Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak én látom a legtöbb nőt teljesen egyformának?
Prozopagnózia a tudományos neve, nekem az "enyhe" autizmusommal jött, szintén csak hang alapján ismerem fel az embereket...
Ránézésre tényleg egyformák - középsuli mellett lakom, 30-40 méterről egyszerűen nem tudom őket megkülönböztetni egymástól :)
Olyan átlagosak, nem tudok kiszúrni konkrétan egy csajt, akit máskor is felismernék.
Illetve egyet, de az hosszú, vörös, göndör hajú :)
28/F
@III.Edricus Anxious nevű felhasználó válasza:
Én is most hallottam erről először. Utána is néztem. Nem olyan ritka, mint gondolnánk, 50 emberből 1 érintett.
Egyre inkább úgy érzem, hogy érintett vagyok ebben is. Sokáig azt gondolták, hogy autista leszek (3 éves koromig nem beszéltem, előtt tudtam sakkozni és kártyázni, mint olvasni, gyerekkorom "hobbijai" pedig olyasmik is voltak, mint az akkori összes Kresz-tábla bebiflázása ABC sorrendben - okát nem tudom - a vicces, hogy vezetni máig nem tudok normálisan.
De nem, azt hiszem valahol a határon lehetek, de normális már nem vagyok, de autista vagy ilyesmi sem. Eh.
Én is arcvak vagyok.
Szóval kinézetre elég egyforma mindenki :) Akkor van nagy szívás, ha egyszerre több olyan ismeretlennel vagyok együtt, akiknek a haja és az öltözködése hasonló, szinte megegyező: én ugyanis ezek alapján különböztetek meg embereket.
Viszont a gondolkodásuk, véleményük, stílusuk gyakran egészen másmilyen, ezért is kell nagyon résen lennem hogy ne keverjem össze őket :/
Mert manapság a média nagy hatalom. A példakép ma az Instán látott tömeglány. A birkaszellem miatt csordában pózerkednek. Az igény megvan, a tömeggyártás kiszolgálja őket. Mennek a divat után, mindenkinek ugyanolyan hasvillantós pólója van.
De igaz a kínálat sem valami változatos. Vagy abban jársz, ami az aktuális tömeggyártott divat vagy veszel egyedi termékeket, de az drága.
(Hát inkább a turi)
Szerencsére azért nem mindenki ilyen, de a tömegférfi elsősorban a tömegnőt látja és vice versa.
Azért nem mindig előny az "egyediség". Van egy kollégám - nő - aki mint egy férfipankrátor. Egyedi? Naná. Szimpatikus? Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!