Borderline szindróma, narcisztikus és antiszociális személyiségzavarral.! :S letezik kiút?
bpd meg narcisztikus szemelyisegzavar egymás ellentéte.
Viszont a BPD-nek lehetnek olyan tünetei hogy egyik pillanatban gyűlölöd magad a másikba meg már mindenki felett álló felsőbbrendű személynek érzed magad.
Az antiszociális személyiségzavarról nem igazán tudok mit mondani, de a többieknek igaza van, ne öndiagnosztikázz, annak semmi értelme.
Anno én is próbáltam, de szakemberhez jutva (szerencsére) alig fele lett igaz.
A leírásod alapján biztosan kizárnám az antiszociális személyiségzavart. A borderline-ra nagyobb az esély, ráadásul annál jelentkezhetnek antiszocra emlékeztető tünetek, meg ugyanígy a nárcisztikus is. Bár nem vagyok szakértő, én is csak a netről meg könyvekből halmoztam fel csekély tudásomat.
De akkor se élj ebben a tudatban, hogy te beteg vagy, mert ez nem betegség. Ez egy állapot. És nem feltétlen borderline, hanem gondolom nem érzed teljesen jól magad. Ha így van, akkor próbálj meg változtatni. Nyilván nehéz, de a pszichológus sem fog "meggyógyítani", ahhoz te magad kellesz.
Csinálj mondjuk egy listát, hogy miért nem érzed jól magad, mivel nem vagy elégedett. Ezek mellé pedig írd le, hogy szerinted hogyan lehetne változtatni, meg a neten vagy könyvekben kereshetsz tanácsokat.
Persze ne add fel a pszichológust se, csak adtam egy tippet, amivel próbálkozhatsz, amíg szakemberhez nem jutsz. Remélem segít! :)
ne diagnosztizáld magad. a diagnózisok az orvosnak vannak, hogy tudja milyen terápiás módszerrel kell kezelnie, milyen gyógyszereket érdemes felírnia, körülbelül meddig tart majd a rehabilitáció, és szükséges lesz-e pszichiátriai bentfekvés, amit ajánlhat. Ez a három személyiségzavar nem fordulhat elő egyszerre. nem csak a tüneti leírásokat kell nézni, hiszen a személyiségzavarok között gyakori az átfedés, mindegyik a személyiségfejlődésben bekövetkezett torzulás!
a kialakulásuk, betegségtudat és a beteg személy tényleges cselekedetei is fontos tényezők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!