Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tennél, ha rájönnél, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél, ha rájönnél, hogy a volt feleséged nárcisztikus és antiszociális személyiségzavarral küzd?

Figyelt kérdés

Úgy beszél mint ha ő lenen az atyaúristen, másban a szálkát magában a gerendát sem és már a hangját is gyűlölöd hallgatni. Olyanokat tesz és mond, amitől minden jóérzésű embernek kinyílik a bicska a zsebében. Magyarul pszichopata.

2 közös iskolás gyerek van és miattuk kénytelen vagyok tartani vele a kapcsolatot.

2020. aug. 8. 11:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nem karmája van az asszonnyal, hanem sok közös vonása. Zsák a foltját. Ép elméjű, érző ember nem mond le a gyerekéről, ha férfi, ha nő. Akinek nem az az első gondolata, hogy bármi áron magához veszi a gyerekeit, és biztonságban neveli fel őket, az szintén gáz.
2020. aug. 8. 14:58
 22/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, párra reagálnék is!

"Már pedig ez most pénzforrás neki-és a pénzt azt nagyon nagyon szeretik.Mindennél jobban."

- Így van! Meg a hatalmat is, meg magas C-ről beszélni a másikkal.

"Pszihopata lenne akkor a gyerekeidnek is okozott volna fizikális bántást, és neked is."

-Ez megtörtént a válás közben. A gyerekek szeme előtt rugdosott igazságtalanul, ráadásul apró dolog miatt.

"Ép elméjű, érző ember nem mond le a gyerekéről, ha férfi, ha nő."

- Olyanról biztos hallottál már, hogy valaki kétségbe esésében, kilátástalanságában olyat tesz, amit egyébként nem. Igen, ez lehet, hogy gyenge jellemere vall, de nem vagyunk egyformák. Egyébként meg, hogy kiírtam a szavazásba, nem azt jelenti, hogy meg is tenném. Akik azt gondolja, hogy minden ember egyformának születik vagy hogy minden embernek ugyanakkora erőfeszítésbe telik egy adott dolgot véghezvinni, az fatálisan téved és az empátiát nem ismeri. De ez is jellem különbség!

2020. aug. 8. 22:43
 23/29 A kérdező kommentje:

Szociopata és pszichopata

A hétköznapi életben a pszichopata kifejezés mellett a szociopata megnevezés is igen gyakran előfordul. Egyes pszichiáterek szerint a két megnevezés közt nincs különbség, ugyanazt az embertípust jelölik, míg mások szerint ezek az antiszociális személyiségzavar két altípusát képviselik. A pszichopatának nevezett altípus örökli a betegséget, míg a szociopatákat a körülményeik, az elhanyagoló szülői magatartás, iskolai traumák, a szegénység vagy a rossz társaság viszi tévútra. Egy harmadik megközelítés szerint szociopata az a pszichopata, akinél a törvénnyel és a társadalmi szabályokkal való szembehelyezkedés dominál.

Részletek: [link]

2020. aug. 8. 22:47
 24/29 anonim ***** válasza:

"Ép elméjű, érző ember nem mond le a gyerekéről, ha férfi, ha nő."

- Olyanról biztos hallottál már, hogy valaki kétségbe esésében, kilátástalanságában olyat tesz, amit egyébként nem."

Nem èrtek egyet. Az embernek a gyerekei az elsők. Pláne, hogy így a válás után, hogy vègül is a neheze már règ lezajlott, már nem lehetsz kètsègbeesett helyzetben.

De amúgy is. Èp elmèjű ember a gyermekeit vèdi. Ès nem hagyja olyan nőre (emberre), aki fizikai/lelki bántalmazásra kèpes. Mi van ha a gyerekekkel is megteszi? De a lelki bántalmazás sem elhanyagolható. Sőt! Nagyon nagy súlya van, ès abban egèszen biztosan van rèszük. Tök defektes emberekkè fognak válni.

Ember, gondolkodj már, a saját gyerekeidről van szó! Az èletről, a jövőjükről! Van fogalmad mennyire ártalmas egy ilyen közeg?

Nemhogy nem elhagyni kellene őket, hanem azon dolgoznod azon, hogy ebből ők minèl kevesebbet tapasztaljanak meg!

Te is a szülőjük vagy, felelős vagy èrtük! Kicsit gondolkozz már èrett aggyal, ès ne az legyen szem előtt, hogy neked mi a jobb!

