Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » El akarok válni, de nem látom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El akarok válni, de nem látom a kiutat, mit csináljak?

Figyelt kérdés
A férjemmel már nem szeretjük egymást, én egyszer már meg is mondtam neki, de mintha nem emlékezne rá. Tudom, hogy ő sem szeret, de nem vallaná be sosem. Van két gyerekünk, egy hitellel terhelt ház. Rohadt nagyokat tudunk időnként veszekedni, fajult már tettlegességig is, és szerinte rendben van, ha én lökök rajta egyet akkor ő is. Szerintem nem, mert férfi és mások az erőviszonyok. Nem akarom, hogy a gyerekek állandó veszekedesben nőjenek fel, de ha szóba kerül a válás akkor fenyeget egyből, hogy a gyerekek vele maradnak, úgysem tudnék hova menni velük stb. Olyan rohadt kilátástalannak érzek az életem, nem tudom mit tegyek. Már végső elkeseredesemben írok ide....
2019. dec. 30. 09:24
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
14%
A gyerekek elsősorban veled maradnak, kivéve ha bizonyíthatóan bántottad őket. A volt férj meg perkálhat gyerektartást. Te csak jól jársz.
2019. dec. 30. 09:27
 2/26 anonim ***** válasza:
63%

Az, hogy nem vallja be, hogy szeret-e, vagy sem, az a tettein és érződhet, tehát ezt nem kell kimondania. Ki kezdi a veszekedést, és a tettlegességet? Milyennek látnád a helyzetet, ha egyedül folytatnád? Biztosítani tudnád a gyerekeknek a szükséges dolgokat

Párterápián, mediáción, pszichológuson gondolkodtál-e már? Ha nem akarod ide írni a választ, jöhet privátba is.

2019. dec. 30. 09:34
 3/26 anonim ***** válasza:
71%
Az a valós kérdés hogy van-e hova menned a gyerekekkel és eltudod-e tartani őket. A közös lakás eladása kikenyszeritheto amiből a hitel fedezhető.
2019. dec. 30. 09:43
 4/26 anonim ***** válasza:
19%
Miért mentél hozzá egyáltalán?
2019. dec. 30. 09:45
 5/26 anonim ***** válasza:
84%

Elmész szépen egy ügyvédhez, és megkérdezed mik az esélyeid, lehetőségeid.

A tettlegességre meg nem mentség az, hogy nő vagy. Te sem tehetsz meg ilyet senkivel szemben sem csak azért, mert nőnek születtél. Erre nincs mentsége senkinek, kivéve ha önvédelemről van szó.

2019. dec. 30. 09:52
 6/26 anonim ***** válasza:
57%

Ha van munkád, van hová menned, tudsz egy albérletet fizetni, és normális értékrended van, akkor a gyerekek veled maradnak.

Ķèrdés: van-e munkád, vagy csak otthon ülsz a sült galambra várva?

"fajult már tettlegességig is, és szerinte rendben van, ha én lökök rajta egyet akkor ő is. Szerintem nem, mert férfi és mások az erőviszonyok."

Ez amúgy nettó hülyeség. Neked miért lenne jogod lökdösni/megütni mást? Elárulom: csak azért, mert p.nád van, amin kipottyantottál néhány kölyköt, nem teheted meg azt, hogy bárkit is lökdösöl/megütsz. Ha nem bírtok együtt élni, válj el, és tartsd fenn magad.

A bíróságon meg majd eldöntik, ki tudja a gyerkeket jobban ellátni, ha ti nem tudjátok.

2019. dec. 30. 09:55
 7/26 Andi80018 ***** válasza:
19%
Igen, nekem is az lenne a kérdésem, hogy lenne-e hová menni a gyerekekkel? Mindenképpen egy válóperes ügyvédhez menj, ő mindent elmond az ingatlannal kapcsolatban is. Valószínű ezzel tart maga mellett, hogy fenyeget a gyerekekkel, ezért kérj minél gyorsabban időpontot egy ügyvédhez.
2019. dec. 30. 09:58
 8/26 anonim ***** válasza:
79%
És akkor mi van, ha vele maradnak a gyerekek? Ha az egész életed kilátástalan, azt sem tudod mit csinálj, gondolom pénzed sincs és hely sem ahová mehetsz, akkor miért kellene még két gyerek a nyakadba? Elméletileg itt nektek van bajotok egymással és nem a gyerekeknek az apjukkal.
2019. dec. 30. 10:03
 9/26 anonim ***** válasza:
25%
Add be a válást, kifizeted az uradat, aztán menjen ahova akar. Ő elvan egy lyukban is, de te a gyerekekkel nem mehetsz garzonba. Vagy eladjátok a közös házat és mindenki megy ahova tud.
2019. dec. 30. 10:04
 10/26 anonim ***** válasza:
6%

De ezek csak fenyegetőzések, semmi közük a valósághoz.

A valóság az, hogy ha eladjátok a házat, az ára feleződik és mindketten tudtok belőle venni egyet magatoknak, ő pedig a jövedelme 40%-át kell fizesse a gyerekeknek havonta.

Ebben semmi kilátástalan nincs.

Sőt, ha csütörtökön beadod a válást, AZON A NAPON MÁR ketté van válva a vagyon.

2019. dec. 30. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!