Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válóper előtt kivehetem-e a saját pénzemet a bankszámlámról, és megszüntethetem-e a számlát?
A férjem válással fenyegetőzik, de még nem ment ügyvédhez.
Van saját félretett pénzem. Az a saját bankszámlám, neki még meghatalmazása sincs rajta. Azt mondja, ha elindítja a válópert, azt a számlát zárolni fogják, és a felét el fogja perelni tőlem.
Kérdés:
Mivel még ügyvédhez sem ment el, így nem tud "zároltatni" semmit.
Megtehetem, hogy bemegyek a bankba, kiveszem az egész pénzt készpénzben, és megszüntetem a számlát?
Legális ez? Amíg még nem zajlik válóper, azt teszek a saját pénzemmel, amit csak akarok? Ne adjak arra, hogy mivel fenyegetőzik?
A válóper kezdetéig, szabadon rendelkezhetek a saját pénzemmel, ami az én nevemen van, és nem közös bankszámlán?
u.i.: Ha még ügyvédet sem keresett fel, ki zárolna itt bármit is? Szerintetek csak blöfföl?
Még mindig nem értem azokat, akik a megosztást mellett vannak.
Van számlám. Neki nincs hozzáférése. Nem tudok róla, hogy válni akar. Nem vagyok a gyámsága alatt. 18+-os vagyok.
Miért nem szüntethetem meg a számlámat, és költhetem el?
Komolyan, valaki írja már le!
#12: A házasság alatt szerzett pénz kevés kivétellel közös. Akkor is ha másik számlán van, akkor is, ha nem tud róla a másik.
Kiveheted és elköltheted, de ha vagyonmentés akar lennei, akkor azt nem fogja díjazni a bíróság.
14.-nek.
Tehát azt akarod mondani, hogy a saját, és csak is a saját, nevemen lévő számlámat tilos megszűntetnem, és elkölteni a saját pénzem, ha házas vagyok?
Vagyonmentés??? Én azt sem tudom, hogy a párom válni akar.
Vagy akkor a számlámhoz nem nyúlhatok a párom haláláig, vagy a vagyonmegosztásig? Vagy kérjek írásos, ügyvédes, engedélyt, a SAJÁT RETKES PÉNZEMHEZ???
De tényleg, hogy lenne vagyonmentés, ha SEHOL nincs nyoma, hogy a másik válni akar???
Meg őszintén, ha ezzel előjönne, szerinted nem veretném el 2-3 csávóval?
Na ezért SEM, nősülök meg soha.
Aki meg igen, az szopjon!
És kit érdekel, hogy mit HISZ, a bíróság?
BIZONYÍTANIA kell! És azt hogyan?
" hogy a saját, és csak is a saját,"
Nem saját, hanem közös. FÜggetlenül attól, kinek a nevén van a bankszámla. Nyilván elköltheted, de amire költöd, az is közös.
Ha a férjed tudta nélkül elajándékozod egy rokonnak, vagy hasonló, az viszont már vagyonmentésnek minősül. A bíróság nem hülye. Láttak ők már minden svindlit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!