Szerinted fordított helyzetben egy anya hátrahagyná a gyerekeit, csak hogy "meneküljön"? Dehogy. Úgy intèzi, hogy velük együtt tehesse. Szedd már össze magad b.sszus! Ez már nem csak rólad szól, meg hogy a sebeidet nyalogasd, sokkal többről, sokkal nagyobb következmènyekkel.

2020. aug. 8. 23:07
 25/29 anonim ***** válasza:

Privátba nem válaszolok! Kérdezd azokat akik lepontoztak. De jobban járnál ha szakembertől kérdeznél. Szerintem a leíras egy nárcisztikus embert mutat be ami vagy igaz vagy nem. De az is lehet hogy csak szimplan a sok veszekedes eredmenye az asszony viselkedese mert szerintem neked is van vaj a füled mögött. Objektív véleményt csak a masik oldal elmondasa alapján lehetne alkotni de ugye a felesegeddel nem tudunk beszelni konkretumokat sem irtal csak altalanossagokat es szakirodalmat mi a címe annak a szakirodalomnak?

Nem kavartam semmit aki azt írta tudja akkor nyilvan tanulta vagy megélte de aki megéli nem ígs viselkedik, akkor adjon tanacsot neki ő. Én tanultam pszihologiat is es szociologiat de ilyen betegsegekrol csak olvastam, de nem vagyok szakember es utana olvastam orvosi lapon, hogy csekkoljam hogy jol irtam e most, szoval en nem csak a hasamra utve mondtam. Aki nem szakember akkor valaki szakember kellett hogy mondja neki mert ez igy katyvaz hogy ő tudja, így hiteltelen. Aki átélt ilyet közvetlenül vagy közvetetten az nem fog nyilatkozni az örül hogy elfelejtheti. Vagy van a kozelebe ilyen ember vagy csak ramondta hogy vitatkozzon.

Én szerintem ebbe a kerdesbe a kerdezo sem szazas mert szavazasokat indit ahelyett hogy szakemberhez ment volna mar tanacsot kerni.

2020. aug. 9. 09:38
 26/29 anonim ***** válasza:

Nem vagy korlátozva magyarán nem zárt be az asszony pszihopata módra a rugdosás az még nem jelenti azt hogy pszihopata. A pszihopatáknak az agyukba az érzelmi terület hiányzik. A pszihopata egy betegseg örökölt betegseg a pszihopata nem fogja elbőgni magát egy filmen es nem fog egyuttérezni senkivel. Magyarán ha MR-rel megvizsgálnák kék lenne az a terület és nem piros en orvosi szakoldalon is olvastam nem csak a webbetegen.

De a házipatika oldalon ott egy mondatba jellemzi ki is a pszihopata:

"kedvesünk mindenféle megbánás nélkül okoz anyagi, érzelmi és fizikai kárt másoknak."

Ez a fogalma egy mondatban a pszihopatának.

Én magam részéről nem tudok több tanácsot adni jobb lenne ha felkeresnél egy pszihiátert és egy pszihológust, mert a te hozzá állásod sem ok. A gyerekeidnek kéne az elsőknek lennie ilyen helyzetbe! Az egy dolog hogy kétségbe estél de kiírni egy ilyen szavazást ahol a gyerekeid a tét nem gondolod hogy necces? Én már beszéltem itt egy anyukával és ott a lányát bántalmazza is a párja és az anyuka volt szakembernél. Szóval kérj segítséget szakembertől.

Ja és itt a link ahonnan idéztem:

[link]

De ez a leírás kevés szóval pzihologus sem huz csak ugy valakire ilyen sullyos dolgot ott megelozi egy hosszabb vizsgalat es tesztek sorozata.

2020. aug. 9. 09:54
 27/29 anonim ***** válasza:
79%

A feleséged ezzel az erővel lehet dühkezelési problémás is vagy borderline-os. A rugdosas alapjan ezt is lehetne mondani.

A pszihopata nem így bánt. Rejtetten csinálja hogy hozzá, ne lehessen kötni.

Te nem néztél soha nyomozós filmeket?

2020. aug. 9. 11:03
 28/29 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező sem normális... Ez a, szavazás... Jézusom. Beteg, jellemtelen férfi. A gyerekeket sajnálom. Elhanyagolt apa, nárcisztikus anya... Egyenes út hogy azok is pszichopatak lesznek. Minek vállal gyereket az ilyen "férfi"? Csak rinyal a semmire.
2020. dec. 29. 04:12
 29/29 anonim válasza:

Most mi lett azóta kèrdező?

Túl vagy rajta?

szept. 22. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!