Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fèrjemnek nem lehet termèszetes úton gyermeke, ès válni akar. Mit tegyek?
Iszonyúan magam alatt vagyok, fogalmam sincs mit tegyek.
Korábban sosem èrtettem hogy egy ilyen problèma miatt hogyan bomolhatnak fel házasságok, de mostmár megvan.
Az egèsz feszültség egy èvvel ezelőtt, az esküvőnkkor kezdődött. Akkor indultunk neki, hogy babát szeretnènk. Bennem alap feszültsèget keltettek a sikertelen hónapok. Ősszel derült ki az oka, a fèrjem. Az orvosok közöltèk, hogy kizárólag lombikkal lehet gyermekünk. Persze elèggè lesújtó volt. Onnantól viszont bármit csináltam, a fèrjem elmerült az önsajnálatban. Egyedül kezdtem el intèzni mindent, orvosokat, klinikákat kerestem, beszèltem velük, hogy akkor hogyan tovább, mert babát attól mèg mindketten szerettünk volna.
Aztán kiderült, hogy ez mivel jár, illetve mennyibe fog kerülni. Èn igyekeztem pörögni a dolgon, hogy ezzel is segítsek neki.
Ő az anyagi rèszèt igyekezett biztosítani azzal, hogy túlórákat, ès hètvègè plussz munkát vállalt. Ez viszont azt eredmènyezte, hogy alig láttuk egymást, alig beszèltünk, szinte semmit nem tudtunk már együtt csinálni. Kezdtem egyre feszültebb ès feszültebb lenni. Mondtam neki, hogy szeretnèk több időt vele tölteni, de a válasz mindig az volt, hogy akkor nem lesz pènz.
Múlt hèten kiborultam már ès megpróbáltam komolyabban beszèlni vele róla. Mondtam, hogy akkor vegyünk fel egy kisebb hitelt akár, de így nem lesz jó ( igen, ezzel is elrontottam, tudom.) .
Ezen kiborult ő is, hogy nem kell hitel, ès nem èrti hiba sietek ennyire, mièrt nem tudjuk inkább halasztani a dolgot vagy valami.
Szerettem volna egy nagyon mèlyen őszinte beszèlgetèst folytatni vele, mert hónapok óta nem tudtunk már. Ès menet közben kibukott belőlem, hogy ha egyedül lennèk, simán elmennèk spermabankba is, csak lehessen gyerekem. (Előzmènyben hozzáteszem, hogy a legutóbb amikor az andrológián jártunk, belőle bukott ki először, hogy mi lenne ha inkább bankból vennènk donorspermát, azzal kevesebb a macera. De betudtam hisztinek, sokszor megesik)
Emellett megkèrtem hogy legyen őszintèbb velem, mert a munkatársai kb többet tudnak róla már, mint èn, mert alig mond el valamit. Illetve a szexuális èletünkkel is vannak gondok, lènyegèben, hogy állandóan feszült vagyok, ezért nem jó a szex. Ezt is elmondtam.
Vègül az jött le az egèszből, hogy egyáltalán nem bízok benne, nekem rossz vele, ès nekem gyerek kell mindenáron, apa nèlkül is. Ès ő inkább nem is akar gyereket. Itt le is zártuk az estèt.
Másnap reggel munkából írt egy üzenetet, hogy szeretne elvinni egy romantikus vacsira valahová. Ebből nem lett semmi mert kèsőn èrt haza, helyette igyekeztem egy ilyen borzalmas vita után egy bèkülős vacsit csinálni, drága borral, stb.
Annyit mondott csak rá, hogy nem èrdemli meg. Másnap munka után hazajött, leült, ès közölte, hogy el akar válni, mert mindenkinek így lesz a legjobb. Èn nagyon megbántottam azzal, amit mondtam, de ne bánjam, biztos komolyan gondoltam. Ő nem akar gyereket mègsem, ès ha èn ebbe belemennèk, akkor sem lenne nyugodt, mert mindig tudná, hogy legbelül szomorú vagyok.
Illetve ha tovább is folytatnánk a kezelèseket, akkor is sokat kellene dolgoznia, ès ha már lenne gyerekünk, ès megint előjön hogy magányos ès bizalmatlan vagyok ( ami miatt mindenbe belekötnèk, vitáznèk) úgy elválni már sokkal rosszabb lenne.
Ez most így iszonyú fekete-fehèrnek nèz ki. Mèg sosem volt ennyire "kezelhetetlen", soha nem voltunk ennyire a legalján, hogy ezt így komolyan gondolja.
Már százszor megbántam mindent amit mondtam. ( Ugyan így volt ez korábban fordítva is, hogy hozzám vágott dolgokat, amiket pillanatnyilag gondolt, de kèsőbb megbánta, ès túllèptünk rajta.)
Most fogalmam sincs mit csináljak. Nem tudom mit mondjak, mit tegyek, hogy tegyem, vagy tudok e mèg bármit tenni.. soha nem volt mèg ilyen hosszúra nyúló komoly problèmánk, lassan egy hete tart...
Tudom èn is, hogy elszúrtam, de nekem a fèrjem a világon mindennèl fontosabb.
Mèg nem tudjuk, hogy lehet-e vèrszerinti gyereke, de eddig minden vizsgálata jól áll. Most a hèt vègèn kapjuk meg az utolsó vizsgálat eredmènyèt, ami megmondja majd, hogy lenne-e èrtelme műtèti úton spermiumot keresni. De ha igen, akkor a doki szerint 70% esèly van, hogy minden rendben lesz.
