Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon mi állhat a hátterében, hogy a férjem hirtelen
válni akar?
Figyelt kérdés
6,5 éve vagyunk együtt, 2 éve nyáron házasodtunk össze, viszonylag fiatalon,most 26 és 28 évesek vagyunk. Semmi komolyabb probléma nem volt a kapcsolatunkban apróbb nézetelteréseket leszámítva. Soha nem voltunk az ordibálós, csapkodva veszekedős pár. Az utóbbi hónapokban a koronavírus óta kicsit eltávolodtunk egymástól, nekem sokkal többet kellett dolgoznom, de én nem éreztem ezt megoldhatatlan problémának. Egyik nap váratlanul úgy jött haza, hogy közölte el akar válni tőlem. Semmilyen konkrét előjele nem volt és magyarázatot sem adott. Pedig kérdeztem, hogy van-e valakije, megcsalt-e, rájött hogy a férfiakat szereti, tettem-e valami olyat, ami számára jóvátehetetlen, de mindenre az volt a válasza, hogy nem. Bővebb magyarázatot egyszerűen nem hajlandó adni, annak ellenére sem, hogy mondtam, hogy bármi is az oka nyugodtan mondja. Tegnap este érdekes módon az ágyban kezdeményezett (az eset óta nem voltunk együtt szexuálisan), de csontszáraz maradtam, egyszerűen képtelen voltam vele így szexelni. Ilyen korábban nem fordult elő soha. Félek, hogy ezzel is még távolabb taszítom magamtól. Én mindenképp szeretném megmenteni a házassagunkat, mondtam neki, hogy menjünk el pár napot kikapcsolódni és beszéljük át a dolgokat, amire az volt a válasza, hogy nem áll készen még rá. Akár párkapcsolati terapeutához, bárhova hajlandó lennék elmenni, csak minden legyen a régi. U.i.nincs gyerekünk.
Na persze. Ezt a barátok sem tudják... csak idő kellett neki, h kitaláljon vmi kamut.
2020. júl. 16. 18:53
32/46 A kérdező kommentje:
Tudja a távkapcsolathoz való viszonyulásomat, korábban volt egy 1,5 évig tartó távkapcsolatom, pedig ott "csak" 260 km volt a távolság. Leszögeztem neki a kezdetekkor, hogy ez az, amit soha többé. Nem hazudott, megmutatta a céges e-mailt is erről, valóban kedden kapta. Teljesen magában tartotta, még a nővére sem tudott róla, pedig vele tényleg mindent megbeszélnek. Őrlődik ő is, hogy mi legyen, nem akar itthagyni, de jó lenne ezt a nem mindennapi lehetőséget kihasználnia.
2020. júl. 16. 19:00
33/46 anonim válasza:
Azért fontold meg, angolul szinte mindenki beszél ott, ill. ha olyan területen dolgozol, akár távmunkát meg lehet próbálni. Mi gondolkodtunk ilyesmin a férjemmel, 1-3 évre bevállaltam volna (aztán másképp alakult). Többre nem, mert szülni nem akartam volna kint és az összes rokonom, barátom itt van.
2020. júl. 16. 19:14
34/46 anonim válasza:
Német nyelvterületen nem beszél mindenki angolul, de meg lehet tanulni németül is. Én angol nyelvterületen élek, és angol nyelven nem beszélő pasit nem hoznék ki, de ez én vagyok.
2020. júl. 16. 19:22
35/46 A kérdező kommentje:
Nem tudnék távmunkában dolgozni, nem olyan jellegű munkát végzek. Férjem angol-németül tud, én csak angolul.
2020. júl. 16. 19:25
36/46 anonim válasza:
Szerintem meg a kérdező jól gondolja meg, mielőtt feladja az életét, munkáját stb. egy férfiért, aki ahelyett, hogy megbeszélés tárgya lenne a jövő, inkább egyből válni akar. Amúgy a német nyelvet kint gyorsan meg lehet tanulni, úgyhogy ez biztos, hogy nem lenne probléma, max. az első hónapokban. Remélem sikerül kompromisszumot találni, ami mindenkinek megfelel. Németország nincs messze amúgy, simán lehet hétvégente találkozni, ameddig el nem döntitek, mi legyen.
2020. júl. 16. 19:30
37/46 anonim válasza:
Nem tanulnál szívesen németül? A papírjaidat meg honosíthatnád ott. Ha a férjed jó fizetést kapna, lehet nem lenne gond belőle ha egy ideig nem dolgoznál, hanem a nyelvre koncentrálnál. Nálam azért lenne gond egy angol nem beszélő pasi mert nekem is elég nehéz, orvosi mellett dolgozom, de ez az én esetem.
Mindenesetre ez komoly dió. Ha szeretitek egymást, akkor csak tudtok valahogy kompromisszumra jutni.
2020. júl. 16. 19:33
38/46 anonim válasza:
A nemet lehetőség valóban igaz. De az, hogy emiatt válni akar annyira abszurd, te jó isten. A világon nincs ilyen. Tudom én, hogy minden ember más. De konkrétan a felesége vagy már, nem a barátnője. Sokkal nagyobb a felelősség már. Bárhogy is fordítjuk le, magyarán ő nélküled is el tudja képzelni a jövőt...
2020. júl. 16. 20:40
39/46 anonim válasza:
Keress munkát nagy nemzetközi multinál, ahol elsősorban angolul kell tudni, pl számítástechnikai cég vagy ilyesmi. Méghozzá azzal, hogy angol és magyar nyelvtudásod van. Amerikai cég a legjobb, ahol amúgy is angol a szolgáltatás nyelve. Ott iskolázzanak be németre is, és elkezdheted tanulni. Csak egy tipp...
2020. júl. 16. 20:57
40/46 anonim válasza:
Kedves kérdező, én furcsállom a férjedet.
40+ éves férfiként voltam párszor szar kapcsolatban és voltam párszor szar állásban is már, egy jó kapcsolatot ezerszer nehezebb találni, mint egy jó állást.
Válást ajánlani(!!) egy állásajánlat miatt elég durva - szerintem. Különösen 28 évesen, a karrierje elején. Vagy csak elkeseredésében mondta?
Ez komoly értékrendbeli probléma lehet a párodnál - szerintem - ha ezt komolyan gondolta.
Mindenesetre fontold meg, hogy utánamenj, már csak azért is, mert egy jó kapcsolatot ezerszer nehezebb találni, mint egy jó állást. Ha nem vagy csontfeminista, és beleegyezel, hogy mondjuk fél évig eltart a szuper állása után járó szuper fizetéséből, és addig te megtanulsz németül egy intenzív tanfolyamon, akkor szerintem hosszú távon te is és a kapcsolatotok is profitálhatna a német kaladból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!