Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válóper előtt kivehetem-e a saját pénzemet a bankszámlámról, és megszüntethetem-e a számlát?
A férjem válással fenyegetőzik, de még nem ment ügyvédhez.
Van saját félretett pénzem. Az a saját bankszámlám, neki még meghatalmazása sincs rajta. Azt mondja, ha elindítja a válópert, azt a számlát zárolni fogják, és a felét el fogja perelni tőlem.
Kérdés:
Mivel még ügyvédhez sem ment el, így nem tud "zároltatni" semmit.
Megtehetem, hogy bemegyek a bankba, kiveszem az egész pénzt készpénzben, és megszüntetem a számlát?
Legális ez? Amíg még nem zajlik válóper, azt teszek a saját pénzemmel, amit csak akarok? Ne adjak arra, hogy mivel fenyegetőzik?
A válóper kezdetéig, szabadon rendelkezhetek a saját pénzemmel, ami az én nevemen van, és nem közös bankszámlán?
u.i.: Ha még ügyvédet sem keresett fel, ki zárolna itt bármit is? Szerintetek csak blöfföl?
43.-nak.
Nem tetetem a hülyét. Rendvédelemben dolgoztam 10+ évet, és ezért írtam, hogy nem fogom fel, hogy valaki a saját számláját miért ne szüntethetné meg?
A.: A bíróság honnan tudná, és hogyan bizonyítaná, hogy én akkor már tudtam róla, hogy a párom válni akar?
B.: A bíróság előtt állítom, hogy a párommal elosztottuk a levett pénzt. Hogyan bizonyítaná a bíróság és a párom, hogy nem?
C.: Anyám eskü alatt vallja, hogy a fizum harmada neki lett adva, és felélte. Ekkor mi van? Semmi, mert nem számlára rakta, hanem a kisfiókban őrizte nekem. Megint kérdem, ezt hogyan bizonyítja a párom vagy a bíró? Sehogy!
ÉN, simán levenném a lóvét, és szemrebbenés nélkül közölném a bíróságon, hogy nem tudtam a válási szándékról...de így utólag...már értem, hogy miért vettette le velem a pénzem a párom. >:) Egyebet nem tudok mondani bírónő!
Az meg a kutyát nem èrdekel, hogy miről tudtál vagy miről tetteted, hogy nem.
A tènyek számítanak. A tèny pedig, hogy válás előtt eltüntették a lóvèt, ès mèg vèletlenül sem tudsz felmutatni semmit, hogy mire költötted, nehogy osztható legyen.
Sem a válóperes bíró, sem az ügyvèdek nem ma kezdtèk, láttak már sokmindent.
46.-nak.
De akkor ezen az alapon, mondjuk sosem vehetek kocsit? Mert mi van, ha másnap a párom beadja a válást.
45.-nek.
Nem vagyok köteles válaszolni az ügyvédnek. A bírónak elég a "Nem emlékszem." Nem tud belekötni.
Látszik, hogy ti még nem voltatok kihallgatáson, sem tárgyaláson.
2 szabály van! 1.: Kussolj! 2.: Ne írj alá semmit!
49.-nek.
Mert ha lenullázom a SAJÁT NEVEM lévő számlát, a SAJÁT pénzemmel, és megveszem a kocsit, akkor itt sokak szerint ez vagyonmentés..., mert ugye a kocsi semmiképp nem kerül a nevemre, anyáméra fog a biztosítás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!