Van mèg időnk vègülis bőven, nem vagyunk elkèsve sehonnan, csak ezt eddig nem voltam hajlandó elfogadni. Nemtudom... Volt bennem egy fèlelem, hogy nem szeretnèk "öreg anyuka" lenni. Ennyi idősen, mint most èn vagyok, az èn anyukámnak is már 2 volt, ès az anyósomnak is. Talán ezek a minták miatt gondoltam úgy, hogy már így is el vagyok kèsve.
Az a baj, hogy a fèrjem most olyan... biztosnak tűnik, hogy nem akar velem lenni.
Az a helyzet, hogy a férjednek igaza van.
Adott egy ilyen nehéz élethelyzet, és felszínre kerülnek a problémák.
Az egyik, hogy te semmi empátiát nem mutatsz a férjed felé. Csak mész, mint egy tank, és gázolsz át mindenen, hogy elérd a célt. Nagyon sajnálatos, hogy olyan mondat is elhangzott, amit te akkor nem gondoltál komolyan. Csakhogy komolyan hangzott, komolyan is vette, és olyan sebet hagyott, amin soha az életben nem fogja magát túltenni.
Az is baj, hogy ennyire eltávolodtatok. Gondolj bele, vannak, akik távkapcsolatban élnek, heti egyszer látják egymást, és mégsem hűl ki, nem szűnik meg a beszélgetés. Ti meg együtt lakva eltávolodtok. Igen, részben a sok túlóra miatt. De sokkal inkább azért, mert a kevés együtt töltött idő sem jó. Nincs egy összebújós este, nem jó a szex, nem beszélgettek, csak a feszkó van otthon. Olyan dolog miatt, amit te mindennél jobban akarsz, ő pedig nem tud neked megadni.
Neked közben fel se tűnt, hogy ő mit él át. Bocs, de ez nem egy jó házasság, az az igazság.
Mi lesz később? Lehet, hogy elsőre nem jön össze. Te még feszültebb leszel, ő még többet dolgozik. Ilyen körülmények között sokszor két termékeny párnál se jön a baba!
A terhesség nem a célszalag. Hanem az igazi rajt! Terhes gondozás, szülés, minden a babának: újabb vágyon. Még több túlóra. Kieső jövedelem, drága pelenkák, még több túlóra. Te meg évekig idegbetegen akarod otthon várni, ahelyett, hogy támogatod?
MOST azt érzed, hogy nem akarsz válni. De ő igen, és egy váláshoz egy ember elég. Ahol ez felmerült, ott sose fog feledésbe merülni, csak idő kérdése. Ha lesz gyerek, akkor nehéz válni. Ha nem lesz, akkor idővel te fogod egyre jobban azt érezni, hogy ő tehet arról, hogy ez kimaradt, és te hoztál nagy áldozatot, hogy együtt maradjatok.
Én úgy veszem észre, hogy akarta ő ezt, csak először stresszelve volt a pénzzel, ami miatt elkezd gürizni, aztán az is baj, hogy szét dolgozza magát, te szexelni se akarsz már az egész miatt ettől besokkalt és most úgy érzi semmi szüksége így erre az egészre, nem éri meg.
Várj amég lenyugszik ő is, te is. Hosszútávon ebből tényleg válás lesz.
Ha így kezelitek az első jelentős problémát, akkor elég nagy gond van a kapcsolatotokban, gyerekkel vagy anélkül.
Sőt! Terhesség-vizsgálatok-szülés-szoptatás stb. végtelen sor... évekig újabb és újabb kapcsolatpróbáló időszakok jönnek.
Mielőtt gyerekvállalásra adnátok a fejeteket, a házasságotokon kellene dolgozni, ami a jelek szerint elég ingatag lábakon áll. (ez így gyerekkel csak rosszabb lesz)
Egy gyerekkel rengeteg dolog szakad a nyakatokba. Több a stressz, idegesség, anyagi teher stb stb. Ha már az előtte levő dolgokat se tudjátok normálisan kezelni, mi lesz ha összejön? Már kisgyerek mellől megy a válás az első problémánál?
Egy valamire való kapcsolatban a gyerek kérdés nem kellene, hogy ekkora szakadékot hozzon létre két egymást valóban szerető ember között. Át kell beszélni a lehetőségeket és együtt közös döntést hozni.
Ha nem lihegtek ennyire görcsösen ezen a dolgon, már ennyi rinya helyett rég találtatok volna megoldást. Pl örökbefogadás, vagy mondjuk nem kapkodjátok el ennyire, és előbb normális életvitel mellett előteremtitek a pénzt a lombikhoz, nem kezd el a férjed gürcölni pánikszerűen, te meg elengeded a dolgot egy időre és nem gerjeszted benne a bűntudatot, meg a feszültséget, hogy neked azonnal mindenáron gyerek kell, átgázolva a saját férjeden is. Ez egy borzasztóan önző hozzáállás.
A férjed meg nem fontos neked. Neked szaporodhatnékod van. Mindenáron. Neked az a fontos. Megértem a férjedet, hogy meggondolta magát. Minek ilyen házasságba gyerek? Azért, hogy megmutasd a társadalomnak, hogy tessék, már neked is van? Csak mert anyósnak vagy anyunak , vagy a szomszéd Gizinek is van? Azért, hogy a férjed vasárnapi apuka legyen mert két felnőtt ember képtelen közösen, normálisan megoldani az eléjük gördülő problémákat?
Minek kell gyerek, ha közben ilyen könnyedén tönkreteszitek a házasságotokat? Eggyel több aki csonka családban nevelkedne... Ezen nagyon jó lenne, ha komolyan elgondolkodnál.
Elég szomorú, ha neked megéri így gyereket vállalni, olyan kapcsolatba ami az első problémánál olyan szintre lesüllyed, hogy az egyik fél válni akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!