Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válóper előtt kivehetem-e a saját pénzemet a bankszámlámról, és megszüntethetem-e a számlát?
A férjem válással fenyegetőzik, de még nem ment ügyvédhez.
Van saját félretett pénzem. Az a saját bankszámlám, neki még meghatalmazása sincs rajta. Azt mondja, ha elindítja a válópert, azt a számlát zárolni fogják, és a felét el fogja perelni tőlem.
Kérdés:
Mivel még ügyvédhez sem ment el, így nem tud "zároltatni" semmit.
Megtehetem, hogy bemegyek a bankba, kiveszem az egész pénzt készpénzben, és megszüntetem a számlát?
Legális ez? Amíg még nem zajlik válóper, azt teszek a saját pénzemmel, amit csak akarok? Ne adjak arra, hogy mivel fenyegetőzik?
A válóper kezdetéig, szabadon rendelkezhetek a saját pénzemmel, ami az én nevemen van, és nem közös bankszámlán?
u.i.: Ha még ügyvédet sem keresett fel, ki zárolna itt bármit is? Szerintetek csak blöfföl?
"Tehát azt akarod mondani, hogy a saját, és csak is a saját, nevemen lévő számlámat tilos megszűntetnem, és elkölteni a saját pénzem, ha házas vagyok?
Vagyonmentés??? Én azt sem tudom, hogy a párom válni akar."
Nem tilos. De normális esetben közös dolgokra költöd, pl. a házba vesztek valamit, vagy vesztek autót, nyaralót, vagy elutaztok, akármi, ami szintèn közös. Meg most hogy abból vásárolsz magadnak cuccokat, vagy a családnak, az is tök normális.
De azèrt nagyobb összeget csak úgy nem "tüntetsz el nyom nèlkül".
A bíróság marhára nem veszi be, hogy a gondosan gyűjtögetett lóvèd hirtelen életed a haverokkal/barátnőmmel, meg pont akkor kellett kisegíteni akárkidet. Mint ahogy az sem hihető, hogy fogalmad sem volt a válásról... Azèrt váljunk be, józan paraszti èsszel is belegondolva, egy válást megelőző egy hosszabb rossz időszak, ami már előrevetíti, sejteni lehet, nem a semmiből jön.
Tudjátok mi jutott eszembe?
Az, hogy akkor a házasságban minek görcsölni ezek a közös vagy külön kassza dolgon, ha úgyis felezni kell váláskor?
Meg ez eleve olyan, mint amikor gyerekként, decemberben kaptam pénzt a nagyiéktól szülinapra és hanukára, és akartam venni belőle egy Playstation játékgépet. Apu meg nem engedte, mondván, majd kell a sulira. :(
Nem is értem a házasodókat, dolgozom mint egy állat, kuporgatok, és nem vehetek egy motort vagy órát, mert a másik nem engedi...vagy engedi, de váláskor elveszi tőlem, kibafásból.
Házasodjon akinek két anyja van!
Fuuu...nem olvastam el az összes választ, csak kb. az első 10-et. Hát szánalmas! Dugd el, vedd ki, költsd el, "veszítsd el". És lefogadom, hogy ezeknek a válaszoknak a 90 %-a nő! Úgy adják ezeket a tanácsokat, hogy bármit is tudnának a kapcsolatról. lehet a házasság alatt végig a férj pénzét költötték, ezért rakta félre a nő az egészet!
Igenis ez közös vagyonnak számít, ha tetszik, ha nem!
És akkor még csodálkoznak a nők, hogy aranyásónak, meg anyagiasnak meg pénzéhesnek vannak tituálva. Még egyszer mondom: szánalmas nők!
"És lefogadom, hogy ezeknek a válaszoknak a 90 %-a nő"
Szerintem meg pasi. Ok még jobban szeretik lenyúlni a pénzt.
Én nő vagyok és elleneztem, hogy ezt tegye a kérdező.
#38: nem tűnt fel neked, hogy itt a nő veszíti el a pénzét és a pasi nyer rajta?
Csak vakon hozongeni tudtok, mintha csak a férfiaknak lenne pénzük. Te is biztos valami 250 ezerre vered magad, mint az itteni nem létező pénzüket féltok.
A nő nem veszíti el a pénzét.
Az ő része megmarad (50%).
Ennyi, nem több...
Jah, és nálunk sincs közös számla, de tudunk egymás számláján lévő összegről, nagyobb kiadások (hűtő, mosógép, tető javítás, stb...
az én gondom, a napit asszonypajti rendezi. És nem 250, hanem konkrétan a múlt havi 790e volt, mint férfi oldali bevétel. Ezzel szemben női oldal nálunk kb 100. Szóval kinek a mije amiből élünk? 🤔)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!