapcsold le a villanyt.
Telen pedig vedd le a futest..megdoglenek 25 fokban. Legyen 22 es vegyen fel pulcsit, ha fazik.
Mast nem tudsz csinalni csak hogy a nyomaban jarsz es kapcsolod utana a dolgokat, mint egy kisgyereknel..kozben probald megertetni vele. Illetve mond meg neki, hogy na pancsoljon annyit, vagy fizetheti a rezsi ra eso reszet...
mondjuk erre én is allergiás vagyok.
nem vagyok sóher mert ami megtetszik azt ha tehetem megveszem magamnak, és a barátnőmnek is.
de az ilyen felesleges pazarlástól idegbajos tudok lenni.
az előző csajom volt ilyen, és csakis azért mert nem ő fizette, és megtehette velem mivel ráhagytam,mert ha felhoztam csak veszekedés lett belőle, így hagytam a fenébe.
inkább átállítottam a bojlert hogy kevesebb meleg vizet csináljon, vagyis ne 80 liter 75 fokos vizet, hanem csak 80 liter 60 fokosat, így nem tudott annyi fürdő vizet csinálni, újra meg újra utána tölteni.
meg a gázkazánon is letekertem a termosztátot hogy 50 fokos víznél ne csináljon melegebbet a radiátorban.
így hiába csavarta fel a termosztátot 24-25 fokra, a kazán előbb lekapcsolt minthogy elérte volna azt a hőfokot a benti levegő, mivel 50 fokot ahogy elérte a vízhőfok már le is kapcsolt a kazán.
világításon meg úgy lehet spórolni, hogy lecseréled LEDes fényforrásra a régi világítást.
azt égetheti 0-24 órában, mivel olyan kevés áramot használ hogy jelentéktelen.
50Ft 1kW, tehát ha egy 1000 wattos valamit használsz egy órán át azért fizetsz 50 forintot.
egy 2,5W-os vagy 5W-os LEDes égő nagyon jó fényt ad, és ki lehet számolni mennyi pénzt fogyaszt el használat alatt, tényleg minimálisan keveset.
és egy normális LEDes fényforrás 20 évet is ki kell bírjon, érdemes beruházni ha nem is az összeset, de a gyakran használt helységekben, mert amúgy elég drágák de hamar megtérül az áruk.
Ez tényleg nem vicces dolog. Meg kell vele értetni valahogy pedig.
Most öcsémmel vagyok együtt albiba de még őt is lebszom, hogy ne pazaroljon hiába felezzük :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!